НОЕМВРИйски моми и юнаци месят с мама козунаци

• 8 369
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
За козунаците - надавям се нашия татко и тази година да го омеси, както обикновено Simple Smile
Яйцата ще боядисваме в събота, че по-рано няма времеееее..
За зъбките - купихме Калгел и като се намажат венчетата веднага млъква, явно са му почнали болките.
Консултирах се и с хомеопат вчера, даде му 4 вида гранулки, та ги пие от снощи детето и е определено по-спокоен от преди. Последните няколко дни и нощи (преди вчера) беше адски неспокоен. Вчера след гранулките, спахме си всички, като къпани. Е, някои си бяха и къпани даже.. Та дано има ефект от тях.. Но засега има.

# 271
О, за кухнята съм ЗА с двете ръце.
Млечна кухня от четвъртия месец навремето имаше и в София. Ползвала съм я с голямата кака. СТрахотно облекчение беше, а как апетитно ухаеха пюренцата. Детето ги ядеше и се облизваше.
Блазе на тези, в чиито градове още я има.
Не знам защо в София я премахнаха. 

# 272
Ох, направо съм гроги днес. Цял ден ма'аме крачоли  Tired Времето направо беше страхотно! Утре го дават дъждовно, та мисля да привикам свеки и да поизляза самосиндикално, че за 2 дена нещо се сдухах  Laughing
Роси, кво няма да сме сериозни...Малката се скъса да реве, защото много й се спеше, обаче аз държах да се снимаме семейно. Тортата трябваше да бъде готова час по-рано, което освен че забави нас, разстрои рожденника. В резултат на което аз се изнервих и навиках таткото...Е ха усмихвай се после на снимките  Laughing
Крео, непременно да свиркаш, когато ще идвате насам  Hug
По великденската тема - козунаци никога не съм месила, но разчитам на мъжо - той е спец в месенето, то аз и затова не си давам зор  Mr. Green
Айде лека и спокойна на всички  Hug

# 273
Здравейте и от нас Hug Благодаря ви за всичко, радвам се че ви има!!!
Болните мами и бебоци да се оправят по бързо  и лесно babydust7
Честит рожден ден на празнуващите newsm59 Пожелавам им да бъдат много обичани и щастливи!!!
За кухнята съм съгласна напълно другите мами, много удобна и доколкото съм чувала вкусна и се харесва от повечето деца.
 Наща Йоаннка е ОК, днес за първи път и дадох малко сок от ябълка, но нещо май не и хареса, реагира така все едно и давам отрова Angry Ама и тя е една не признава нищо друго освен цицата и на мама млякото smile3521. Никакви  Misc Baby Bottle не ще а ми се налага да и давам вече поо малко и АМ, незнам какво ще я правя newsm78 С лажица пробвах да и дам АМ ама и так не става, тя реве а аз и го наливам в гърлото и тя се дави... Абе кво да ви кажа.... ще я тупам по памперса smile3503 Мислих и аз да захранвам от 6 месец ам сега вече ми се струва много късно.
Яйчица и аз се надявам да боядисам утре ако ми остане време но ще ги правя най обикновенни, че ще си имам безброй други задачки.
Аиде лека нощ на всички... Аз съм от рано лягащите и късно ставащите мами newsm46 Ама така е като си иман едно съкровище.....

# 274
Здравейте момичета,

Извинявам се, че извън темата подхващам тема, но смятам, че това е най-подходящото място, тъй като и вие сте с бебета родени през ноември. Искам да ви питам давате ли на децата си нещо различно от мляко/кърма (сокчета, пюрета и т.н.) и изобщо на каква схема на захранване сте.
Ние досега сме само на кърма и малко сокче от ябълка.

# 275
Честит рожден ден на Ради и Ели!!! Бъдете живи и здрави, много щастливи, обичани и обичащи!!! Нека никога усмивката не слиза от лицата ви!!! newsm59
На болните скорошно оздравяване!!!
За кухните нямам мнение. С баткото не съм ползвала.
И Каан е много неспокоен тези дни. Чудя се и аз дали не са зъби. Ама тази вечер забелязах, че и нослето му малко хърка. Дано не се разболеем  Praynig
Вече си имаме нов номер- бебчо се зъдържа на ръце и колене и се изтласква напред. И така малко по малко достига целта, която си е набелязал. Голям е смешко.
Това е от мен. ЛЕКА И СПОКОЙНА НОЩ!!!

# 276
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СА ИМАЛИ ПРАЗНИЦИ  И ПОВОДИ ЗА ПРАЗНУВАНЕ ТЕЗИ ДНИ!  bouquet
 (не изброявам да не пропусна някой)
Да ви се оплача-ние сме с разтройство от няколко дни  Sad давам ентерол и дано вече да се оправяме, че е много гадно.
Дени може би вече са ти отговорили, ама и аз да ти кажа - реимунизацията на Пентаксима е след една година.
За яйцата- мисля да ги боядисвам в събота, когато таткото си е в къщи, че и него да го мацна с първото яйце. Козунаци не меся и ще ги купувам, иначе баба прави страхотни, но тази година няма да я мъчим жената.
Това е от нас, отивам да сменям памперса,че по звуците изглежда доста го напълнихме.
Лека и спокойна нощ!

# 277
Siq, беше питала дали има красноселски мами - за такива не знам, но има бъкстонски, лагерски /лагерни Mr. Green/, хиподрумски......та по тоя повод пускам вчерашни снимки на мини срещичката ни. Следващия път може и ти да се присъединиш.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120911

vesseto_s
, започват вече да се влияят мъниците от смяна на обстановка, хора....Ние днес бяхме на детски РД и Ваяна плака от хората, не се отпусна много-много..../радвам се, че сте по-добре Peace/

Peti_n
, дано се оправите бързо. Явно си има такъв вирус, както беше писала masha.

# 278
Аууу само аз ли съм толкова ранобудна  Joy?

Добро утро, мили момичета  Hug!

Тук днес вали, но аз ви желая слънчево настроение   umbrella Болничките днес да са добре  babydust7. Мислете си за лятото и морето, което ни зове  smile3548.

За детската кухня аз също съм ЗА. Храната е много разнообразна и вкусна, а аз едва ли ще имам толкова време да се занимавам с готвене, вместо да изведа Анито навън. Днес имам намерение да спретна едно киселче и да дам на дечко 2-3 лъжички.

Вчера с мъжо се почерпахме порядъчно на ресторантче. Освен рождения ми ден отпразнувахме и 1 година от годежа ни  newsm38 luvbed, хапнахме по едно "Родопско вдъхновение" и "Когато Ханс е гладен"   Crazy , сетихме се бебка и се просълзихме  от умиление cry
Да ви покажа един от подаръците:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2569462

Днес стягате ли се за боядисване на яйцата  easter

И последно да  се оплача и да помоля за съвет  Sick. Анито от един месец насам има едно трънче на челцето, което все ми вадеше очите и загрозяваше снимките , та аз вчера взех, че го  box и днес е набрало и много червено  Cry Какво да го правя сега?

Хайде доскорооо...

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 09:06 от Elimira

# 279
  • София
Привет и от нас Hug
Вече забравих какво щях да пиша newsm78
Първо бързо оздравяване на всички болни и да се стягате за хубавия празник да сте здрави Praynig

Аз също съм ЗА детската кухня, само се надявам тогава да не сме още в Студентски град, макар че ако се преместим съвсем няма да имаме шанс, щом трябва да се записваме толкова рано.....

Направих албум за великденските ни красоти, които собственоръчно сме си направили и качих снимки на моята украса - нали днес няма да боядисвам яйца
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120999

Иначе козунак си купуваме - с това разнообразие на пазара.
Хайде после пак ще пиша, че се размрънкахме

# 280
Добро утро мами! ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС!  bouquet
Бебо заспа пак, и използвам този половин час, да драсна нещо и аз днес..
Яйца, днес май няма да боядисвам, мързи ме...пък и просто така да си стоят..не ми се ще...Мойта украса,  Mr. Greenняма да е нещо по-така, защото нямам време за това, просто бебо като е буден, все ми е в ръцете или иска да му обръщам внимание, да си играем, пеем и т.н. Козунак ще купя, че си направих ноктопластика и не мога да меся Joy HugОсвен това бях и на антицелулитна процедура с разбиване на сланините и мастния престилак на корема #2gunfireутре пак съм на такава... Hug
КРЕО, откъде са тези ваденки..или лепенки, или както там се наричат..
Ние днес сме на консултация, ще дам отчет после. Praynig
Вчера успях да резервирам две нощувки в РИБАРИЦА, в края на месеца..пък ще видим кво ще стане, дано да сме наред за да отидем. Татито ни май е с грип, дано и нас не ни тръшне Praynig
Аз съм за детската кухня ама от една годинка ли , от 10 месец ли...незнам точно..Ние на обяд ядеме тиква с картоф, но по половин пюре, после предлагам и АМ, но почти винаги го отказва, след час пак предлагам и си го изпива, Е НЕ ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО, а около 90 мл.максимум.
Желая на всички лек и бездъждовен ден, макар че без чадър сме наникъде... Sick

# 281
Добро утро и от нас!

Верче, страхотна е украсата  Peace

Козунак няма да правя, че време няма за месене. Пък и таткото едва ли ще се навие той да меси  Mr. Green
Аз днес съм се приготвила да боядисвам яйца, вече ги варя, ама да видим  Thinking То ние тая нощ почти не спахме  #Crazy какво беше това чудо незнам, сега очите ми са  Shocked "Заспахме" след 1.30 и после на всеки час  smile3514 Какво му стана на това дете  Sick Мислех, че сутринта ще спи, ама нейсе - усилено си яде ръцете и това е. Дали са зъби  newsm78, вече незнам ...

Еее мрънка пак, после пак ще пиша  Heart Eyes

# 282
Добро утро
Значи не само ние не сме спали тази вечер smile3518Дарко от 5.00 до 6.00 такъв рев му дръпна,че сигурно на другия край на града са го чули newsm45 smile3514 newsm45 newsm45
И тук вали и затова почвам да шаря яйца и по-късно ще кача снимки.
Аз съм ЗА детската кухня защото готвят разнообразно и ни спестяват време,Голямо удобство е все пак,за такива мами като мен дето не харесват да  cook
Слънчево настроение ви пожелавам и се захващам за работа moresmile

# 283
  • Отвъд алеята зад шкафа
Mama na Ivan  и моето момиченце е само на кърма, но след няколко дни ще започна на обед да й давам по малко картофено пюренце и така, докато заместя обедното хранене. После след като мина всички видове зеленчуци ще започна с кашите, и едва тогава най-накрая ще дам плодовите пюрета. А сокче нямама намерение да давам в близките месеци, защото много дразни стомахчето.  Naughty

Съгласна съм за украсата и боядисването на яйцата, т.е да пуснем снимки. За съжаление аз ще съм в Сливен и ще помагам на свекито да боядисва, така че не знам доколко яйцата аз ще съм ги правила. Но всъщност като се има предвид, че аз купих лепенките, боите (едни по-специални), надявам се да се развихря. Не знам докога ще празнуваме Коледа и Великден в Сливен, където свекито все пак се разпорежда  Thinking От две години не мога аз като домакиня да си направя нещата, защото все сме там. Ама все пак си мълча, защото след като почина свекърът ми и свекърва ми е сама там, та затова цялото семейство ходим заедно да празнуваме. Надявам се някой ден тя да идва вкъщи и аз да мога да си направя всичко както си искам.

# 284
Давам предложение за нова ТЕМА.
НОЕМВРИйските деца, украсяват яйчица
Първото яйце, червено от НОЕМВРИйчето е украсено!

Общи условия

Активация на акаунт