Лидл 192 - летни клиентски трепети ;)

  • 92 897
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Мнения: 3 357
Оф, да отварят слатинския, и без това в микроскопичния все не откривам това, което търся, ми днес и Сточна гара беше слаба ракия. Така и така се разкарвам напразно, поне да не бия път надалеко Joy

Иначе днес видях за сефте мрежо/кашончетата, главно банан и патладжан в комбинация.
В събота, към 11ч. преди обед,  пазарувахме в Лидл на бул. Ломско шосе. Сетих се по едно време, и отидох да проверя какви са тези кашончета, които се публикуват тук, но нямаше. Беше пълно с хора, защото другите близки Лидъли не работят, и реших, че може би са ги изкупили. Но всъщност, никога не съм виждала там, а на стелажа с преоценения хляб имаше само няколко умрели, тотално увехнали марули. Не, че някъде съм виждала кашончета на живо, де...

# 1 081
  • Мнения: 1 749
Някой закупил ли си е и дали може да сподели колко чифта побира? Благодаря.


Според размерите - 6 чифта. И аз се бях загледала в това шкафче, но по всичко изглежда, че обувките на мъжете в къщи няма да се съберат на дължина...

# 1 082
  • Мнения: 959
Аз вчера се прежалих и най-накрая взех едно кашонче, че имах задачи в друг квартал и там ми се видя уж по-добър микса. Поне не беше само в мрежа, та да се сплеска съдържанието.

Мислех да снимам, ама пакетирано не се виждаше нищо, та си викам хайде после вкъщи. Обаче разпределих нещата в две торби, че бях пеша и кашон нямаше как да нося, та докато се прибера плодовете съвсем се бяха смачкали, даже торбата трябваше да си пера и не стигнах до снимките, че се ядосах и май не трябваше да им ги купувам, ама го дадох авантюристично...Joy
Та като нямам снимка, ето опис на съдържанието:
Скрит текст:
2 праскови
1 нектарина
1 манго
Всичките тотал сплескани, не бяха развалени, но трябваше да се изядат веднага, мангото почти на каша беше станало.

2 лимети - позасъхнали, още не знам отвътре как са.
2 малки грейпфрута
1 едра ябълка
3 банана в добро състояние

1 пъпеш Piel de sapo, заради който основно взех кашона. Външно изглежда напълно здрав

7 почернели моркова - обелени бяха окей, ама ги задуших за всеки случай

1 патладжан - вечното присъствие JoyJoyJoy Честно казано не знам какво да го правя. Дайте идеи за една бройка, да го пържа ли?

# 1 083
  • Мнения: 31 795
Ако ти се пържи. Аз бих го опекла с малко мазнина, че не обичам да пържа.

# 1 084
  • Мнения: 959
Сам в еър фраера може би ще стане. То обемът на онзи модел дето се коментираше тук наскоро май точно за по 1 патладжан е предвиден.JoyJoyJoy

Ох, пропуснала съм, че и връзка завехнали листа целина/селъри имаше в кашона. Сега по опис доста обилен изглежда микса, та нищо чудно, че се подлъгах.Sweat SmileSmile

# 1 085
  • Sofia
  • Мнения: 1 488
Аз имах един патладжан и го направих маринован с чесън и копър, за салата.

# 1 086
  • Мнения: 959
Ani Ka, как точно се прави/маринова? Трябва ли първо да го нарежа и осоля, за да се махне горчивото или по друг начин се приготвя?
Нямам много опит с патладжаните, само за кьопоолу съм пекла веднъж. Blush

# 1 087
  • Sofia
  • Мнения: 1 488
Ani Ka, как точно се прави/маринова? Трябва ли първо да го нарежа и осоля, за да се махне горчивото или по друг начин се приготвя?
Нямам много опит с патладжаните, само за кьопоолу съм пекла веднъж. Blush
От майка си знам рецептата.
Беля патладжана и режа на кубчета. Слагам 10-ина минути в подсолена вода да излезе горчивината.
В съд слагам 80 мл оцет, 80 мл олио, 160 мл вода и 1 с.л. сол да заврат. Зърна черен пипер и 1-2 дафинови листа. Пускам патладжана и варя докато патладжана си промени цвета и омекне. Свалям от огъня, добавям магданоз или копър и  смачкан или на резенчета чесън. Разбърквам.
Ако е за директна консумация оставям да се охлади.
Ако искам да е в буркани, и това съм правила, затварям горещо и стерилизирам за капачка.
Добавяла съм и червени и зелени чушки нарязани и моркови на тънки колелца понякога, като в маринатата редувам първо чушки и моркови, вадя, после патладжаните. Пак става добре.
Ако е малко маринатата, добавяйте в съотношение.
Успех и да ви е вкусно.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 16:29 от Ani Ka

# 1 088
  • Мнения: 24 567
Сам в еър фраера може би ще стане. То обемът на онзи модел дето се коментираше тук наскоро май точно за по 1 патладжан е предвиден.JoyJoyJoy
Ако е по-едър патладжан, не вярвам да се хване в това Joy По-скоро накой дребен или пък 2 чушки да опечеш в него...

# 1 089
  • Мнения: 2 101
Опечи си го патладжана и после с малко зехтин, чесън и една лъжица филаделфия/или друго подобно / с пасатора на разядка. Страхотно е на брускета или печена филийка.

# 1 090
  • Мнения: 959
Супер сте, благодаря ви за идеите! Ако стане вкусен, току виж съм тръгнала да купя още патладжани, вместо да ги отбягвам като досега. Smile

# 1 091
  • Мнения: 75 420
Сушито добро ли е?
Да не повръщаме след него ... дайте отзиви, моля Simple Smile

# 1 092
  • София
  • Мнения: 4 180
Имате ли проблем с приложението на Лидл? Какво ли не правих, но гърми и не ми се зарежда. Само при мен ли е проблема?

# 1 093
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 812
изтеглих преди малко актуализация. преди и след това работи нормално.

# 1 094
  • Мнения: 590
Сушито добро ли е?
Да не повръщаме след него ... дайте отзиви, моля Simple Smile
Сестра ми каза, че става, тя си хапва в някакви промишлени количества суши. Вкусно и прясно било.
Цялостно сушито им го носят почти всеки ден заради три дневният срок на годност и се следи изкъсо (знам от мъжа).
НЕ съм яла и не говоря от собствен опит, но няма да се натровиш. Гледай срока на годност и опитай. После ако има нещо, ще ме търсиш да ме биеш с някое чанте от слънчака

Общи условия

Активация на акаунт