Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 396
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Пред много интересна дилема сме тук.
7-мо с АЕ или Елисавета Вазова с компютърна анимация. Човекът има изисквания към базата, но като цяло си държи на езиковия профил или би направил компромис със ХСН. Моята душа го насочва към Елисавета Вазова като предхождащо желание в списъка, но разумът ми говори друго...  Приемам критики към мен и мнения за двете училища като сравнение. Доколкото схванах профилът във Вазова е нов.

# 586
  • Куциндрел
Това, ако е за детето, което рисува - Вазова. Там бала не е чак толкова нисък.

# 587
За другото е. Има интереси към рисуването, но не колкото брат си.

# 588
Моля припомнете линка в МОН, където се вижда какви профилиращи предмети се учат в съответните профили обществени, хуманитарни, природни науки и т.н.
Като се замаскирани езикови паралелки, сега трябва да се съобразим и с предметите за профил 11 и 12 клас, някои профили/ предмети дъщеря ми не ги иска, но искам да ѝ кажа какви са предметите
Наредба 7: https://lex.bg/en/laws/ldoc/2136903322
Тази наредба посочва профилиращите предмети в 11 и 12 клас, които са ясни още когато кандидатствате. Вторите два профилиращи предмета обаче са обект на избор от ученика и според възможностите на училището и не са посочени в никакви наредби. Напр. детето е прието в 8 клас в езикова паралелка АЕ с ИспЕ. Това са два от общо 4-те профилиращи предмета в 11 и 12 кл. В края на 10 клас то ще трябва да посочи още два предмета - напр. химия и биология. Така профилиращите предмета стават общо четири, но сега няма как да знаете какви ще са вторите два ПП.

# 589
  • Куциндрел
Товава другото училище. Също може да разгледаш учебните програми, за да си направиш сметка какво се учи. Вазова е за творци, предполагам че там влизат доста неприети в училищата с рисуване

# 590
Моля припомнете линка в МОН, където се вижда какви профилиращи предмети се учат в съответните профили обществени, хуманитарни, природни науки и т.н.
Като се замаскирани езикови паралелки, сега трябва да се съобразим и с предметите за профил 11 и 12 клас, някои профили/ предмети дъщеря ми не ги иска, но искам да ѝ кажа какви са предметите
Наредба 7: https://lex.bg/en/laws/ldoc/2136903322
Тази наредба посочва профилиращите предмети в 11 и 12 клас, които са ясни още когато кандидатствате. Вторите два профилиращи предмета обаче са обект на избор от ученика и според възможностите на училището и не са посочени в никакви наредби. Напр. детето е прието в 8 клас в езикова паралелка АЕ с ИспЕ. Това са два от общо 4-те профилиращи предмета в 11 и 12 кл. В края на 10 клас то ще трябва да посочи още два предмета - напр. химия и биология. Така профилиращите предмета стават общо четири, но сега няма как да знаете какви ще са вторите два ПП.
Наредбата всъщност посочва задължителните профилиращи предмети, не тези в 11 и 12 клас. Въпросът какъв е? Трети и/или четвърти се предлагат от училището съобразно неговите възможности да осигури обучението. Всяко училище си решава какво да предложи.

# 591

+1 за 7 СУ.Послушайте гласа на разума Simple Smile Ще намерите училище и за художника.

# 592
Благодаря за мненията, дами! Сложихме по-напред 7-мо. 127-мо остави след Вазова, заради хуманитарни и икономически разногласия с разбиранията му Simple Smile

# 593
  • София
Пред много интересна дилема сме тук.
7-мо с АЕ или Елисавета Вазова с компютърна анимация. Човекът има изисквания към базата, но като цяло си държи на езиковия профил или би направил компромис със ХСН. Моята душа го насочва към Елисавета Вазова като предхождащо желание в списъка, но разумът ми говори друго...  Приемам критики към мен и мнения за двете училища като сравнение. Доколкото схванах профилът във Вазова е нов.
Вазова все пак е професионална гимназия и се завършва с дипломен проект. Компютърната анимация си иска талант за рисуване, талант за режисиране и най-вече интерес към процеса на творчеството - ако са налице, сигурно ще се чувства по-добре там, но ако не са, да не се окаже след някоя и друга година с усещане за непълноценност спрямо другите около него...

# 594
Да, това училище отговаря по-скоро на профила на другото ми дете. Там обаче балът е недостижим. А няма как да учат заедно. Процесът е абсолютно несъвместим. Не го намирам, а и сам не се определя като творец, но пък му е хоби и приятно..
Благодаря за съветите и насоките за размисъл!

# 595
Дали пък не може едното дете да дръпне другото, за което балът е недостижим. А вътре в гимназията да са в различни паралелки. Или трябва да са заедно задължително?

# 596
Заедно трябва да са. В една паралелка. Минахме през това в прогимназията и от РУО ми обясниха, че не е възможно при прием на принципа за близнаци да бъдат в различни паралелки...

# 597
Заедно трябва да са. В една паралелка. Минахме през това в прогимназията и от РУО ми обясниха, че не е възможно при прием на принципа за близнаци да бъдат в различни паралелки...
Да, то се кандидатства за конкретни паралелки (освен в някои изключения). Всяка си е с отделен бал и отделен код.

# 598
  • у дома
Явно е на добра воля на директора,защото знам за близнаци в СМГ,от които единия е надпланов прием и бяха в различни класове...

# 599
  • София
Ако паралелките са еднакви - примерно две паралелки с еднакъв профил и код, може да са отделно.

Общи условия

Активация на акаунт