Скука и еднообразие

• 4 850
  • 32
  •   1
Отговори
  • варна
Мисля ,че съм с някаква форма на депресия .С две думи ,нищо не ми е интересно вече .Нищо не може да ме зарадва ,впечатли ,в главата ми е буря от емоции .
В къщи всичко е наред ,две деца ,мъж ,куче .Имаме собствен бизнес ,които е доста засегнат от сайтове като шейн и тему .Започнахме паралелно друго начинание ,но и там нещата са в застой . Там вложихме и нашите спестявания .И двамата с мъжа ми искаме развитие ,но сякаш сме се оставили по течението .Мислим начини да увеличим дохода си ,за да можем да си позволяваме повече ,но нищо не можем да измислим .За почивки и тем подобни възможност нямаме ,свили сме се на макс ,както много други хора ,предполагам .
Ходим по разходки ,но някакси насила ,колкото да не сме си в къщи пред телевизора.
Моля за съвет или незнам ,просто да ми олекне малко.

# 1
Човек може с 2, а може и с 200. Ние сме от София, живеем в София, имаме роднини в провинцията - на село, както и в малък провинциален град т.е. имаме възможност, когато сме по-зле финансово и не можем да си позволим почивка тип екскурзия, да отидем при роднини т.е. основния разход ще е горивото. Трябва да се гони някакъв баланс, според мен - живота не е само работа, ремонти, битовизми, но не е и само почивки. Когато свършите някаква работа - ремонт, нещо свързано с бизнеса, децата когато постигнат нещо, чисто психологически е хубаво да се възнаградите - може да не е непременно с екскурзия, но по някакъв начин, да инвестирате пари и време в нещо хубаво, което психологически да Ви е като отплата, иначе ще избушите. Не е лесно, така е, особено с 2 деца, разходи много, време малко/никакво, но не е и невъзможно! Горе главата, планирайте го, помислете какво да е, какво ще е необходимо като средства/време и го направете реалност!

# 2
За вас основен разход гориво, а за роднините колко ще са разходите да посрещнат и гостят няколко дни четири души?

# 3
1128, след като частният бизнес не върви, защо не помислите да започнете нормална работа?

# 4
  • варна
Парадокса е ,че бизнеса вади пари ,но разходите са се увеличили .Осигуровки ,битови нужди .На заплата няма да е по добре.И това го мислехме като вариант .

# 5
  • Melmak
Нормално е при проблем в бизнеса да се отрази и в семейството. Няма толкова доходи, много работа и стрес. Опитайте с някакви по-достъпни разходки, отидете сред природата в близост до вашия град, направете си пикник, разходете се с децата, качете се някъде в планината.

# 6
  • Обран бостан ;)
Парадокса е ,че бизнеса вади пари ,но разходите са се увеличили .Осигуровки ,битови нужди .На заплата няма да е по добре.И това го мислехме като вариант .

Единия в бизнеса, другия на заплата.

Относно скуката - това се нарича рутина. Преодолявам го с хоби.

Като цяло няма правилен съвет. Всеки се измъква сам.

# 7
За вас основен разход гориво, а за роднините колко ще са разходите да посрещнат и гостят няколко дни четири души?
Ние имаме къде от отседнем в града, не сме на гости постоянно при тях, съответно разходите си ги плащаме ние. На село да, разходи има, но ние пазаруваме, готвим, отделно по къщата/двора постоянно помагаме с работа. Чиста математика - когато не се плаща нощувка, почивката не е толкова скъпа - и в София да си е човек, пак може да излиза и да харчи, да не говорим, че цените там са по-ниски.

# 8
И аз имам село 🙂. Цените в провинцията хич не са ниски.

Към авторката, много хора изпитват това, което и вие. Има варианти -живуркате си и еднообразието продължава или сте проактивни и намирате разнообразие на достъпни цени.
Разходки, пикник, хобита, книги, готвене с децата, риболов, йога от социалните мрежи, рисуване... Все нещо има за правене.

# 9
Нормално е при проблем в бизнеса да се отрази и в семейството. Няма толкова доходи, много работа и стрес. Опитайте с някакви по-достъпни разходки, отидете сред природата в близост до вашия град, направете си пикник, разходете се с децата, качете се някъде в планината.

Също, настолни и бордови игри.

# 10
Скрит текст:

Единия в бизнеса, другия на заплата.

Скрит текст:
Относно скуката - това се нарича рутина. Преодолявам го с хоби.

Като цяло няма правилен съвет. Всеки се измъква сам.

И това е вариант!
Поне едната заплата ще е сигурен доход. По мои наблюдения печалбата в бизнеса е относително понятие. Ъъъ... и извинете за въпроса - но за какво ви е бизнес, който не ви носи достатъчно дори да отидете на почивка?

# 11
Явно депресията ти идва от липсата на средства. Мен България като цяло винаги ме е депресирала. Мизерията дебне зад ъгъла. Много богаташи са банкрутира ли по няколко пъти, спокойно. Не сте на пътя, нали? И аз мисля, мисля и нищо не мога да измисля. Всъщност съм измислила нещо, но толкова пари няма от къде да паднат😒. Според мен всеки бизнес има нужда от реклама. Ти и да правиш чудеса, ако не те знаят каква полза. Наблегнете на това.
Предполагам е онлайн магазин. Яко реклама само ще помогне.

# 12
1128,  това средностатистическия семеен живот, с една дума свиквай. Рутина, ежедневия, битовизми, които се усещат все повече с порастването на децата. Аз изпадам в ужас, когато живот и здраве, останем двамата и детето се отдели. Представям си родителите ми, спорят, карат се, правят си напук, но са заедно 40г. подкрепят се и си помагат.
Та така де, не си сама и според мен болшинството са така. Като разнообразяване мода да препоръчам грижа за селски имот, двор, градина и срещи с приятели по домашно, защото заведенията са сериозен разход.

# 13
Бях на около 30 г. през кризата след 2008-ма. С малко дете, ипотека. Бизнесът ни беше много сериозно засегнат, добре че имах малък доход от друга дистанционна работа, който ни помогна да оцелеем.
Сега на 47 г., с разни здравословни проблеми, слава богу не фатални, мисленето ми е много по-различно. Искам само да сме живи и здрави, другото се оправя.

Адаптирайте бизнеса си към пазара. Ако не върви, действате в другата посока, която сте започнали. И да, хубаво е, докато се стабилизират нещата един от вас да има доход от друга работа.

...Аз изпадам в ужас, когато живот и здраве, останем двамата и детето се отдели...
Всъщност е прекрасно Bowtie ние сме любители на рутината и не ни пречи. В почивните дни си правим филмови маратони, гледаме разни смешки, излизаме на разходка. Зимата, ако ни скимне - СПА в ден по избор (преди само през ученическите ваканции и беше голяма лудница в хотелите), лятото на море и т.н. Не се съобразяваш с нищо, каквото си оставил някъде, там си го намираш, по-малко пране и чистене. Въобще рай Trollface

# 14
Как може да ви е скучно, щом трябва да спасявате бизнеса? Да, разходите се вдигнаха драстично навсякъде. Трябва всеки ден да правите нови неща и да видите кое ще сработи при вас. Как може да сте се оставили на течението, а да имате бизнес...?

Общи условия

Активация на акаунт