ЛОНДОН - 15

• 8 105
  • 159
  •   1
Отговори
# 120
Зависи от забележителностите, които искате да посетите. За някои си трябва резервация седмици, а дори и месеци по-рано.
За големи градове като Лондон, Париж планът, макар и ориентировъчно, е огромен плюс. Най-малкото да си организирате дните по райони, а не да пътувате от единия край на града до другия.

Ние утре се прибираме. Преживяхме стачката на метрото... Такива задръствания  не бях виждала. Автобусите не спират на спирките, когато са пълни. Метрото им може да е старо, но без него е кошмар.

# 121
Можете ли да ми препоръчате къде да отседнем 3 възрастни (детето ни е на 21) на удобно и близко до метро място в Лондон? Повечето хотели предлагат двойни стаи и нещо не мога да се ориентирам добре. За пръв път сме в Лондон , приоритет са основните забележителности

# 122
Можете ли да ми препоръчате къде да отседнем 3 възрастни (детето ни е на 21) на удобно и близко до метро място в Лондон? Повечето хотели предлагат двойни стаи и нещо не мога да се ориентирам добре. За пръв път сме в Лондон , приоритет са основните забележителности
В темата относително рядко се споделят конкретни хотели. Имам чувството, че хората се притесняват някой да не им прави сметката или пък да им коментира негативно избора. Аз ще кажа къде сме били и какво ние гледаме, но не мога да кажа, че препоръчвам. Това, което за един е прилично за друг може да е мизерия, разумната цена за един може да е скъпа за друг та е разбираемо. Не на последно място хората имат различни приоритети.
Ние сме били в Holiday Inn Express.
Хотелите в централната част за мен имат неоправдано завишена цена, но пък си на пешеходни или кратки разстояния, което може да е плюс предвид стачката от последните дни. От друга страна за нас 30 минути път до централната част не са проблем. Предпочитаме по-малко пари за нощувки и повече пари за други забавления. За това вие трябва да решите какво е удобно за вас. Ако имате 2 дни може би времето в път е загуба на време. Другото е храната. Ние държим да има закуска. За останалите хранения решаваме сами и не сме капризни. Все ни е едно каква е закуската.
Били сме в Stratford. Кварталът не е предпочитан, но пък има много удобни (ама много) връзки до града. Спирката е на около 10 минути от хотела. Ако искате да правите шопинг стигате пеша до Westfield. Там освен много магазини има и заведения за хранене. Хотела е приличен, малко остарял във времето, предлага закуска.  Закуската е еднообразна, но става. Района не ми хареса, вечер не бих обикаляла сама. Около гарата има много бездомни, спят по улиците и пред заведенията (Макдонълдс основно). За трима души стаята е малка, но се преживява. Третия спи на едно разтегателно кресло, става и възрастен да спи на него. Ако държите на лично пространство и удобство според мен 21 годишния да спи в отделна стая.
Били сме в Hammersmith. Квартала ми хареса, оживен е, спирката и също на пешеходно разстояние, има заведения за хранене, магазини (Н&M, TK-Max, Ikea, Primark, M&S), хранителни магазини и заведения за бързо хранене и това по пътя от спирката към хотела. Тук се чувствах по-добри вечерно време. Връзките с града са също добри, човек трябва предварително да знае коя линия ще вземе защото са две отделни сгради, не е пренаселено. Ако искаш шопинг отново на 10 минути път с метрото стигаш до другия Westfield. Хотела е по-добър, стаята по-просторна, но закуската беше дори за нас непретенциозните доста зле. Стаята ни беше към главната улица и се чуваше шум от движещите се коли. Другото крило пък гледа към линията, където минават влакове. Ето, че се оказа, че близостта до спирка трябва да се съобрази дали няма да има шум. Та и тук се оказа леко компромисно, въпреки това сме доволни.
Обмислете първо колко ви е бюджета и какво искате да получите насреща, какво е важно за вас и тогава решете.
Та както казах не мога да кажа препоръчвам, но моя опит може да те насочи какво да търсиш и гледаш.
Другото, което е важно е летището и пътят от/до там да не е много дълъг.
И чети рецензиите на хотелите в Google и Booking. Примерно аз гледах един хотел от Travelogue (не помня къде) и имаше снимки и също отзиви, че имало дървеници.
Моментално се отказах.
Надявам се да се включат повече хора с тяхната гледна точка и опит. Ще ми е полезно и на мен за следващите пъти.
Дописвам още нещо: ние си гледаме винаги картата на метрото. Това и голям ориентир. Ще я намериш на tfl lindon tube map. Гледам кои спирки са ми интересни и търся хотел около тях или обратното - ако съм харесала хотел до коя спирка е. След това гледам колко линии минават от там. За пътуването става лесно като знаеш от къде тръгваш и къде искаш да стигнеш можеш сам да си избереш линия и дори къде да направиш смяна. На мен лично препоръчваното приложение Citymapper не ми допадна, то и не ми беше нужно де. Google maps ми върши същата работа. Като  имаш картата е много по-лесно.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 12:21 от Di Soleil

