ЛОНДОН - 15

• 8 038
  • 159
  •   2
Отговори
# 150
Разгледайте офертите 2 за 1 на железниците. Ето сайта: https://www.daysoutguide.co.uk/
Доста се спестява по този начин.

# 151
Здравейте.Пред май месец планирам посещение в Лондон. Ще бъдем група от около 5, 6 човека. Резервирахме следния хотел ABC Hyde Park Hotel.Прилагам местоположението му на картата. Ще напиша и следната програма, кaто моля да ми кажете дали е добре евентуално да ми дадете съвет относно транспорта там. Пътуваме на 2 май вечерта и кацаме късно, така че мисля да вземем uber до хотела.
Скрит текст:
На 3 май планирам посещение на двореца Кенсигтън преди обед, тъй като е близо до хотела. Следобед мисля да отидем до Бъкингам и околността.
На 4 май мислим да отидем до Уиндзор с влак.Гара Падингтън е близо до хотела. Четох ,че може да резервирам чрез TrainPal и така ще имаме намаление. Ще трябва да направим няколко смени на влаковете , за което малко се притеснявам дали ще се оправим Grinning
5 май сутринта мисля да посетим Уестминстърското абатство(да влезем вътре) и след това да се качим на корабче по Темза до кулата Тауър. Следобед евентуално мисля да се качим на London Eye.
6 май планирам за посещение Хемптън Корт , отново ще пътуваме с влак.
На 7 май пътуваме обратно следобед.
Струва ли си да купим London Pass? Места за хранене може би ще търсим в движение.
От Падингтън би трябвало да имате само една смяна - на Slough.

# 152
От Падингтън до Уиндзор има само една смяна и тя е на Slough. Слизате и влакът за Уиндзор е на пет крачки. Поне през юли тази година така беше.

# 153
  • UK
Много благодаря,
Ще разгледам. Театъра ни е около Канари Уорф, но там сякаш ми е далече от центъра,. Всъщност нямам идея като район дали да гледам и там.

Не е в центъра, но имаше някакво удобно метро. Ние лятото ходихме със сина ми на Майнкрафт вилидж там. Не бих си взела хотел там. По-добре хотел в централната част на града, а до театъра все ще се придвижите. Миналия декември ходихме на театър в Александра Палас - донякъде с метро и после половин час пеша в някаква лондонска тъмница. Но пък театърът беше много забавен.
Minecraft experience се намира на Canada Water, театъра в който се играе Hunger Games се намира на Canary wharf.  Има доста хотели в района, Jubilee line  и Elizabeth line  са хубава и бърза връзка до центъра,  а втората до Хийтроу. Аз обичам Canary Wharf по Коледа украсено, има хубава и голяма ледена пързалка. Декември месец има и светлинно шоу.
 Също може и с лодка по реката да се стигне до Гринуич, Tower of London, London Eye  и други.

# 154
Извинявам се за грешката. Значи по друг повод съм ходила до Canary Wharf, но със сигурност има удобно метро.

# 155
Елизабет лайн например.

# 156
  • Варна
Здрвейте,
Ето че и аз ще ходя в Лондон. Ще бъдем на театър и имам само два дена за разходка началото на декември. Никога не съм била там. Всичко ми е чуждо. Ще бъда благодарна за всякакви насоки. Гледам за хотел в централната част и бих искала да купя билети за Лондонското око. Какво друго можем да видим? Само двама възрастни сме. Предполагам, че вече ще има и коледни базари, но къде ги организират?

Ето част от Коледните базари за тази година с дати :

Specific 2025 London Christmas market dates:

Hyde Park Winter Wonderland: November 14, 2025 – January 1, 2026
Southbank Winter Market: November 2, 2025 – December 26, 2025
Trafalgar Square Christmas Market: November 9, 2025 – December 23, 2025
Covent Garden Christmas Market: November 12, 2025 – January 5, 2026
Правят и на London bridge и Kensington.

Последните години за Hyde Park Winter Wonderland се прави предварителна резервация и се плаща такса само за да можеш да влезеш.

# 157
След като Коледният пазар в Хайд парк се плаща има ли по-малко хора на него или е обичайната блъсканица?

# 158
След като Коледният пазар в Хайд парк се плаща има ли по-малко хора на него или е обичайната блъсканица?
Winter Wonderland e увеселителен парк, не е пазар. Попринцип вечер е лудница голяма.

# 159
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт