Доктори ми казаха, че съм образувала тромб от хормолни хапчета, които ми бяха изписани за спиране на обилна менструация. Предстоеше ми пътуване дълго с абтобус и самолет в Турция. Почнах дас е чувствам не добре още в Турция и след 2 дена от завръщането ни ме заболя много десния прасец, при което след това се поду. След 2-3 дена отидох до Спешното, кръвните ми резултати не бяха добри, имах задухи на моменти, назначиха ми скенер бял дроб с контрастно, но нямаше нищо. Казаха ми да потърся съдов на следващия ден в неделя. Намерих един, не можа да види с доплера /апаратурта му беше стара/ тромб, но по всички показатели трябвало да вляза в болница. През Спешното ме вкараха направо в Съдова хирургия. При постъпването ми доктор в отделенито не можа да открие тромб. Вземаха ми кръв всеки ден, започнаха лечение с инжекции за разреждане нак ръвта, Детралекс, системи. Направиха ми скенер на малък таз, ехография на корем.Една сутрин изпишках доста кръв, на скенера се оказа, че съм имала плаващ бъбрек и ми спряха инжекциите. След два дена решиха да ме изпишат, но завеждащия на отделението реши да ме прегледа на доплера. След голямо гледане видя тромб в дълбока вена, при което веднага ми биха наново инжекция. След изписването преминах на хапчета за разреждане на кръвта и Детралекс. Онидох с оплакване за контролен преглед след 4 дена, лекуващия ми лекар не ме прегледа на доплера и ми изписа чорап, като до този момент бях с ластичен бинт. След 6 дена отидох на частен преглед при завеждащия на отделението, който ми откри тромба при изписването ми от болницата. Този път не откри тромб и каза, че на следващата седмица мога да се върна на работа, като работата ми е изцяло седнала.

Възможно ли е тромб да изчезне за дни, но болка и оток да има? Така ли ще карам цял живот? Аз съм на нова работа от 4 месеца и е почти сигурно, че като се върна след болничен, който не знам колко ще продължи, дали 2-3-4 месеца ще ми прекратят договора. Заявиха ми, че в тази фирма не се толерират болничните.
Чудя се да търся ли четвърто мнение , например в Плевен, има ли смисъл? Никога не съм предполагала, че може такова нещо да ми се случи. Най ме е яд, че е заради лекарска грешка. Казаха ми, че при жени над 40г, аз съм на 45г, и не е желателно да се изписват хормонални лекарства.