Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ШЕСТА ТЕМА

• 10 109
  • 213
  •   1
Отговори
# 210
Много се изкушавам за бретера, но не знам къде ще го държа. От друга страна ми трябва нещо за печене. Само за овален хляб ли става?

# 211
  • Sofia
Много се изкушавам за бретера, но не знам къде ще го държа. От друга страна ми трябва нещо за печене. Само за овален хляб ли става?
Предвид широчината от 30см, спокойно става и за кръгъл хляб.

# 212
Купих си и аз, но по-малък и от друго място. Моят е с р-р  33/22/10 не съм пекла още в него.

# 213
Благодаря, Морена. Сега пека по много сложна за мен схема - камък за печене и захлупвам с най-голямата тенджера, която имам. Въпрос на време е според мен да се изгоря много лошо със захлупването и махането на горещата тенджера. Влюбих се в твоя глинен съд, но и той ми се струва голям. Още обмислям какво ще е най-подходящо за мен.

Днес замесих тесто за пица по тази рецепта: https://www.facebook.com/100064624016966/posts/pfbid027iVJko6FC7 … VG3PNhH9LBgsnZrl/

Първият път нещо не се получи и си спомням, че зехтинът ми се видя много. Сега го намалих наполовина. Но според вас достатъчно ли са тези 2-3 часа ферментация? Аз по мое усмотрение го извадих за 3-4 часа след като бях прибрала в хладилника и сега го върнах обратно... Ще пека утре.

Общи условия

Активация на акаунт