Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 10 616
  • 445
  •   2
Отговори
# 315
Много е относително. Моето на 8 седмици почна редовно да спи по 5-6-7 часа и аз пак имах супер много кърма (но се будеше към 2 - 3 през нощта, та имаше нощно кърмене). Така до към 6 месеца, когато взе да се буди през час-два-три.

# 316
И аз да кажа, че това все пак е много голяма пауза за 3-седмично бебе. Кога е теглено и колко много наддава? Колко кърмения има за 24 часа?

# 317
Има между 8 и 10 хранения като се храни на 2-2,5 ч. Последното му хранене е към 21-21:30 ч. И после се буди към 3 ч. или в 5 ч. Роди се 3900, изпозаха го 3580, миналата седмица го измериха 3980. Утре отново сме на контролен преглед и ще видим колко е наддал.

# 318
Zimk, едно е на 8 седмици, друго е на 3 Simple Smile На 8 седмици започва изграждането на цикадиев ритъм. Сега това означава че между 1/4 и 1/3 от денонощието гърдите нямат стимулация и не знаят, че има нужда от тях. По това, което съм чела и слушала 1 нощно първия месец поне трябва да има. От там нататък Божа работа. На някои им се отразява, на други - не. В случая звучи като липсата да се отразява негативно. Супер, че бебето получава достатъчно през деня, но гърдите явно имат други нужди.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 03:10 от Inferiya

# 319
Да, на три седмици наистина е рано

# 320
Zimk, едно е на 8 седмици, друго е на 3 Simple Smile На 8 седмици започва изграждането на цикадиев ритъм. Сега това означава че между 1/4 и 1/3 от денонощието гърдите нямат стимулация и не знаят, че има нужда от тях. По това, което съм чела и слушала 1 нощно първия месец поне трябва да има. От там нататък Божа работа. На някои им се отразява, на други - не. В случая звучи като липсата да се отразява негативно. Супер, че бебето получава достатъчно през деня, но гърдите явно имат други нужди.

Но той има 1 нощно хранене в 3:00 ч. Той се храни през около 2-2,5 ч. И има към 8-9 хранения на ден. Наддава по около 200-220 гр. на седмица.

# 321
Звучи добре

# 322
Освен, когато яде в 5 Simple Smile Макар че предполагам пак се брои за нощно.
Пак казвам - за мен това е твърде много почивка за гърдите, не коментирам развитието на детето. То е грижа на педиатъра и е нормално да каже "не го буди". Винаги можете да се консултирате с някои от ЛЛЛ Simple Smile
Но! В крайна сметка не беше това въпросът Simple Smile Регулирането е, както в началото - на поискване, на не повече от 2 часа и половина - 3, цедите до облекчаване, ако се налага. Ако трябва - някой зелев лист, но умерено.
При мен двете гърди не се пълнят еднакво и едната имаше нужда от малко повече облекчение, ако я дам втора. В началото слагам контейнер в сутиена на свободната гърда. Така няма нужда след това да цедя допълнително - хем изтича и облекчава докато си кърмя, хем имам някое пликче за всеки случай или за палачинки догодина Simple Smile Говорим за малко количество, без стимулация - 15-20мл, не някакви рекорди да се гонят и това е само до нормализиране. Може да се сложат и между храненията, за да изтече, каквото има като напрежение в повече. В болницата хранех на около 2 часа и половина, ако можех, а слагах колектор на около час за малко.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 08:27 от Inferiya

# 323
Момичета, медикамент безвреден при кашлица? 2 дни имах напрежение в гърлото. Пих само чист ибупрофен 2 пъти 200мг и витамин ц по 1000мг
Обаче се появи кашлица която не е редовна но от нищото рязко получавам позив да се изкашлям. Притеснявам се да не зарази бебка, а няма как да се отделя..

# 324
Вкъщи 3 от 4 сме болни, само бебето е здраво и се надявам да успеем да го опазим. Маска задължително. Ако имате други деца - в отделна стая по възможност. Вкъщи всички сме с маски, аз сменям дрехите между стаята с бебето и стаята, където е каката, миене на ръце по около 15 пъти на час и така Simple Smile
Най-вероятно имате същото като нас, аз даже се изследвах за паракоклюш. Моята УНГ изписа редуване на орофар и трахизан (орофара не е зелен, но локално приложение за кратък период от време е ок). Ибупрофена да, за да спадне възпалението. Аз смуках и тонзилотрен. Ако имате инхалатор можете да правите сесии с физиологичен разтвор, ако сте изключили бактерия.

# 325
Покрай кърменето излизали ли са ви подкожни пъпки в областта на брадичката и челюстта? Преди някакво време ми се бяха появили, аз даже с целия си акъл ги стисках, но нищо не излезе, а само седят червени, леко подути и болезнени.
Сега пак са ми се появили и се чудя дали не е на хормонална основа. Иначе, така преди цикъл ми излизаха пъпки по челото, но сега откакто кърмя не съм имала цикъл и се чудя от какво може да са.

# 326
В тази област е хормонално, да.

# 327
Момичета, бебка е на 2 месеца и 20 дни. По принцип си я кърмех средно по 30 мин (15+15 или 20+10 на всяка) 6-7 пъти дневно. И като засучеше, не пускаше докато не спре да пуска мляко сякаш. От скоро обаче суче 3-4 мин и губи интерес. Гърдата още си пуска и то доста, а тя започва ту близва, ту пуска, оглежда се, гука  усмихва ми се. Макар че се стремя да няма разсейващи фактори. На първата ако с триста зора я убедя да постои 9 мин втората само я близва колкото да не ме обиди 😅 Възможно ли е толкова бързо вече да се нахранва? Имаме си пълни памперси и мокри на всяка смяна и наакани по 2-4 дневно. Първия месец наддаде 600гр, втория 1400, сега май пак толкова ще сме качили.

# 328
Нормално е, разсейва се от всичко вече, а и суче по-ефективно. За по-дълго сукане - докато спи

# 329
От вече месец като се цедя едната ми гърда има наполовина по малко количество от другата. Това започна след серия от твърди буци в нея, които лесно оправях с топъл душ и по-често цедене. Също така и струята е доста по- малка от преди. На какво може да се дължи? Ако е запушване не следва ли да се е оправи досега, а не да продължава месец или да има болки, буци като цяло дискомфорт? При мен няма такива неща.
Да допълня и че само цедя и додавам АМ

Общи условия

Активация на акаунт