🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-32

• 20 710
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Такива неща се случват доста често. И "Чудото" преди години мина през същото. Тогава Йозджан Дениз предявяваше права за плагиатство. Макар "Сто години чудо" да не бе от най- високо рейтинговите, дори той не беше подходящ за ТВ. Може да се каже, че бе не успешен опит на ОГМ да пуснат фентъзи сериал по телевизията за масовия турски зрител.
Така че, изобщо не ме учудват тези искове за плагиатство към Тимса и "Ешреф Руя".

# 721
Историята не е само какво се случва.
Историята е как те кара да чувстваш, докато се случва.

Едно голямо - ДА! Това е мнението ми по темата в две изречения.

Точно в 10- ката!

Жаки,
С примера за Птичката, смело мога да заявя, че Джан беше във вихъра си, такава сексапилна визия имаше, толкова беше променен след Долу най, че ни закова пред екраните Simple Smile
За лятна комедия беше ТОП!
Много благодаря за инфото за Елчинката. ❤️

# 722
Цялата тази история си е ПР-ска акция на гърба на Ешреф.
При това добре обмислена. Как така след 13 епизода се сетиха....досега не видяха ли?

Нани, ако не беше Джан, след 5 епизод щях да го зарежа.
Аз толкова махала в нито един друг сериал не бях гледала.
Докато Ешрефа, и сюжета, и играта на актьорите са на много високо ниво.
Единствените слаби звена за мен са двете сестрички, Демет е слаба (нито може да пее, въпреки опитите да й преправят гласа, нито актьорски й умения са за този сериал), а на Ебрар просто ролята й е тъпа, но другите ги компенсират. Аз съм на мнение, че ако бяха сложили подходяща актриса, сериала щеше да е шедьовър.

# 723
Баръш Фалай и Чаатай Улусой ще се срещнат след много години в "Спящият човек"

📌 Днес се проведоха промоционални снимки за подписания от PollFilms Sleeping Man на Чаатай Улусой .
📌 ЧаатайУлусой , който ще завърши снимките на филма преди снимачната площадка на Eşref Rüya, ще играе агента на име "Ферман", докато Ферит Кая ще играе неговия спътник Афро , а Елчин Сангу ще играе мистериозната жена, която влиза случайно в живота му, Сайе .

ТОЙ ЩЕ ВДЪХНЕ ЖИВОТ НА РОЛЯТА НА ВОЖДИТЕ НА ОРЕЛИТЕ
📌 Ролята на вожда "Орелите", един от главните герои във филма, ще бъде изиграна от успешния актьор Баръш Фалаи .
📌Това ще означава, че Чаатай Улусой ще се срещне отново със своя колега от „Меджезир“ Баръш Фалай след 10 години.

📌От друга страна, имаше промяна в ролята на Селим във филма и си стиснаха ръцете с майстора актьор Дженгиз Бозкурт.

# 724
Нови локации на "Спящият човек"

# 725
Спящия, много спящ

# 726
💥✨🌟🆕🆕🆕🌟✨💥
Много заглавия  се изписаха как се казва филма с Чаатай Улусой и Елчин Сангу.
💥💥💥💥💥
🆕🆕🆕🆕🆕
Режисьора Джан Улкай написа, че се казва
"UYKUCU - СЪНЛИВЕЦ", но някои соц.медии продължиха да си измислят имена.
Тази вечер в платформата  X  попитаха и Елчин Сангу за името на филма и тя  написа : "Казва се
"UYKUCU" - "СЪНЛИВЕЦ""

✨✨✨✨✨
Във филма "Uykucu-Сънливец " влиза и артиста Дженгиз Бозкурт който си е партнирал с Елчин Сангу (Ада)беше неин брат(Тарък) във филма  "Mutluluk Zamanı-Време за щастие“.

✨✨

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 02:54 от Albena Goranova 606011

# 727
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Албена Flowers Rose
Вчера като го видях този актьор се чудех, откъде ми е познат, а то откъде било, ама е поостарял.

Непрекъснато се обърквам вече с това заглавие.
Вчера Бирсен писа, че последно било "Спящия човек", ама явно пак си измисля.
Режисьора и Елчин със сигурност знаят по-добре.
Въпреки, че не е невъзможно пак да го сменят.

Аз "Апартамента на невинните" не съм го гледала, така че на мен ще ми е ново.

Хубав ден!

# 728
Добро утро, момичета!

Много, много много се радвам, че Баръш Фалай и Чаатай ще се срещнат отново в общ проект след 10 години!
В Medcezir и на двамата има личеше, че много се харесват.

Колкото до исковете за плагиатство,  в разговор с единия от продуцентите на Tims&B, той казва:
"Ние работихме по сериала от две години, с Етем Озъшък и екипа. И чакахме правшлния момент. И той дойде сега."
От друга страна, когато са продали сериала на канала, актьорският състав дори още не бил сформиран, толкова са били уверени в този проект.
А за Чаатай водещата каза,че е много добър за тази роля и той каза, че наистина е бил много добър избор.
Нека другите се занимават с завеждане на дела, този сериал ще стигне до много по-добри места.

Момичета, пишете си спокойно, по-късно ще пусна новата тема.
Албена, благодаря ти за уточнението за заглавието!
Сега отивам на неделен пазар и след това ще ви споделя една много интересна история,  свързана с Eşref Rüya. Wink
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 729
Феновете са много нетърпеливи, чакат обща снимка!
Не, че и аз не чакам, де!

Подкрепям с две ръце!

# 730
Здравейте, момичета!

Вече не съм сигурна кой и откъде го е разбрал, но имаше едно обяснение, което много ми хареса сато превод на филма. Таен агент, който “дреме” докато дойде момент да бъде активиран. Да си призная за този филм се вълнувам повече от Джентълмена.

# 731
Продължават да нищят в пресата за плагиатството в пресата....целта е постигната!

Откраднат ли е сценарият? Твърдение, което ще разбие поредицата за Ешреф Руя!

Рекордната буря около сериала „Ешреф Руя“ по Канал D беше разтърсена от скандал за плагиатство! Майсторът на сценария Мурат Ментеш заведе дело срещу Tims&B, твърдейки, че сценарият за сериала с участието на Чагатай Улусой е плагиат от филма „Страшният бей“. Социалните медии са в разгара си.

Новият фаворит на Channel D, Eşref Rüya, е истински фурор след премиерата си, завладявайки социалните медии и съкрушавайки рейтингите. С участието на Чагатай Улусой и Демет Йоздемир, тази екшън-драма е държала зрителите залепени за екрана всяка сряда. Но около сериала се носи слух, който изглежда е на път значително да разстрои продуцентите. Нека да разгледаме подробностите.

Майсторът на писателската продуцентска къща Мурат Ментеш заведе дело за авторски права и плагиатство срещу продуцента Tims&B и сценариста Етем Йозък, твърдейки, че сценарият на Ешреф Руя е откраднат от филма му „Dehşet Bey“. Социалните медии се разразиха от новината, а феновете бяха разделени: Ще означава ли това дело краят на Ешреф Руя?

Откраднатото твърдение създава объркване

„Ешреф Руя“ се превърна във феномен в деня на премиерата си по Kanal D. Първият му епизод счупи рекорди в YouTube, събирайки 3 милиона гледания за 24 часа и 23 милиона гледания за 20 дни. Емоционалната история на Ешреф Тек (Чагатай Улусой), развиваща се в престъпния подземен свят, и преплитащата се любовна афера с Нисан (Демет Йоздемир) плениха зрителите. Но точно когато всичко вървеше добре, избухна сензационно твърдение! Майсторът на сериала Мурат Ментеш твърди, че сценарият на сериала е плагиат от филма „Dehşet Bey“ с участието на Баръш Ардуч и продуциран от O3 Medya. Ментеш заяви: „Сценарият е взет от моята работа без разрешение!“ и започна съдебна битка срещу Tims&B и сценаристката Етем Йозък.

Какво е твърдението на Мурат Ментеш?

В изявление в социалните мрежи Мурат Ментеш твърди, че сценарият на Ешреф Руя е плагиат от неговия собствен филм „Ужасният бей“. „Ужасният бей“, филм от 2025 г. с участието на Баръш Ардуч, излезе на екран. Ментеш твърди, че историята, героите и ключовите сцени на сериала са „твърде сходни“ с неговите собствени произведения.