# 123
Относно  Travelodge  - много зависи от самия хотел. Ползвали сме веригата поне десет пъти , но не и в Лондон. Основно като сме обикаляли из страната. Имат и доста поовехтели хотели, но имат и чисто нови. Резервирам и плащам през техния сайт. Последно се наложи нощувка на Гатуик , предвид  ранния полет , много доволни останахме.

# 124
Да, оказва се, че някои вериги наистина не държат един стандарт навсякъде и това може понякога да те обърка.
Това от къде резервираш се оказва от значение. При едно друго пътуване цената беше същата ако резервираш директно в хотела (чувала съм и за по-евтино) и стаите в Booking бяха разпродадени).

# 125
  • Berlin
Аз написах нашия хотел, вижте мненията ми в темата.

# 126
И аз много пъти съм споделяла нашия хотел - premier inn st. Pancras, в центъра, на гарата, с удобни връзки до доста места. Даже често ходим пеша до Британския музей и Пикадили. Не бих пътувала по половин час в посока, за да стигна до центъра.

И децата са деца до 15 или 17 години. Стаите са широки, по лондонските стандарти направо огромни, закуската е много добра.

Направо от сайта на хотела резервирам.

# 127
  • София
Да кажа добра дума за Travel lodge. Два пъти сме ползвали два различни хотела и бяха много хубави. Стаите са малки, но е удобно. Меки големи хавлии, комфортни легла.

# 128
Да кажа добра дума за Travel lodge. Два пъти сме ползвали два различни хотела и бяха много хубави. Стаите са малки, но е удобно. Меки големи хавлии, комфортни легла.
Може ли да кажеш кои точно.

# 129
  • София
Ох, забравих, че темата е за Лондон, те са в друг град.

# 130
Ние бяхме в Premier Inn Paddington Basin. Нов хотел е, бяхме във фамилна стая 2 възрастни с 2 деца на 13г и 9г. Хотелът е на 3 спирки от Oxford Circus.
Ако сега избирам хотел в същия район, бих предпочела Premier Inn Paddington Station - на много по-комунакитивно място е или други хотели от веригата, но в по-централни райони. Цените на нощ варираха с +/- 20 паунда.
За нас плюсът при избора на тази верига беше фамилната стая и безплатна закуска за деца при двама плащащи възрастни. За 3 нощувки и закуски платихме общо 585 паунда, в т. ч. закуска по 12 паунда на възрастен на ден.

Сега видях, че настаняването в стая е до 2 възрастни макс.

И както писах по-рано - ние хванахме точно стачката. Та, работи ли метрото, всичко е достъпно 😉

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 20:45 от fifi_0421

# 131
Здравейте отново Simple Smile
Допитах се до Chat GPT колко би ни струвал трансфера с кола от Лутън до President Hotel и цените, които ми дава са 60-70 паунда.
С влака ми излиза около 50 паунда за 2ма възрастни и дете на 8г.
Дали наистина би била толкова малка разликата? Зачудих се, защото ще кацнем в 7:30ч сутринта в петък, а и сме с голям куфар. Ако наистина не е голяма разликата в цените - да букна през някой сайт трансфер - има ли някой препоръчан сайт да проверя какви са възможностите?

# 132
Вижте и Uber/Bolt. Може и колкото влака да ви излезе.

ПП: В момента ми дава например 41 паунда.

# 133
Вижте и Uber/Bolt. Може и колкото влака да ви излезе.

ПП: В момента ми дава например 41 паунда.

Супер!
Много благодаря! Мислех, че ще има съществена разлика в цените.

# 134
Имайте предвид, че с влак от Лутън до Лондон се стига за 30-40 мин., докато с кола може би ще отнеме около два часа.

Общи условия

Активация на акаунт