Бехтерев и проблеми с кръвното...

• 196
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
С доказан Бехтерев съм. Напоследък имам драматични спадове в кръвното налягане - 80/60, 75/55. Като цяло съм цял живот с ниско кръвно, въпреки леко завишените килограми, но подобни ниски стойности не съм имала. За симптоматиката не искам и да говоря, просто се чувствам ужасно, когато се случи да падне толкова ниско. Та, въпросът ми е, дали е възможно заболяването ми да има нещо общо с тези спадове в кръвното, или да търся причината другаде? В момента очаквам и протокол за започване на биологично лечение и когато стане готов, първата инжекция ще се постави под наблюдението на лекуващия ме ревматолог и тогава ще обсъдя с него и тези зачестили случаи на спад в кръвното, затова моля да се спестят съвети от сорта "попитай наблюдаващия те лекар".

# 1
Спада на кръвното при Бехтерев може да има връзка, ако е имало продължително възпаление на гръбначния стълб, което е засегнало и нервите на вегетативната нервна система. Или може да е свързано с лекарства, които приемате - ако приемате в момента противовъзпалителни, мускулни релаксанти.
Иначе само по себе си заболяването Бехтерев няма връзка с артериалното налягане.

# 2
И аз съм цял живот с ниско кръвно,а и от няколко години с Бехтерев.Стойности като твоите съм имала 2-3 пъти в живота-измерени,за не измерени не знам.Нямам представа дали има връзка между двете.
Обаче,като започнеш биологично лечение,обърни внимание какво се случва.На мен напоследък ми се завива свят,за секунди,но все пак.
Правят ми всеки месец кръвни изследвания,за да следим как върви лечението,а и за евентуални проблеми.Кръвното ми обаче изобщо не са го мерили,сега като се замисля.
Ще почна и аз да си меря кръвното редовно

# 3
И аз съм цял живот с ниско кръвно,а и от няколко години с Бехтерев.Стойности като твоите съм имала 2-3 пъти в живота-измерени,за не измерени не знам.Нямам представа дали има връзка между двете.
Обаче,като започнеш биологично лечение,обърни внимание какво се случва.На мен напоследък ми се завива свят,за секунди,но все пак.
Правят ми всеки месец кръвни изследвания,за да следим как върви лечението,а и за евентуални проблеми.Кръвното ми обаче изобщо не са го мерили,сега като се замисля.
Ще почна и аз да си меря кръвното редовно
А от кога сте на биологично и как ви се отразява? И на какъв препарат сте?

# 4
От 2 години съм на биологични.В момента съм на Taltz(Ixekizumab).На болките ми се отразява много добре,мога да се движа без проблем.

Има тема за Бехтерев,може да се консултираш с пишещите там.
https://www.bg-mamma.com/?topic=351081

Общи условия

Активация на акаунт