Пиелонефрит

• 576
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, обръщам се с надежда за съвет и споделяне на опит, защото вече съм отчаяна Sad
На 30.04 тази година се събудих с неизпитвана досега болка в десния бъбрек, като след около 10-на минути започна и повръщане, а болката се усилваше все повече. Веднага отидох в Спешния център, като впоследствие ме приеха в Урология (става въпрос за провинцията) с диагноза “остър пиелонефрит”(възпаление на бъбрека). Лекувах се там 7 дни с антибиотици и банки, мисля че натрий, деган и болкоуспокояващи. Изписаха ме, като продължих приема на антибиотик още 7 дни. На 7-я ден след изписването отидох на първия контролен преглед, като лекуващият ми лекар каза, че бъбрекът е изцяло излекуван и спирам антибиотика, но ми изписа неоренал форте за 30 дни, както и чай на Ламбрев за бъбреци. Забравих да отбележа, че при приема ми в отделението, както и на следващия ден, всичките ми кръвни изследвания, както и урината бяха в норма, при все че навсякъде чета, че пиелонефритът в възпаление, при което се повишават левкоцити, суе и т.н.
Проблемът при мен е и че към днешна дата, 2 месеца по-късно, болките продължават, като държа да отбележа, че далеч не са като тези от кризата и не ми се налага да пия обезболяващи, но имам болка всеки ден - краткотрайна, ту тъпа, ту остра. Съответно това състояние ме побърква. Ходих на общо 7 прегледа, последният беше миналата седмица. Посетих специалисти - началника на отделението по урология на Пирогов - доцент Емил Дорисиев и д-р Велев - началник на Урология София мед. Е, всички казват, че бъбрекът е възстановен идеално и няма нищо, а за болката вдигат рамене. Правих и скенер и там не излезе нищо.
Та, въпросът ми е - някой от вас сблъсквал ли се е с пиелонефрит и ако да - имал ли е толкова продължителни остатъчни болки 😞
П.С. Проблеми с бъбреците до този момент не съм имала, на 33 години съм.

# 1
Правила съм бъбречна криза с повръщане и си спомням, че лекарката от бърза помощ първо предположи, че е жлъчна криза докато не ѝ казах, че имам проблеми с бъбреците. Жлъчна не съм правила и нямам представа дали наистина кризите си приличат, но може да питате джипито и евентуално да си прегледате и жлъчката.

# 2
Правила съм бъбречна криза с повръщане и си спомням, че лекарката от бърза помощ първо предположи, че е жлъчна криза докато не ѝ казах, че имам проблеми с бъбреците. Жлъчна не съм правила и нямам представа дали наистина кризите си приличат, но може да питате джипито и евентуално да си прегледате и жлъчката.
Благодаря ви за отговора, но както на ехографа, така и на скенера няма никакви индикации за проблем с други коремни органи.

# 3
Някое камъче да си танцува?

# 4
Някое камъче да си танцува?
Ами и аз това си мисля, възможно ли е да не се вижда на ехо ?

# 5
Аз съм в същото положение , след криза и лазерно разбиване на камъни.Получих инфекция след два дни от лазерната процедура и прекарах 10 дни в болница. Болката е същата , както я описваш, ту я има ту не, кръста ме боли също. Сега три месеца след инфекцията мога да кажа че моментите на болка разредиха, но на 22 имам ехограф плануван и ще разберем какво се случва. Ще пиша отново , но тази инфекция си е доста тежка и няма да е бързо оздравяването

# 6
Аз съм в същото положение , след криза и лазерно разбиване на камъни.Получих инфекция след два дни от лазерната процедура и прекарах 10 дни в болница. Болката е същата , както я описваш, ту я има ту не, кръста ме боли също. Сега три месеца след инфекцията мога да кажа че моментите на болка разредиха, но на 22 имам ехограф плануван и ще разберем какво се случва. Ще пиша отново , но тази инфекция си е доста тежка и няма да е бързо оздравяването
Как си сега? Има ли подобрение. При мен също минаха 3 месеца от инфекцията и болката разреди, но все още я има. Ще се радвам да споделиш какво ти е помогнало : )

# 7
Една идея по добре съм, но не мога да кажа , че е Ок.Взех си неоренал форте, за месец ще го пия и се надявам да има положителен ефект (препоръка от позната лекарка) ще споделя как се чувствам след него.

# 8
Една идея по добре съм, но не мога да кажа , че е Ок.Взех си неоренал форте, за месец ще го пия и се надявам да има положителен ефект (препоръка от позната лекарка) ще споделя как се чувствам след него.
Здравей, има ли подобрение при теб Blush

# 9
Да мисля че сега е по добре, болката отшумява-не е както по рано , но не е отминала на 24 септември имам час със уролог(тук с часовете е бавна история)ще споделя как се развиват нещата. Инфекцията си е трудна за овладяване, това е.Как е при теб?

# 10
Да мисля че сега е по добре, болката отшумява-не е както по рано , но не е отминала на 24 септември имам час със уролог(тук с часовете е бавна история)ще споделя как се развиват нещата. Инфекцията си е трудна за овладяване, това е.Как е при теб?
И при мен не е отминала на 100%, ходих пак на уролог, не знам за кой подред път - всичко било наред. Вече и аз не знам, но като ме заболи и изпадам в паника 😞

Общи условия

Активация на акаунт