Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 650
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Ако моето дете имаше интерес към земеделие/растениевъдство и нямаше интерес към академични дисциплини, точно това училище щях да избера без да се замисля.

Но въпреки това сигурно си казваш “добре че няма такъв интерес” ..
Това което казваш за училището и матурите в такова училище не важи. Ако детето учи в училище където има малко силни и малко слаби ученици, има шанс. Но в такова, където нещата са изпуснати изначално, средата ще го претопи. Склонна съм да мисля дори че там се присъства проформа.

# 301
И друг въпрос, 125-то дали ще птредложат математика за паралелка софтуер, като няма математическа сега?
Няма паралелка софтуер или математика сега там. Какъв е точно въпросът?
За 3/4 профил каква е вероятността да предложат математика за нашия набор? Да знам дали да го пиша изобщо.

# 302
Зависи дали ще намерят учител. На такъв въпрос едва ли ще могат да отговорят сега. Истината е, че просто не е ясно.

# 303
  • София

Но въпреки това сигурно си казваш “добре че няма такъв интерес” ..
Това което казваш за училището и матурите в такова училище не важи. Ако детето учи в училище където има малко силни и малко слаби ученици, има шанс. Но в такова, където нещата са изпуснати изначално, средата ще го претопи. Склонна съм да мисля дори че там се присъства проформа.

Изобщо не си казвам подобни неща, толкова съм щастлива, че сам се отказа от ТУЕС, че няма накъде. Не само в това училище присъствието е проформа, а и от присъствие само по себе си нищо не се научава.

Относно 125то - 3/4 профил зависи и от желанието на учениците, миналата година преподаватели по математика едвам намериха за 7ми клас, тази нямам идея как е, но надали имат, щом няма паралелка математика.

# 304
По принцип този интерес е много хубав, защото пази децата от други залитания. Аз лично нямам никакъв проблем, че се вълнува от животни и от спорт. Даже бих казала, че много се радвам, че има такива интереси, вместо да стои по цял ден на телефона или пред лаптопа.
Но е проблем, когато няма нормални училища, които да приемат деца с такива интереси.
Не може в цяла София да няма една ветеринарна гимназия, тъпо е.
Да приемем, че градските деца нямат такива интереси, но около София има доста села. Трябва да има възможност и за средно професионално за децата с интереси в тази област. Не всички искат да стават хирурзи и да учат ветеринарна медицина.

# 305
И друг въпрос, 125-то дали ще птредложат математика за паралелка софтуер, като няма математическа сега?
Няма паралелка софтуер или математика сега там. Какъв е точно въпросът?
За 3/4 профил каква е вероятността да предложат математика за нашия набор? Да знам дали да го пиша изобщо.
Вчера бях на среща в училището - писах в другата тема, но ще го напиша и тук. Паралелката е с природни науки, химия и биология. Питах за трети и четвърти профилирща какво се предвижда - казаха буквало - задължително английски език (заради матурата) и вероятно физика. Няма да е математика, нито информатика или информационни технологии.
Като цяло обаче страхотно много ми хареса.

# 306
Оф, трябва да сложа очила. 128-мо съм го видяла като 125-то
Извинявам се много!

# 307
Оф, трябва да сложа очила. 128-мо съм го видяла като 125-то
Извинявам се много!
А, няма защо - за 128-мо нямам информация, на мен ми е също надолу в списъка на някое място Simple Smile

# 308
  • София
То се оказа че в цяла София няма нито една денонощна ветеринарна  клиника.......
Живея  в близост до Бузема, Като плюс  ..не знам какво бих могла да кажа... Ако някой стигна до там  ще се намерят и плюсове навярно.Самата аз  през годините поради  това непосредствено съседство и въпреки пословичната му слава, съм попадала и на позитивни неща, свързани с него.Близо е до метрото,има голям двор, планират парк до оградата му( сега е огромна кучешка поляна, която посещавам ежедневно).Водят деца при тях от други училища в опитните им полета за насаждения,имало е курсове по икебана.... Simple Smile Ако нещата се гледат само теоретично, наистина има нужда от подобна гимназия, без да носи клеймото на дъното.Но реалността за жалост е друга.
И да не забравяме че специалности в уни като : земеделска техника и технологии например, е доста търсена през последните години .А и доста добре заплатена ако се задълбае в инженерното и и техническо развитие.

# 309
Погледнете и снимките на учениците в училището, преди да го препоръчвате за чужди деца.
Съжалявам, ако съм разбунила духовете - не съм търсила допълнителна информация за училището и не знаех, че е толкова зле. Просто са идвали да го рекламират в нашето училище. А ако гледате рекламното му видео, което са пуснали във ФБ страницата на МОН, ще решите, че е добър вариант...

# 310
В нашето бяха идвали да рекламират т.нар. Месо в Захарна фабрика. Умряла съм си от смях, когато ми разказваше за представянето и как се е навил за суджуците.

# 311
Ама и такова ли има? Леле, не знаех Simple Smile

# 312
Ама и такова ли има? Леле, не знаех Simple Smile
Има, ПГХВТ „Проф. д-р Г. Павлов“ - и при нас бяха идвали... Smile

# 313
97-мо как е като гимназиален етап? Питам, защото балът е нисък, а махалата близо?

Имат хардуер и софтуер. Момчето завърши сега седми клас, нямаме впечатления от гимназиалния етап. Ще бъде включен в избора, защото му хареса училището като база, харесват му преподавателите - част от тях ще продължат и в горните класове. Това е трето училище, което посещава от първи клас. Моите впечатления са отлични. Не бях попадала на толкова адекватна комуникация. За жалост по-добрите ученици си имат планове и това училище не влиза в тях. Така ще се отсее една по-слабо ученолюбива среда. Но като местонахождение, база и обратна връзка за мен училището е перфектно. Опитвам се да огранича избора и с местонахождение. Щото час път в едната и още толкова в другата не е приятна алтернатива. За това гледаме широк център и Люлин, като в квартала мисля, че избора ми се изчерпва само с 97. Предложих му завръщане в 40-то, то е буквално до блока, но не ще да чуе и дума.

# 314
Не може да се чете цялата статия без абонамент, но …
https://m.dnevnik.bg/obrazovanie/2025/06/26/4800766_nad_edna_che … MjPSawZz23baulsTA

Общи условия

Активация на акаунт