Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 48 627
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
Здравейте, сина ми завърши ПГТК приложно  програмиране, не се плашите от специалните предмети,застъпват се основно след 10 клас.
Препоръчвам училището

# 631
Нямам познато дете в 96-то, но съм се срещала служебно преди година-две с деца от една от паралелките им, профил медии и комуникации - много будни деца, с отлична езикова култура. Не знам сега съществува ли този профил, но помня, че класната им и учителката им по литература бяха много активни и запалени, тогава ми направиха много добро впечатление.
Има я паралелката, имат си даже списание на френски или италиански, не помня какъв език учеха.

Паралелката за самолетите е в Хенри Форд, ако не бъркам.

# 632
Здравейте, дали има мнения за 21-во училище?

# 633
  • у дома
Ако първия език е ае за мен е напълно безсмислено ИИЧЕ,а е по-добре РИЧЕ.
Допълвам-тези,които са РИЧЕ в 8 кл си изучават разказвателните за 8ми,в 9ти разказвателните за 9ти.
Тези,които са ИИЧЕ в 8ми не учат разказвателни предмети,а в 9 кл за една година изучават разказвателните и за 8ми и за 9ти клас,което на децата им идва нанагорно,поне на съвестните,които си учат.
Разликата за целия гимназиален етап между РИЧЕ и ИИЧЕ бяха малко над 100 часа,което разделено на 5 е малко над 20 ч годишно или по час на седмица. В 8 кл разликата е доста,но явно в някой от др класове РИЧЕ са повече,за да има такова наваксване.

# 634
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Един бърз въпрос за 138 СУЗИЕ - уж езиково, а на сайта намирам дати от 2025г за държавен изпит за "Организация на туризма и свободното време".

Някой може ли да ми каже това ли е профилирането в края на обучението или гледам нещо друго и ако съм се объркала, то какви са профилиращите предмети? Никъде не намирам никаква информация - моля помагайте, че девойката се е закачила за ЯЕ там, но твърдо не иска нещо с туризъм  Sad

# 635
  • Там, където мечтите се сбъдват
Един бърз въпрос за 138 СУЗИЕ - уж езиково, а на сайта намирам дати от 2025г за държавен изпит за "Организация на туризма и свободното време".

Някой може ли да ми каже това ли е профилирането в края на обучението или гледам нещо друго и ако съм се объркала, то какви са профилиращите предмети? Никъде не намирам никаква информация - моля помагайте, че девойката се е закачила за ЯЕ там, но твърдо не иска нещо с туризъм  Sad

Това е защото гледате учебните планове на професионалните паралелки. За тази година има прием само на профилирани паралелки.

# 636
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
estelliana - много, много благодаря!
А дали имате идея, как да разбера профилиращите предмети 11 и 12клас?

# 637
estelliana - много, много благодаря!
А дали имате идея, как да разбера профилиращите предмети 11 и 12клас?

По принцип не са задължени да ги определят при приема. За профил чужди езици първите 2 задължителни предмета са двата езика. Другите 2 предмета се избират в 10 клас. Идеята е да се даде време на учениците да опознаят интересите си и на тази база да изберат. В момента няма достъп до учебните планове на 11 и 12 класна сайта на училището и не може да се види какво е положението при тях. Затова моят съвет е да се обадите в училището и да ги попитате каква е тяхната политика по отношение на избора, защото в различните училища има различни подходи. Някои дават право на учениците да избират предварително сформирани двойки предмети, други - да избират отделно трети и отделно четвърти профилиращи предмети.

# 638
Нямам познато дете в 96-то, но съм се срещала служебно преди година-две с деца от една от паралелките им, профил медии и комуникации - много будни деца, с отлична езикова култура. Не знам сега съществува ли този профил, но помня, че класната им и учителката им по литература бяха много активни и запалени, тогава ми направиха много добро впечатление.
Има я паралелката, имат си даже списание на френски или италиански, не помня какъв език учеха.

Паралелката за самолетите е в Хенри Форд, ако не бъркам.
А вие имате ли по задълбочени лични наблюдения за 96то училище? Ще е полезно ако споделите

# 639
Как бихте подредили 7, 30 и 1? Аз ги подреждам в този ред, но на практика за 30 нямам.кой знае каква информация.

# 640
Може ли по запознатите да кажат. Ако в едно училище с интензивно изучаването на английски език е интензивно . Профилиращи за 11 и 12 клас са БЕЛ и История. Ще може ли да държи втора матура по английски език? Или трябва да е по бел. и история

# 641
  • у дома...
Как бихте подредили 7, 30 и 1? Аз ги подреждам в този ред, но на практика за 30 нямам.кой знае каква информация.
От тази година в 30то има една чуждоезикова и две природни науки. Нивото и на езиците, и на профилите е много добро.
Прочетете темата назад.

# 642
  • София
Може ли по запознатите да кажат. Ако в едно училище с интензивно изучаването на английски език е интензивно . Профилиращи за 11 и 12 клас са БЕЛ и История. Ще може ли да държи втора матура по английски език? Или трябва да е по бел. и история
Може само ако избере английски за 3 или 4 профил.

# 643

Това хуманитарна паралелка ли е или обществени науки. Обикновено ако в такъв тип паралелки има и интентизвно изучаване на английски, то той идва като профилиращ предмет, но все пак е добре да се провери. За кое училище иде реч?

# 644
  • у дома
По принцип ако му затрябва ДЗИ ае и не е учен ,може да се държи като трето ДЗИ след заплащане/валидиране/.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 12:02 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт