Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 48 631
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • у дома
Ако първия език е ае за мен е напълно безсмислено ИИЧЕ,а е по-добре РИЧЕ.

# 616
Моля за мнение за паралелка Икономическа информатика в Гимназията по телекомуникации. Как са разпределени момчета /момичета? Какво точно се учи в частта информатика и на какво се набляга повече - на икономиката или на информатиката? Защото ако има твърде много програмиране, вероятно ще трябва да търсим друг вариант. Като цяло сме се насочили към паралелки с икономически профил и търся вариант за училище с по-нисък бал и бърз достъп от центъра като резервен вариант, ако балът за най-желаните се вдигне повече от очакваното.

# 617
  • София
Моля за мнение за паралелка Икономическа информатика в Гимназията по телекомуникации. Как са разпределени момчета /момичета? Какво точно се учи в частта информатика и на какво се набляга повече - на икономиката или на информатиката? Защото ако има твърде много програмиране, вероятно ще трябва да търсим друг вариант. Като цяло сме се насочили към паралелки с икономически профил и търся вариант за училище с по-нисък бал и бърз достъп от центъра като резервен вариант, ако балът за най-желаните се вдигне повече от очакваното.

Ако няма квоти, няма "разпределени момчета /момичета".
Икономическа информатика = информатика в услуга на икономиката, няма как без програмиране. Училището е техническо.
Ако искате повече икономика, вижте Финансовата и Банковата гимназия там са икономически специалности, които се възползват от технологиите.

# 618
  • Сф
Искам само да ви кажа, че в т.н. " неелитни" гимназии има прекрасни деца, които работят от 16г и учат едновременно. На някои се налага, на други им е мечта, на трети междинна цел към бъдещо развитие. Не са под похлупак и се справят сами. Особено ме впечатлиха две момчета от техникум, не знам Попов ли, Киров ли, друг ли, които са в паралелката за самолети,сега си гледат практиката, преди това си работеха по веригите. Имат цел, гонят я. Момче от кварталното ни, което е последна "дупка на кавала", преминава изпита на НАТФИЗ успешно в момента и то без специална подготовка. И не, това не са изключения. А реалният живот. Да са здрави, всичко ще постигнат!

# 619
  • у дома...
Дъщеря ми завърши тази година точно такова "неелитно" училище. За последните две години спечели два конкурса и се представи отлично и на ДЗИ БЕЛ. От класа ѝ има дете, прието в университет в Италия. От випуска им има още доста деца с отлични дипломи и резултати. И деца, които от 11 клас работят и въпреки това пак постигнаха много добри оценки. Подкрепям изцяло мнението на PureLove. Всичко си зависи от самите деца. И вярата и подкрепата на родителите им.

# 620
  • Куциндрел
Елитността най-вече в главата на родителите. Има страхотни професии, но тях ги усвояват деца, които са с много ниски точки на НВОтата, точно защото всеки иска детето му да учи, за да не работи. Винаги е било така, сега не е изключение.
За това за 3 см заварка скоро ми взеха 150 лева. Съвсем възпитан майстор дойде, каза че е завършил екектрото, заварките си е научил от баща си. Баня ми прави майстор с 2 висши, който каза - учих, учих и накрая никакви пари, накрая се хванал помощник майстор и така, докато стане самостоятелен.

# 621
Ceca, така е напълно си права за процесиите, но при момичетата седят малко по различно нещата.

# 622

Икономическа информатика = информатика в услуга на икономиката, няма как без програмиране. Училището е техническо.
Ако искате повече икономика, вижте Финансовата и Банковата гимназия там са икономически специалности, които се възползват от технологиите.
Нека си задам въпросите по друг начин, надявам се да се включи някой с личен опит и конкретна информация. Останала съм с впечатлението, че училището е предимно момчешко, така ли стоят нещата с тази паралелка или има и момичета, които избират тази специалност. Какво е съотношението момчета/момичета в текущия випуск? НТБГ и НФСГ са ясни, търся алтернативен вариант с по-нисък бал, ако балът скочи с повече от очакваното. Наясно съм, че се учи програмиране, но вероятно не е толкова застъпено като в изцяло компютърна паралелка, например СХН.

# 623
  • София
Здравейте!
Аз отново искам да попитам за 96-то СУ в Люлин. Ако някой има дете там, моля да сподели мнение.
Благодаря предварително.

# 624
  • София

Нека си задам въпросите по друг начин, надявам се да се включи някой с личен опит и конкретна информация. Останала съм с впечатлението, че училището е предимно момчешко, така ли стоят нещата с тази паралелка или има и момичета, които избират тази специалност. Какво е съотношението момчета/момичета в текущия випуск? НТБГ и НФСГ са ясни, търся алтернативен вариант с по-нисък бал, ако балът скочи с повече от очакваното. Наясно съм, че се учи програмиране, но вероятно не е толкова застъпено като в изцяло компютърна паралелка, например СХН.
Нямам лични наблюдения, но попаднах на представяне на гимназията в ТикТок, имаше поравно момичета и момчета, предполагам, че строго програмистките специалности са с по-мъжки състав.

# 625
За 96 и 97 отзивите са добри като за квартални училища. Моето момче е с много добро мнение за 97-мо и си го остави като финален вариант.

# 626
  • София
Нямам познато дете в 96-то, но съм се срещала служебно преди година-две с деца от една от паралелките им, профил медии и комуникации - много будни деца, с отлична езикова култура. Не знам сега съществува ли този профил, но помня, че класната им и учителката им по литература бяха много активни и запалени, тогава ми направиха много добро впечатление.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 15:50 от MayBach

# 627

Нямам лични наблюдения, но попаднах на представяне на гимназията в ТикТок, имаше поравно момичета и момчета, предполагам, че строго програмистките специалности са с по-мъжки състав.
Ами разликата между живота и рекламата

# 628
  • София
Нямам познато дете в 96-то, но съм се срещала служебно преди година-две с деца от една от паралелките им, профил медии и комуникации - много будни деца, с отлична езикова култура. Не знам сега съществува ли този профил, но помня, че класната им и учителката им по литература бяха много активни и запалени, тогава ми направиха много добро впечатление.
Да, профилът е обществени науки с медии и журналистика. От него се интересувам и аз. Благодаря.

За 96 и 97 отзивите са добри като за квартални училища. Моето момче е с много добро мнение за 97-мо и си го остави като финален вариант.
Благодаря.

# 629
  • Куциндрел
Ceca, така е напълно си права за процесиите, но при момичетата седят малко по различно нещата.
Да, така е. Но има и момичета, които ги влекат мъжки професии.
Като цяло момичетата в тази възраст са по-ученолюбиви и послушни.

Общи условия

Активация на акаунт