Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 48 686
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • гр.София
В 133- то има отбори по волейбол и футбол. Ходят на междуучилищните състезания.( И 12- то участват. Дъщеря ми 5 години играха на тези турнири и срещу тях- волей)
Физическото беше любим предмет и хич не е проформа.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 10:29 от blanc

# 721
  • София
Къде не учат в 133 или в 12? Защото моят син ги спукаха от учене, домашни, поне 8 клас де.

# 722
А между 18 и 133 кое бихте предпочели?

# 723
Какъв език  искате?
133 е с по-висок бал.

# 724
  • София
Аз се колебаех м/у 18 и 133, но 18-то беше с по-висок бал миналата година, заради модата да се учат източни езици.
Ние сме в Младост до метро и 133 ни беше най-удобната опция.
Знам, че 18 също има добра база

# 725
Аз се колебаех м/у 18 и 133, но 18-то беше с по-висок бал миналата година, заради модата да се учат източни езици.
Ние сме в Младост до метро и 133 ни беше най-удобната опция.
Знам, че 18 също има добра база
18то е на крачки от метростанция Опълченска.

# 726
  • София
Баловете миналата година на 18то и 133то са еднакви при момчетата, при момичетата с френски 133 е с много по-висок бал.
Дъщеря ми е в 18то, но с източен език, та не знам дали и с френския е същото. За мен това училище е от друго измерение. Нищо общо със сивото, скучно българско образование. Освен невероятната сграда (изключвам тоалетните), в него има някаква свобода и спокойствие. Надявам са да съм права и това да даде крила на децата. Но от това, което видях последната година, ако търсите училище с яко учене и натискане, не е това правилното.

# 727
Навсякъде в училищата в момента текат някакви ремонти, частични. Дали и тия прословути тоалетни няма шанс да ги ремонтират, че от прочетеното по-горе направо тръпки ме побиха. 
Баловете миналата година на 18то и 133то са еднакви при момчетата, при момичетата с френски 133 е с много по-висок бал.
Дъщеря ми е в 18то, но с източен език, та не знам дали и с френския е същото. За мен това училище е от друго измерение. Нищо общо със сивото, скучно българско образование. Освен невероятната сграда (изключвам тоалетните), в него има някаква свобода и спокойствие. Надявам са да съм права и това да даде крила на децата. Но от това, което видях последната година, ако търсите училище с яко учене и натискане, не е това правилното.

# 728
  • София
Навсякъде в училищата в момента текат някакви ремонти, частични. Дали и тия прословути тоалетни няма шанс да ги ремонтират, че от прочетеното по-горе направо тръпки ме побиха. 
На втория етаж вече са оправени и доколкото знам мисията на новата директорка е точно да оправи тоалетните.

# 729
  • София
Дъщеря ми завърши тази година  с френски. Писала съм неведнъж за паралелките с този език и традициите в изучаването му. Основната разлика с 133су е руския, който не седеше на дневен ред преди 5 години за нас и затова не е участвало това училище в нашия списък с желания.ИНаче и двете училища са конкурентни и възпитаниците им ходят по всевъзможни франкофонски състезание  и се справят чудесно.
Колкото до базата- наистина 18 СУ  няма нищо общо със стандартна училищна база в БЪлгария .А това не е за подценяване.Удоволствие е да прекараш 5 хубави години в такава среда.

# 730
Къде базата е по-добра 32 или 22?

Понеже и двете гимназиални са с девойки, кое  е по-предпочитано от  момичетата 32 или 22?

# 731
  • Русе, София
Къде базата е по-добра 32 или 22?

Понеже и двете гимназиални са с девойки, кое  е по-предпочитано от  момичетата 32 или 22?
                                                                              32 е с квоти-равен брой момичета и момчета. 22-ро са с по 4 -5 момчета в клас. Дъщеря ми завърши 22-ро, сега синът ми е в 32-ро. На мен 22-ро ми беше много потискащо отвътре. Сега 32-ро ми изглежда по-добре, по-светло, по -приветливо, като съм ходила на две родителски срещи в 8- ми клас.

# 732
Като се замисля за много добрите резултати при момчетата тази година, дали няма да се понапълнят неелитните без квоти с повечко момчета...🤔
Ние гледах училища отвън, синко отсече, че 32 отива доста назад заради изгледа. Слушам интуицията му и се надявам, че е избрал по- доброто за себе си. Отвътре не знам как са, но дворът на 22-ро ми хареса и на мен.

# 733
Като се замисля за много добрите резултати при момчетата тази година, дали няма да се понапълнят неелитните без квоти с повечко момчета...🤔
Ние гледах училища отвън, синко отсече, че 32 отива доста назад заради изгледа. Слушам интуицията му и се надявам, че е избрал по- доброто за себе си. Отвътре не знам как са, но дворът на 22-ро ми хареса и на мен.
Моят пич ходеше там на курсове - в 32-ро. Предложих му да го пиша, но реагира толкова остро, че повече не съм и питала.

# 734
Моя младеж май няма претенции за външния вид на училището (на фона на нашето квартално всички други май са по-добре), но пропуснах 22ро в списъка само защото ми идва малко далече - не ми се ще да му причинявам по 45-50 мин пътуване в посока. Sad

I♥M♥V♥, и сина ходеше в 32ро на курсовете на Междучасие, в съботите (Тодоров и Сталев).  Smiley

Общи условия

Активация на акаунт