Какво повече НЯМА да купя - 28

• 96 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
https://toppresa.com/388221/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD … 0%BC%D0%B0-%D0%BD

„Домашното“ сирене, „чистата“ извара, сладкото, луканките, пилешкото месо, яйцата и дори кашкавалът – всичко се доставя на черно от складове и мандри, без етикети, без фактури и без абсолютно никакъв контрол от Агенцията по храните или НАП.

Месото и пилетата се доставят от складове около Пазарджик, включително известен обект в мрежата на „Мечкаров“.

Млечните продукти – кашкавал, сирене, извара – се транспортират в кофи и чували, понякога директно от производствени халета в района на Крайще, без хладилна верига и без санитарен контрол.

Сладката са също промишлено производство, префасонирани в буркани без етикет - зад бурканите и романтиката стои не баба Пена от махалата, а складовата база на фирма от Сандански – „Терзийски-ТТ“ ЕООД..
Салих Синап от село Света Петка е основният снабдител на фалшив „домашен“ кашкавал, сирене, масло, сладка и луканки, които заливат софийските пазари, най-вече в района на Долни Богоров.

# 331

Харесвам нещата на Белиса. Насипното сирене (от витрината) е добро, но това вакумираното е ужасно. Солено, твърдо и се разпада на сняг.

# 332
  • София
Скрит текст:

Харесвам нещата на Белиса. Насипното сирене (от витрината) е добро, но това вакумираното е ужасно. Солено, твърдо и се разпада на сняг.
Аз, по една или друга причина, съм зачеркнала доста марки от списъка си с продукти. Тази е една от тях.
Саяна, Маджаров, Опицвет, Лакрима, Каймакани, Ведраре. Тези се сещам на първо четене.

А домашни млечни продуктите съм купувала само от познати или роднини. За съжаление в последните години остаряха и почти нищо не гледат.

Бях писала за тези македонски продукти преди около година. Ходих в КАМ маркет за едни техни крема-сирена. Не ни харесаха и повече не съм посещавала магазините. Нищо не ми "хвана" окото.

# 333

Последно като взехме, имаше вкус на разтопена пластмаса.

# 334
Същите връщах в Кауфланд. С още година срок на годност и лъхаха на гранясало.

# 335
Рачел от тиква и сладко от цели зелени смокини Родна Стряха от Лидл! И двете бурканчета са с глюкозен сироп, течен като вода. Смокинята има лек мирис на смокиня, но плодовете в бурканчето са сухи (може би сушени). Рачелът пък е много далече на вкус от вкуса на тиква, а плода в бурканчето е нещо като манго на консистенция, на вкус няма общо с тиква.

# 336
Рачел от тиква и сладко от цели зелени смокини Родна Стряха от Лидл! И двете бурканчета са с глюкозен сироп, течен като вода. Смокинята има лек мирис на смокиня, но плодовете в бурканчето са сухи (може би сушени). Рачелът пък е много далече на вкус от вкуса на тиква, а плода в бурканчето е нещо като манго на консистенция, на вкус няма общо с тиква.

Аз взех сладко от ягоди тая марка и не се яде от захар..и са горски ягоди а не градински

# 337
За нищо на света не купувайте тази течност за чистачки. Специално поне тази с мирис на "Праскова". Това смърди на джибри. Учудена съм как още не са ни спрели някъде от тая миризма. Всичкото отгоре е и много наситена миризма. Като бременна не мога да дишам, като напръскаме стъклото.
Освен ако не сте любители на джибрито, това не ви трябва.

# 338
"Вафли за жълти стотинки", дъщеря ми си ги е купила за 1,60 лв. Каза, че по-гадни вафли не е опитвала (бях и' купила вафли Ная и с тях сравнявала, но като цяло почти никога не е отказвала вафли).
Вода за уста с алкохол, зелена, от Лидъл. Прекалено силна ми идва, щипе ми и ми люти на езика, но ще я изхабя на инат, понеже я използвам като първа стъпка преди миенето с паста за зъби.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 13:57 от dolce miele

# 339
"Вафли за жълти стотинки", дъщеря ми си ги е купила за 1,60 лв. Каза, че по-гадни вафли не е опитвала (бях и' купила вафли Ная и с тях сравнявана, но като цяло почти никога не е отказвала вафли).
Вода за уста с алкохол, зелена, от Лидъл. Прекалено силна ми идва, щипе ми и ми люти на езика, но ще я изхабя на инат, понеже я използвам като първа стъпка преди миенето с паста за зъби.

Ами преди години, може би петнайсетина, покрай някакво увеличение на цените пуснаха "антикризисни" вафли Фокус. Аз понеже съм фен на вафлите, харесвах и обикновените Фокус в жълтото пакетче, си купих, много гадни ми се видяха, и не съм повтаряла след това. Ама още ги произвеждат тези антикризисните. Сигурно и за "жълтите стотинки"има клиенти.

# 340
  • гр.Пловдив
За последен път купих от конфекциата на Пепко долнища и суитчъри за ММ и синковеца ,искаха непретенциозни за игра и уикенд ..марката е BEKKIN.Буквално след третото обличане и изпиране стават на бабунки,трикото се протрива  като шкурка,много грозна работа ви казвам..Иначе на вид нормални,симпатични анцунгови ,но като качество са потресаваща гледка...

# 341
Не се съмнявам, че вафлите "за жълти стотинки" имат пазар. Нали иначе нямаше да ги продават.🙂

# 342
За последен път купих от конфекциата на Пепко долнища и суитчъри за ММ и синковеца ,искаха непретенциозни за игра и уикенд ..марката е BEKKIN.Буквално след третото обличане и изпиране стават на бабунки,трикото се протрива  като шкурка,много грозна работа ви казвам..Иначе на вид нормални,симпатични анцунгови ,но като качество са потресаваща гледка...

И аз се отказах да купувам дрехи от Пепко. Включвам и Синсей в това число. Не само, че стават на топчета, ами повече от 70% от дрехите се свиват след пране, дори при спазване на указанията от етикета.

# 343
Минавам набързо през Билла и ми трябваше кайма, но нямах време да ходя до месарски магазин, където знам, че има хубава или мелят месо пред теб. „Гледам и се чудя, вземам кайма "Стара планина" - утвърден стандарт на Министерството на храните.
Казвам си, няма как да е лоша. Беше си и в срок на годност.

Пиша, за да се знае и да не прави друг моята грешка - това нещо трябва да се забрани със закон, а тези, които го правят и продават трябва като в Китай на стадиона и бам.

Не знам какво има вътре, нямаше лоша миризма, но и не мирише на месо, като започнах да го готвя пусна някаква бяла слуз - която не е мазнина, появи се гаден мирис. Опитах малко и беше нещо гадно, зърнесто, с лош вкус.
Всичко отиде в кофата за боклук, даже на улично куче не бих дала да яде това, а те животните няма и да искат да го бутнат.
Не купувайте, не е за парите, но каквото и да има вътре не става за ядене, дори със сигурност няма как да е безвредно.

# 344

И аз се отказах да купувам дрехи от Пепко. Включвам и Синсей в това число. Не само, че стават на топчета, ами повече от 70% от дрехите се свиват след пране, дори при спазване на указанията от етикета.
Лятото взех за дъщеря ми дрешки от Синсей-100% памук.Не са мръднали.От Пепко и аз не съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт