Какво повече НЯМА да купя - 28

• 70 628
  • 558
  •   3
Отговори
# 510
  • Sofia
Мин.седмица в Лидл имаше едни дълги турски чушки,6лв/кг ,които трябваше да са люти /според етикета/,а не бяха 😠

Тези дългите, зелени и извити чушки по принцип не са люти.
Пишеше,че са люти.

# 511
То лютото е въпрос на субективно усещане - чушки, които аз дори не се осмелявам да опитам (близнала съм само и ми идеше да хукна да обиколя поне 2-3 квартала Simple Smile ), синът ми игнорира като сладки. Конкретните чушки понякога могат да бъдат и люти - получава се при отглеждането и опрашването, та в етикета според мен са гледали да се застраховат пред тези, които са държали да купят само сладки чушки, да не се окаже и някоя люта вътре, все пак няма как да се проверят индивидуално. Помня от детството си случай, когато в градината ни дори и стандартните големи чушки бяха станали половината люти и го разбрахме чак като ги пекохме и белихме - пареха на ръцете дори.

# 512
Взимала съм от тези чушки, бяха си люти, леко

# 513
Ако чушките са Чарли, да, леко люти са и според мен. Нищо общо с нашите си люти чушки...🙂

# 514
  • Sofia
Такива бяха

Никаква лютивина нямаше 😠
Взех ги за човек любител на лютото и остана без люто 😀

# 515
Да, това са чушки Чарли (поне в Кауфланд това им е името). Имат лека лютивина и за любител на много лютото определено могат да минат за нелюти.😀 Някои чушки са по-пикантни от други по мои наблюдения - дори и купени заедно. Но аз ги харесвам заради леката лютивина, по-люти чушки си купувам отделно.😁

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 17:40 от dolce miele

# 516
Верея не купувам от поне 12-13 години.
За съжаление едно 90% от шампоаните, купувани през годините, са за тази тема. Уж гледам да са за моя тип коса, но накрая съм цялата в люспи и имам гаден сърбеж. Същото е и с дезодорантите против изпотяване. Каквото и да сложа, смърдя на пор после.
Относно дезодорантите против изпотяване, семейството ми е доволно от тези на виши - рол-он. Може би искат няколко дни натрупване, но за нас са най-ефективните до момента.
https://galen.bg/vichy-dezodorant-rol-on-s-48-chasa-efekt-protiv … izpotyavane-50-ml

# 517
Този на Виши само че без аромат ползваме от  не знам колко години и не го заменям за никой друг.

# 518
Хора, относно изпотяването, няма по-ефикасно от сода за хляб, както и да ви звучи. Аз си имам едно малко бурканче със био сода, че е по-фина, а и не съдържа алуминий. Влажни мишниците, с влажни пръсти топвам в бурканченто, разтривам в мишницата и цял ден няма и помен от неприятен аромат дори и лятото

# 519
Може ли по-подробно каква е разликата между биосодата (???) и обикновената и какво общо има с алуминия? Simple Smile
За сведение – „био“ означава живот и се отнася до живи организми. Вкарването му при продуктите на неорганичната химия си е чисто и просто търговски трик, заблуждаващ потребителите. Както и когато пише на опаковките, че содата е без ГМО, без глутен, без холестерол и т.н. Laughing
А тя е чисто и просто натриев бикарбонат – NaHCO3 за тези, които са внимавали в час по химия.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 09:56 от Как' Сийка

# 520
Хора, относно изпотяването, няма по-ефикасно от сода за хляб, както и да ви звучи. Аз си имам едно малко бурканче със био сода, че е по-фина, а и не съдържа алуминий. Влажни мишниците, с влажни пръсти топвам в бурканченто, разтривам в мишницата и цял ден няма и помен от неприятен аромат дори и лятото
Хммм, интересно. Сякаш съм доволна от тези сравнително новите на Borotalco, но това е нелоша алтернатива.
Да не спамя темата, не бих купила отново пастата The Pink stuff.
Да, мирише хубаво и е с по-малко химикали, но не е толкова ефективна, колкото други препарати. Уж една камара хора я хвалят, но аз нещо не съм очарована.

# 521
  • софия
Вероятно зависи от степента и типа замърсеност. Не се сещам за нещо, което Рink пастата не съм успяла да почисти - мивка инокс, керамичен плот, остатъци от етикети (знам, че се махат с мазнина).

# 522
Вероятно сте права, а и това за алуминия в содата май май си е мит. Евентуално може да съдържа минимални следи от химикали от производството (в рамките на хранителните норми)
Докато при ,,био" содата производството е под строг контрол – без забранени химикали, ГМО, йонизиращо лъчение и др.  
(инфо от grok доколкото може да му се вярва)

Аз я взимам специално, защото е по - фина и ми върши чудесна работа за мишничките. От 5-6 години ролони не съм купувала, няма и да купя, та и много по-ентино ми излиза и си спестявам цялата химия Grinning За готвене и чистене си ползвам обикновена сода

Може ли по-подробно каква е разликата между биосодата (???) и обикновената и какво общо има с алуминия? Simple Smile
За сведение – „био“ означава живот и се отнася до живи организми. Вкарването му при продуктите на неорганичната химия си е чисто и просто търговски трик, заблуждаващ потребителите. Както и когато пише на опаковките, че содата е без ГМО, без глутен, без холестерол и т.н. Laughing
А тя е чисто и просто натриев бикарбонат – NaHCO3 за тези, които са внимавали в час по химия.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 10:54 от InYan238

# 523
Цитат
Натриевият бикарбонат се произвежда чрез процеса на Солвей, при който смес от вода, амоняк и натриев хлорид (готварска сол) реагират с въглероден диоксид.

Никакъв алуминий, нито забранени химикали, за ГМО и другите страшилки да не говорим, участват в производството. Не ставайте жертви на рекламните заблуди.

# 524
Как реагират дрехите на това омазване със сода?

Общи условия

Активация на акаунт