ЛОНДОН - 15

• 14 777
  • 317
  •   1
Отговори
# 135
Цените на Bolt/Uber се променят през деня в зависимост от трафика или търсенето. Преди време пристигахме в полунощ и смятах да взема Bolt, но когато минахме проверките, цена беше станала 100 лири. По-добре да резервирате предварително с някакъв приблизителен час на вземане.

# 136
  • Berlin
Имайте предвид, че с влак от Лутън до Лондон се стига за 30-40 мин., докато с кола може би ще отнеме около два часа.

Ако това е така, не мисля, че има какво да се обмисля повече.

Слагам няколко заведения, които посетихме в Лондон и които ни харесаха, ей така, ако сте наблизо, може да проверите.
- The Hereford Arms, South Kensington, https://www.herefordarms.co.uk/ тук даже бяхме 2 пъти, за вечеря и за обяд, детско меню, за обяд имаше сандвич меню (3 сандвича), беше вкусно като цяло, наливна бира, добро обслужване.
- The Queens Arms, https://www.thequeensarmskensington.co.uk/, за обяд, вкусно и с добро обслужване, близо до Science Museum и Royal Albert Hall, наливна бира.
- Steak and Company - Gloucester Road, https://www.steakandcompany.co.uk/ - излиза ме, че в неделя имат Sunday roast брънч. Малко по-високи цени от другите ресторанти горе, но пържоли! Може сам да си ги печеш, носят ги на гореща плоча и си ги правиш, както ти харесва. Затова може да е малко задимено в помещението. Ние предпочетохме да ни ги донесат готови. Имаше детско меню с добри порции. Поръчах за малкия mac & cheese и пържола с картофки от детското и сервитьорът ни каза, че детското mac & cheese е голямо колкото mac & cheese гарнитура от нормалното меню (но е с по-висока цена в детското) и направо ще го пише гарнитура. Обслужването също беше добро и бързо. Ресторантът беше пълен, когато бяхме там.
- Fish! Borough Market Restaurant, https://www.fishboroughmarket.com/ - рибен ресторант в Borough Market, малко по-високи цени (макар че не знам, може и да са нормални за Лондон Sweat Smile), но тук ядохме най-хубавия фиш & чипс (с лаврак, не с обикновена треска, както е обикновено). Това беше дневното предложение, но мисля, че може да се избира с каква риба да е. Аз си взех дива ципура филе с картофки и сос, също вкусно. На съседните маси носиха цели риби и ги обезкостяваха преди да поднесат на хората, но ние не уцелихме това. Трябваше да питам може би как да си поръчам.

И ако сте в неделя там, пробвайте някъде това неделно печено. Толкова реклами видях, че сега искам да отида в Лондон специално в неделя за това. Не можахме и следобеден чай да пием, но следващия път, макар че каквото видях като цени, май само един ще пие чай.Satisfied

# 137
Здравейте,
Ето и моите "2 цента" Simple Smile относно нашето пътуване до Лондон. Върнахме се в неделя.

Лондон ни впечатли с многото си лица - от една страна невероятно богат на култура, история, природа (музеите, които впечатлиха толкова децата, че не искаха да си тръгват, великолепните паркове), а от друга - модерен, забързан, практичен и достъпен за туристи с отличен транспорт (когато го има) и инфраструктура.

Точно заради стачката, успяхме да посетим концерта на Coldplay - невероятно изживяване! Видяхме и The Beast съвсем случайно - тийнът се снима с него и беше на 7то небе от щастие. Разходихме се в Soho и Covent Garden, ядохме традиционния fish & chips в Punch & Judy (препоръчвам), видяхме много улични изпълнители  и техните пост терминали. Посетихме и туристическите "капани" като Harry Potter Studios, въпреки че сме фенове на Хари Потър за мен си е чиста "машина за пари", както и London eye, но децата бяха уау. Бяхме на закуска на 40ия етаж в Duck & Waffle.

И да не пропусна типично британската атмосфера - 4-5 пъти дневно дъжд.

Летяхме с Раян еър, пътувахме със Станстед експрес, последната нощувка ни беше в хотел на летището заради ранен полет, возихме се с Uber лодка по Темза, Bolt такси, голям червен автобус Simple Smile и черно лондонско такси.

Тотално омазах чакирането на пътуванията - имам 3 карти, но се регистрирах в TFL с български номер и сега ще пробвам за refund.

