Производно на Любен

• 2 190
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Любов ми допада от производните имена, но на дядо Любен бих ползвала само първата буквичка, без да се мъча да е непременно производно - Лора, Луиза, Лусия, Лорена, Лина, Лия, Лилия. Надежда ми се струва твърде далечно, за да почувства дядото, че детето е кръстено на него.

# 16
Предлагам Любина.
Или ако наистина не харесвате производните, запазете буквата само.
Вяра и Надежда ми звучат като Светльо на дядо му Ламби.

# 17
  • Варна
Предлагам Любляна, имах съученичка с това име.
И все пак ако нито едно производно име не ви харесва, не се мъчете, а го кръстете с красиво за вас име. За Надежда никой не би предположил, че е на дядо си Любен.

# 18
  • София
Любов и Люба ми харесват.

# 19
Любослава ми харесва.
Надежда кръстена на дядо Любо или Любен  е като Светльо на дядо му Ламби.

# 20
Любена - директно на дядовото име. Или Лора - като вариант. Харесва ми и по-галения вариант Лорена.

# 21
Момичета, благодаря за мненията.

Прегледали сме всички производни и от тях най ни допада Любов, но ни е компромисно.

Аз не искам да използваме само първата буква, защото според мен да празнувате на един празник е по-показателно, отколкото да използваме само Л ( това и във връзка с примера с Ламби и Светльо....).

Ако трябва да използваме само буквата и името да е различно, то си имаме друго готово име, което бихме избрали.

Надявах се, че може да намеря някое име, което не сме срещнали по азбучниците. Засега май си ми харесва най-много Надежда, но имаме още време да решим.

Благодаря още веднъж на отзовалите се!

# 22
Това си е ваше решение, но … да празнуват заедно? Как мислиш колко е важно за едно дете да празнува имен ден с Дядо си? И до каква възраст? Докато ти организираш нещата вероятно ще празнуват заедно. След това детето ще празнува с близки приятели. Някак общият имен ден съвсем не го свързвам с кръстен на дядо.
Пожелавам бързо да срещнете желаното име! Лека бременност и здраво и щастливо бебе!

# 23
Ако трябва да използваме само буквата и името да е различно, то си имаме друго готово име, което бихме избрали.
Ако искате споделете това име.
Ако кръстите детето Надежда, си представям дядо Любен как се хвали на познати, че има внучка Надежда и е кръстена на него и те го гледат учудено. Писала съм тук и пак ще кажа, че вече не се отдава такова значение на именните дни, както едно време, когато именния ден е бил по-голям празник от рожденния ден, но както го чувствате.

# 24
А държиш ли името да е изненада за дядото? Вариант ли е да обсъдиш с него? Възможно е той да предложи нещо различно, което да ти хареса Simple Smile Има го и варианта той сам да не си харесва кой знае колко името и да предпочете нещо друго. Проява на уважение е и да го попитате за мнението му.

# 25
Любомила.

# 26
Любомира -на галено може да е Люба ,а може да си и казвате и Мира.

# 27
Преди време чух името Цветолюба - може да Ви хареса.

# 28
  • Варна
Последните постове ме подсетиха за Миролюба. Simple Smile

# 29
Надежда е кръстена на някой друг дядо, не на дядо Любен, нищо, че ще имат имен ден на същата дата. Ако обичате този дядо, не гледай какво ще кажат хората, кръстете детето на него, 'да бъде като него', да има неговите качества. Първата буква е най-важната от едно име, но старай се  поне корена на името да е същия.

Общи условия

Активация на акаунт