# 732
И така, обещаната история:
Това е нова версия на случая „Ешреф“.
Габи, разказва:
"Като цяло историята е горе-долу такава:
Клипът ми беше препоръчан от фен на Чаатай от Румъния (Силвичи) на моята страница в Instagram, където тя коментира този аспект.
Както ще забележите от този клип обаче, аз лично намирам историята за копие на поредицата „Ешреф Руя“. Тоест, разказвачът използва сценария на сериала твърде много. Файловете в полицейските архиви не могат да съдържат толкова много прилики в дискусиите и представянето на романтични факти. Като цяло файловете съдържат сухи фрази, а не жалки изречения.
Вероятно има много подобни случаи, представени във видеото, по света. Има прилики, но и разлики в историята и разказа.
Накратко, това е резюмето на клипа:
Смята се, че тези, които са написали „Ешреф Руя“, са били вдъхновени от неразкритите полицейски досиета в Истанбул. В тези досиета става дума за мъж на име Ешреф Гюлер, роден във Фатих през 80-те години на миналия век, и Руя, млада художничка. Историята в този файл датира от 2003 г. В историята на Ешреф той остава сирак на 5-годишна възраст, майка му умира в пожар, а баща му изчезва безследно. Той попада под грижите на социални работници, в сиропиталище, където е принуден повече да оцелее, отколкото да се чувства в безопасност. На 9-годишна възраст губи око, бит от други сираци, и тогава решава, че ще бъде лидер, който ще помага на сираците, като ще им строи приюти. На 12-годишна възраст той бяга от това място и се озовава на улицата. По-късно среща различни хора, които влияят на живота му и по този начин създава семейството си. Ешреф, въпреки че е смятан за корав, никога не е изстрелял нито един куршум. Среща Руя през 2001 г. Тя пее на пазар, на фестивал. Руя вече знаеше за него, защото беше приела да сътрудничи на полицията, за да отмъсти за баща си. Баща ѝ беше убит от микробус, с който беше претърпял катастрофа, а Ешреф се оказа в тази кола. Момичето е внушено от полицията, че Ешреф е виновен за смъртта на баща ѝ. Полицията иска да го арестува и се нуждае от доказателства. Срещата им не е случайна. Междувременно двамата се влюбват един в друг. Ешреф иска да напусне света на мафията, но децата, които е отгледал и за които се е грижил, започват да го обвиняват в предателство. В крайна сметка Ешреф е нагласен от този, когото е смятал за свой брат и най-добър приятел, само за да бъде заловен от полицията, но същата нощ той изчезва и оттук се появяват няколко версии: едната е, че е избягал в Македония и има нова самоличност, а другата е, че е починал, а едно от децата, за които се е грижил, е хвърлило тялото му в Черно море. От друга страна, Руя би видяла кариерата си да продължи напред и през 2005 г. би емигрирала в Германия. Тя не използва социалните мрежи и в момента няма следа от нея.
Това е уж неразкрит случай на турската полиция.

Какво мислите?

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 13:54 от NeZ_9

# 733
Изгледах клипа, много хубава история, ама ми звучи измислена. Ако беше истинска, щяха да упоменат, че сериала е по истински случай.

# 734
Всъщност, Хриси, някъде май го бяха споменали, но тогава не обърнах внимание.
Според мен сценаристите винаги се вдъхновяват от реални ситуации и събития, дори и да не ги възпроизвеждат идентично в сценария си. Така идват идеите, въз основа на които след това „бродират“ история. Същото важи и за писателите, когато пишат романи. Всяка история или герой е вдъхновен от живота. Няма нищо необичайно в това. Понякога те записват събития, които самите са преживели, дори и да не го казват. Струва ми се правдоподобно Ешреф да е съществувал в реалността, но очевидно сценаристът е придал на историята нотка на измислица, „обогатил“ я е, за да се хареса по-добре на публиката. Много пъти истинските, банални истории са нарисувани толкова артистично, че се оказват шедьоври. Това зависи от умението на човека, който ги пише. Етем Йозъшък не е казал, че „Ешреф Руя“ е вдъхновен от истинска история, но не изключвам тази възможност. И не мисля, че е лошо, ако беше истинска история. Така че ми се струва правдоподобно да е бил вдъхновен от неразкрити полицейски случаи.

Общи условия

Активация на акаунт