Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 48 641
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Да, ако се направи компромис със ситуацията, рискувам едното дете да бъде нещастно, демотивирано и абсолютно апатично.
Но за Вазова все повече се замислям, дали лингвистът е подходящ, въпреки леките си уклони към творчеството.

Санака, това е чудесно предложение, но във Вазова 4-те паралелки са с различни кодове Sad Тъжна история...

# 601
  • София
Вие сигурно сте гледали учебните планове и програми за това направление, но ако не сте, ето оттук можете да ги изтеглите. Компютърната анимация е в направление " Аудио-визуални изкуства и техники; производство на медийни продукти", имат много интересни предмети.

# 602
Вие сигурно сте гледали учебните планове и програми за това направление, но ако не сте, ето оттук можете да ги изтеглите. Компютърната анимация е в направление " Аудио-визуални изкуства и техники; производство на медийни продукти", имат много интересни предмети.
Благодаря! Точно на това не бях попадала. Ще разгледам по-обстойно
Вероятно ще звънна в училището за консултация по казуса с близнаците и отделните паралелки. Ако имаме такъв вариант ще съм невероятно щастлива. Сега виждам, че има код съвсем различен по план - приема и се пообърках Simple Smile

# 603
  • Сф
Може и на 5 то единият близнак да се пробва за друга паралелка. Обикновено е успешно. Или на по- късен етап от обучението,; стават известни размествания.

# 604
Може и на 5 то единият близнак да се пробва за друга паралелка. Обикновено е успешно. Или на по- късен етап от обучението,; стават известни размествания.
Няма шанс и след 15-то класиране. Балът му е изключително нисък. От друга страна, ако влезе в амбициозна среда ще се чувства не на място също.. вече беше. Видяхме резултатите. Не се мотивира. Напротив.  То,  за това дето се вика искам на собствени мускули да се инициира някъде.  Специалностите във всичките паралелки ще му допаднат, но нивото на учене предвид бала на децата ще го смаже Не го гледам под похлупак, напротив. Много съм критична, но ми се иска да попадне на мястото където реално би се чувствал в свои води, макар и с по-нисък успех.

# 605
  • пустинята Гоби
Познато дете учи в “Елисавета Вазова”, тази година имаше големи успехи на олимпиада по английски. Майката беше споделила фейсбук страницата на училището, който има интерес може да разгледа.

# 606
  • In the jungle out there..
Добре, де, някой знае ли каква е актуалната обстановка в 138 СУЗИЕ? Разбрах, че основните "виновници" за просперитета на китайската паралелка на са вече там, но чета за 25 "принудени" да напуснат учители, което е доста обезпокоително! А синковецът тамън избра нещо Sad

# 607
Здравейте! Имам въпрос. Знам как се редят желанията и че трябва да има такова, за което бала да стига, но кой бал? Максималния ли от миналата година гоним за съответната паралелка, или минималния?

# 608
Аз все гледам минималния, ама на мен вяра ми нямайте..

# 609
Здравейте! Имам въпрос. Знам как се редят желанията и че трябва да има такова, за което бала да стига, но кой бал? Максималния ли от миналата година гоним за съответната паралелка, или минималния?
Минималния, но вероятно ще бъде по-висок в сравнение с миналата година.

# 610
Благодаря! Аз съм толкова разочарована и ошашката от моята щерка, че вече започнах да се съмнявам във всичко, което си мисля и дали изобщо съм в изправност 🤣

# 611
Благодаря! Аз съм толкова разочарована и ошашката от моята щерка, че вече започнах да се съмнявам във всичко, което си мисля и дали изобщо съм в изправност 🤣
И аз съм извън строя, особено с елементи на тяхната възраст е много, много сложно. Проблемът не е само в нашия телевизор Simple Smile

# 612
  • София
Дами, не се концентрирайте върху разочарованието, перспективите не свършват в седми клас. Навремето и аз така се чувствах доста безсилна след лошото представяне на детето, но то завърши безпроблемно 23-то училище, което е далеч от елитните, изкара си после 5,95 на ДЗИ по БЕЛ и пълна шестица по английски и си пое по пътя, който искаше. Представяте ли си те самите вътрешно колко са разочаровани от себе си, по-добре ги успокойте, че нищо толкова фатално не се е случило.

# 613
Аз имах много страшни очаквания при ужасното неглижиране на НВО. В тая тежка година, в която всички деца учат, ходят по курсове, по уроци, моето се отказа от всякакви допълнителни занимания, защото не искал да си губи уикендите ...Отделно и цялото му учене беше максимум половин час на ден, с акцент разказвателните предмети Simple Smile
Та -очаквах абсолютен правал И накрая се зарадвах Simple Smile на резултати, от които хората са разочаровани   .
Проблем е, че сега изобщо не можем да наредим желанията....
Батко му почна да го навива да се откаже от това, което си е наумил. Аз обаче не съм сигурна,  че трябва да се отказва, защото поне ще си има нелоша професия. В същото време ми се иска да е училище с интензивен език първата година.
Не знам какво да правим, а 8 наближи Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 08:32 от Аmanda

# 614
  • София
Аmanda, ако желанието му е за СПГТ, не само професията е прекрасна, а и училището го обгрижват много фирми от туризма и постоянно участва в разни програми. Те са с разширено изучаване на чужд език, което значи 12 часа седмично в 8 клас срещу 18 за езиковите. Не знам кога трябва да им свърши ремонтът, но със сигурност и откъм база ще са добре след него. Не знам, все си мисля, че е по-добре да ходи с желание някъде, където сам си е избрал, отколкото да обвинява близките си за всяка трудност, която среща в 8 клас...

Общи условия

Активация на акаунт