Пожелавам си да сме живи и здрави, и да имаме възможност отново да отидем!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 17:34 от fifi_0421

# 138
Fifi,

Благодаря за идеята за Duck and Waffles 😬 слагам в списъка, хареса ми😇

Гледайки прогнозата за този уикенд - има ли смисъл да вземем по-летни дрехи или си е направо за дебели якета вече времето там? 😳

# 139
Fifi,

Благодаря за идеята за Duck and Waffles 😬 слагам в списъка, хареса ми😇

Гледайки прогнозата за този уикенд - има ли смисъл да вземем по-летни дрехи или си е направо за дебели якета вече времето там? 😳

В неделя ще е доста хладно. Ние тръгнахме от БГ на 30 градуса с къси ръкави и с по едни летни якета, които пазят от вятър и дъжд. Много подцених времето и градусите там. Още на втория ден отидохме до Некст и Марк & Спенсър за по една, две блузи, за да спасим положението.

# 140
Благодаря за отговора, fifi!
Hug

# 141
Обличайте се на слоеве. При тези температури ние не носим дебели, а тънки якета и съответно къс или дълъг ръкав отдолу. Само по дебел пуловер не е вариант заради дъжда.

# 142
  • Варна
Здрвейте,
Ето че и аз ще ходя в Лондон. Ще бъдем на театър и имам само два дена за разходка началото на декември. Никога не съм била там. Всичко ми е чуждо. Ще бъда благодарна за всякакви насоки. Гледам за хотел в централната част и бих искала да купя билети за Лондонското око. Какво друго можем да видим? Само двама възрастни сме. Предполагам, че вече ще има и коледни базари, но къде ги организират?

# 143
Kami2004,
Ние скоро се върнахме от Лондон и хотела ни беше на топ локация - пеша стигахме за 15-20 мин до West End, та ако искате театър - горещо го препоръчвам, намира се в Bloomsburry и е на 2 мин от метростанция Russel Square:

Hotel President

Базова е стаята, но е чисто и напълно ок.

А декември в Лондон ще е магия!
Благородно завиждам🤩🤗😍

# 144
  • Варна
Много благодаря,
Ще разгледам. Театъра ни е около Канари Уорф, но там сякаш ми е далече от центъра,. Всъщност нямам идея като район дали да гледам и там.

# 145
Ками,кой е този театър?Повечето са в Уест Енд,за това питам.

# 146
  • Варна
The Hunger Games: On Stage
Дъщеря ми (20 год.) им е много голям фен. Има всички книги и сега мисля даже, че и нов филм ще има.

# 147
Много благодаря,
Ще разгледам. Театъра ни е около Канари Уорф, но там сякаш ми е далече от центъра,. Всъщност нямам идея като район дали да гледам и там.

Не е в центъра, но имаше някакво удобно метро. Ние лятото ходихме със сина ми на Майнкрафт вилидж там. Не бих си взела хотел там. По-добре хотел в централната част на града, а до театъра все ще се придвижите. Миналия декември ходихме на театър в Александра Палас - донякъде с метро и после половин час пеша в някаква лондонска тъмница. Но пък театърът беше много забавен.

# 148
Здравейте.Пред май месец планирам посещение в Лондон. Ще бъдем група от около 5, 6 човека. Резервирахме следния хотел ABC Hyde Park Hotel.Прилагам местоположението му на картата. Ще напиша и следната програма, кaто моля да ми кажете дали е добре евентуално да ми дадете съвет относно транспорта там. Пътуваме на 2 май вечерта и кацаме късно, така че мисля да вземем uber до хотела.
Скрит текст:
На 3 май планирам посещение на двореца Кенсигтън преди обед, тъй като е близо до хотела. Следобед мисля да отидем до Бъкингам и околността.
На 4 май мислим да отидем до Уиндзор с влак.Гара Падингтън е близо до хотела. Четох ,че може да резервирам чрез TrainPal и така ще имаме намаление. Ще трябва да направим няколко смени на влаковете , за което малко се притеснявам дали ще се оправим Grinning
5 май сутринта мисля да посетим Уестминстърското абатство(да влезем вътре) и след това да се качим на корабче по Темза до кулата Тауър. Следобед евентуално мисля да се качим на London Eye.
6 май планирам за посещение Хемптън Корт , отново ще пътуваме с влак.
На 7 май пътуваме обратно следобед.
Струва ли си да купим London Pass? Места за хранене може би ще търсим в движение.

# 149
  • Los Angeles CA

Струва ли си да купим London Pass? Места за хранене може би ще търсим в движение.

Моето мнение е - не си струва да се купува London Pass. При ходене в Уиндзор и Хамптън Корт, а това са два дни от вашето време няма да ви е от полза. Използвайте си кредитната карта и пътувайте в метрото с нея, лесно и без главоболия.

Общи условия

Активация на акаунт