Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 17 747
  • 724
  •   3
Отговори
# 705
Здравейте, моля за съвет, хигиенично ли е да се използва употребявана помпа Spectra S2 с нови резервни части? Или задължително помпата трябва да е нова?
Няма проблем ползвана, помпата няма досег с кърма.
Проявете обаче колко часа е ползвана. Капацитетът на мотора е около 1500 часа. Има клипчета в интернет как се проверява колко часа е ползвана.

# 706
  • 🌊
Родих на 4.02, опитвам се да кърмя - слагам на гърда, изцеждам допълнително. Днес забелязах, че на едната ми гърда се е появила тъмносиня веноподобна линия, а кожата изглежда като нацепена. Нямам опит с кърменето, нямам си идея дали е нормално. Това е и гърдата, която е по-непредпочитана от бебето

# 707
Здравейте, бебето ми е почти на 3 месвца и от няколко седмици, често плаче на гърда. Засуква, плаче, дърпа се, после пак засуква и е много неспокойно.
Кърма има, защото се цедя след храненето.
Притеснявам се, че не качва достатъчно и като правя контролно кърмене яде по-малко от нужното за възрастта си.
Кърменето се превърна в ад за мен, че не мога да нахраня детето си и този отказ от нея ме кара да се разстройвам. На път съм да се откажа.
Люшкам я, кърмя я във всякакви пози, дори права, шъшкам, пускам бял шум, кърмя я в полузаспало състояние, или ш
Преди сън, всичко съм пробвала.
Много се разстройвам и се ядосвам и след едно такова "кърмене" просто я оставям в леглото и плача. Не искам да съм й ядосана, защото тя не е виновна.
Има ли нещо, което не съм опитала?

# 708
Бебето проверено ли е за къса юздичка? Контролното кърмене при консултант за кърмене ли е правено? Колко често яде?

# 709
Бебето проверено ли е за къса юздичка? Контролното кърмене при консултант за кърмене ли е правено? Колко често яде?

Проверено е за къса юздичка, бяхме при Ася Демирева. Това поведение е от последните 2-3 седмици.
Контролно кърменв съм правила у нас с домашна везна.
Яде 7, максимум 8 пъти.

# 710
И от 2-3 седмици не наддава, така ли? Не бих се водила по количествата за възрастта, те са по-скоро за бебета, хранени със шише.

Дохранвате ли с изцедена кърма? Ако не, бебето иска ли по-често да суче?

Може да си струва да се провери за АБКМ или някакъв друг здравословен проблем

# 711
И от 2-3 седмици не наддава, така ли? Не бих се водила по количествата за възрастта, те са по-скоро за бебета, хранени със шише.

Дохранвате ли с изцедена кърма? Ако не, бебето иска ли по-често да суче?

Може да си струва да се провери за АБКМ или някакъв друг здравословен проблем

Наддава, но ми се струва малко. За три седмици - 490 гр по моя кантар.

Дохранвам, не винаги. Всеки път щом предложа още 20-30 мл си ги изпива. Ползвам филипс 2 капки.

Колики няма, нито екземи, ака и пишка нормално.

Не знам дали не е някакъв поведенчески проблем, просто кърменето е ад и за двете и все едно я мъча

# 712
Възможно е да е развила неприятна асоциация с гърдата, ако и се дава насила и има натиск. Ако е така, с търпение и временно дохранване ще мине.

# 713
И аз съм в такава ситуация. От месец вече, като става все по- зле и не знам дали да се откажа вече. Явно има неприятна асоциация. Наддаването пада ми се струва, ще я тегля в петък. Само заспала става, но вече и том е трудно, стиска уста. Дохранвам я, въпреки, че тя и от шише не суче...ужасна ситуация.

# 714
Негативната асоциация може да се промени, ако се спре всякакво хранене насила. Моето бебе също имаше такава асоциация и с търпение от моя страна изчезна

# 715
Благодаря. Ще започна да дохранвам повече. Тя все пак суче, просто недостатъчно.
Как да разбера колко кърма да дохраня?

# 716
Ами бих се водила по бебето. Колкото изпива, толкова.

Имайте предвид, че негативна асоциация може да се развие и към шишето

# 717
Аз не мисля, че съм я правила насила, но тя е с рефлукс и затова смятам , че има такава асоциация. Но може и да греша. Колко време отне при вас? Не е карам да яде, но днес например по едно време прегладня и падна брутален рев. Сука на бял шум малко и после и дадох още малко от шишенце. Тя не суче шишето, аз и го изстисквам в устата,  няма начин иначе . Не е насила, тя си отваря устата, даже продължава да отваря и като свърши.

Може ли да дадете съвет, как се справихте вие?

Негативната асоциация може да се промени, ако се спре всякакво хранене насила. Моето бебе също имаше такава асоциация и с търпение от моя страна изчезна

# 718
Ами в моя случай просто спрях да я карам насила и може би след няколко седмици се подобриха нещата. Не знам дали и при другите ще помогне.

Да не би да имате силна струя? Моето бебе много се ядосваше, като я пръсках с кърма

# 719
В началото в повечето случаи е ОК, към края почва да се изнервя, плаче, дърпа, пуска
Чудя се, да не е точно обратното, като намалее потока и да не й се занимава

Общи условия

Активация на акаунт