Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 433
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Моят неучещ седмокласник е пръв приятел с отличничката в класа. Само се защитават един друг.
За приятелството ценностите са важни, а не дали учиш, или не по всичко.
И в елитните гимназии има деца, които учат само по определени предмети. Не са само пълни отличници

# 106
С по една тетрадка в дамската чанта ходят  във всички училища големите ученици.   И в дамската чанта има и цигари доста често. И пият бира по кафетата. И аз бях така навремето.
 Това да не ви е критерий кой колко учи. Това са големи хора вече, не мъкнат "книжарници" в чантите като малките.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 13:58 от Априлски душ

# 107
След пълния провал на сина ми на матурата по МАТ, от който все още се съвземам и който никой никога не е очаквал в такъв размер ще се наложи да проучвам училища с нисък бал.
Гледам арабската паралелка в 18 СУ - някой с отзив за нея конкретно. Бала е доста по-нисък от другите паралелки в учището и се чудя каква е причината.

Синът ми има приятелче в тази паралелка! Ще го помоля да разпита, че не съм близка с родителите. Но са много свестни хора и детето е добро.

# 108
  • София
Благодаря за новата тема, някой с актуални впечатления от Софтуерни и хардуерни науки в 128мо има ли?
Хубаво си е училището и като деца, и като преподаватели, и като база. Директорът излиза в пенсия и наесен ще има нов директор.

Аз влизам с друго питане -  вие гледате неелитни, но достатъчно добри с бал над 300.
Моят син е на дъното - нищичко не го стресна и сега ще учи там, където заслужава.
За Макгахан - попрочетох мненията и отпада като опция.
Но питането ми е за едно  мъжко училище в сърцето на София, на метри от СМГ и това е ПМЕГ - Никола Вапцаров - разгледах му визитката, не звучи лошо,  на сина ми му върви физиката и електричеството, но се интересувам от организация, учители, директор, деца - преобладаващ етнос би ме спряло.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 19:15 от *дива*

# 109
  • София
Търся мнение за 97. СУ в Люлин, някой да може да помогне?Rolling Eyes

# 110
Търся мнение за 97. СУ в Люлин, някой да може да помогне?Rolling Eyes
мога Simple Smile Ученолюбивия го преместих там. Детето е щастливо! Прекрасна комуникация с преподаватели, прекрасна обща база, детето, ако иска да учи ще се чувства добре. Препоръчвам Heart   от първо лице!

# 111
Дали разпитахте за профилите там? Шанс за математика пак? /сега е имало в 12 клас/
Аз ги гледах, че имат школа по мат за прогимназията.

# 112
  • София
Дали разпитахте за профилите там? Шанс за математика пак? /сега е имало в 12 клас/
в сайта / https://97su.bg/priem / има тази информация:
- Профил "Софтуерни и хардуерни науки" - разширено изучаване по АЕ, втори чужд - ИЕ/РЕ/НЕ/ФЕ
- 2 паралелки - Професия "Икономист" , специалист "Търговия- дуално обучение", разширено изучаване на чужди езици АЕ/НЕ и НЕ/АЕ

# 113
в сайта / https://97su.bg/priem / има тази информация:
- Профил "Софтуерни и хардуерни науки" - разширено изучаване по АЕ, втори чужд - ИЕ/РЕ/НЕ/ФЕ
- 2 паралелки - Професия "Икономист" , специалист "Търговия- дуално обучение", разширено изучаване на чужди езици АЕ/НЕ и НЕ/АЕ

Бях на родителската онзи ден, много се гордеят с дуалната форма. Предлага се трудов договор още от 11-ти клас с все отпуски, болнични  и прочее. За мен не е търсен профил, но пък при Вас може да е ок. За  ИТ има две опции, информатика и другата там с анимациите, нещо ми избяга терминът в момента. Преподавателите са много симпатични млади хора, аз съм впечатлена от тях. За жалост директорката подлежи на конкурс и не е ясно дали ще е същата, но базата е страхотна! Синт ми е впечатлен на фона на това, което е видял в 40-то и НГДЕК.

# 114
Аз по-скоро питам за трети и четвърти профил възможностите. За мен информатиката без математика е като каруца без кон Simple Smile и се чудя, виждам, че има профил в 12-ти клас и се чудя защо 11-токласниците нямат. Не я избират или не я првдлагат?

# 115
Аз нещо не схващам въпроса, но то и аз не съм много в час де. Нямат математически профил в 97-мо. Имат си софтуер и хардуер с език. Другото са някакви търговски по дуалната схема

# 116
  • у дома
Аз нещо не схващам въпроса, но то и аз не съм много в час де. Нямат математически профил в 97-мо. Имат си софтуер и хардуер с език. Другото са някакви търговски по дуалната схема
Тези,които да СХН в 10 кл трябва да изберат още един или два профила

# 117
Не мога да мисля толкова напред.. надявам се да се развия до ниво осми клас и после те да се борят, че нещо ми дойде в повече. Ако Викингът не успее с рисуването ще го бутам към това училище, другият нещо мечтае странни неща, вече се уморих много.

# 118
  • София
Здравейте,

Изнасям въпроса си самостоятелно.

Моля за мнения за Професионална гимназия по механоелектротехника " Н.Й. Вапцаров?
Има ли деца от малцинствата?

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 22:09 от *дива*

# 119
Здравейте,

Изнасям въпроса си самостоятелно.

Моля за мнения за Професионална механоелектротехника " Н.Й. Вапцаров?
Има ли деца от малцинствата?
Деца от малцинствата има навсякъде. Не деля децата по такъв признак. Ако детето се чувства добре  в кварталното училище и балът стига, мислили ли сте в насока да остане в същото? Не мога да дам мнение за училището, не съм запозната. Предлагам само насока, в която да гледате.

Общи условия

Активация на акаунт