На 30.04 тази година се събудих с неизпитвана досега болка в десния бъбрек, като след около 10-на минути започна и повръщане, а болката се усилваше все повече. Веднага отидох в Спешния център, като впоследствие ме приеха в Урология (става въпрос за провинцията) с диагноза “остър пиелонефрит”(възпаление на бъбрека). Лекувах се там 7 дни с антибиотици и банки, мисля че натрий, деган и болкоуспокояващи. Изписаха ме, като продължих приема на антибиотик още 7 дни. На 7-я ден след изписването отидох на първия контролен преглед, като лекуващият ми лекар каза, че бъбрекът е изцяло излекуван и спирам антибиотика, но ми изписа неоренал форте за 30 дни, както и чай на Ламбрев за бъбреци. Забравих да отбележа, че при приема ми в отделението, както и на следващия ден, всичките ми кръвни изследвания, както и урината бяха в норма, при все че навсякъде чета, че пиелонефритът в възпаление, при което се повишават левкоцити, суе и т.н.
Проблемът при мен е и че към днешна дата, 2 месеца по-късно, болките продължават, като държа да отбележа, че далеч не са като тези от кризата и не ми се налага да пия обезболяващи, но имам болка всеки ден - краткотрайна, ту тъпа, ту остра. Съответно това състояние ме побърква. Ходих на общо 7 прегледа, последният беше миналата седмица. Посетих специалисти - началника на отделението по урология на Пирогов - доцент Емил Дорисиев и д-р Велев - началник на Урология София мед. Е, всички казват, че бъбрекът е възстановен идеално и няма нищо, а за болката вдигат рамене. Правих и скенер и там не излезе нищо.
Та, въпросът ми е - някой от вас сблъсквал ли се е с пиелонефрит и ако да - имал ли е толкова продължителни остатъчни болки 😞
П.С. Проблеми с бъбреците до този момент не съм имала, на 33 години съм.