ЛОНДОН - 15

• 14 211
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • Berlin
Не знам точно какво да отговоря. Нищо не ни откраднаха, но това не означава, че няма крадци. 🙂 Навсякъде има надписи с предупреждения, че има камери и да се пазим. Всъщност нямаше нещо съмнително, което да забележа, докато бяхме там, но то и идеята е да не ги забележат.
Единственото място, където се притесних, беше на излизане от спирката на Westminster, точно пред Биг Бен. Там беше буквално бъкано с хора и сериозно внимавах, т.е. държах си здраво телефона в джоба, моите господа бяха наясно с фобията ми и бяха плътно около мен. На Borough Market също имаше плътна тълпа. Просто внимавайте с телефоните. Не е като да дебнат джебчии на всеки ъгъл, но след като има толкова предупреждения и случаи, значи трябва да сме по-внимателни. Това не ме спря да пътувам.

# 106
  • София
Във всички заведения, в които бяхме седнали на маси отвън, сервитьорите ни предупреждаваха да си преберем телефоните от масите, за да не ги откраднат.

# 107
  • Los Angeles CA
Ние останахме с впечатление, че много се краде в Англия.
Разхождайки се по една улица в квартал Челси , Лондон видяхме много коли със закопчано кормило, цяла редица от скъпи автомобили и всички закопчани.
Просто си пазете телефоните в някаква чантичка на врата и всичко ще бъде наред.
Навсякъде се краде, но някъде повече .

# 108
  • София
Аз пък въобще не съм усетила някаква заплаха от каквото и да е естество в Лондон. Разсеяна съм и на няколко пъти не си бях затворила напълно ципа на раничката, с портфейл, телефон, документи, която нося на гърба. Постоянно държах в ръка телефон, за да снимам и не е имало и един път съмнение, че някой може да е джебчия около мен. Разбира се, добре е човек все пак да проявява бдителност, навсякъде на много натоварени туристически места има риск. Апартаментът ни беше в Челси близо до Earl's Court. Прибирахме се почти всяка вечер след 23.00, най-често от Glaucester Road, имаше доста хора и то не такива, които да будят някакво безпокойство.Въобще си прекарахме чудесно и последните мнения ми се виждат доста крайни и почиващи на предварителни страхове.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 22:39 от annie13

# 109
Ние ходим в Лондон сравнително често - три пъти за последните шест месеца. Телефоните са ни непрекъснато в ръцете, за да се ориентираме в посоките. Не съм се чувствала застрашена, телефоните ни са доста нови - пътувам сама с 12-годишния ми син. Но принципно човек трябва да си пази нещата - мен лично и майка ми само в София са ни пребърквали чантите и то неведнъж, даже в една сладкарница цялата раница на майка ми бяха взели (а сме пътували доста, особено майка ми).

# 110
Здравейте,
Кое беше приложението за транспорт в Лондон? Днес прочетох, че метрото в Лондон ще стачкуват от 5.09 до 11.09 и това съвпада с два от дните, в които ще сме там. Прочетох, че Елизабет линията ще работи и това до някъде ни спасява.

# 111
  • Burgas, Bulgaria
Следващата седмица има и стачка на автобусните шофьори -във сайта на TFL - има конкретните номера,които няма да,се движат.

# 112
  • София
Здравейте,
Кое беше приложението за транспорт в Лондон? Днес прочетох, че метрото в Лондон ще стачкуват от 5.09 до 11.09 и това съвпада с два от дните, в които ще сме там. Прочетох, че Елизабет линията ще работи и това до някъде ни спасява.

Citymapper е приложението.
Чудесно изкарване в Лондон!

# 113
Колко време приблизително след резервацията на British Museum пристига потвърждението по мейл? 45 мин и още нищо.

# 114
Колко време приблизително след резервацията на British Museum пристига потвърждението по мейл? 45 мин и още нищо.

Веднага при мен е идвала.

# 115
При нас веднага пристигна.

# 116
Здравейте,
На 19.09 сме в Лондон, кацаме в 7:30 сутринта на Лутън. Хотела ни в в близост до British Museum.
С какво е най-удобно да се придвижим, с голям куфар сме, с мм и детето?
Тръгваме си на 23.09 сутринта, ще имаме 4 пълни дни, като на 22.09 съм букнала Sky Garden за 22.09 17:00ч.
Друго нищо не съм буквала предварително, има ли нужда да правя резеравации или на място ще можем да вземем каквото решим?
Така и не направих план за дните Sad ще се водим по времето, ако е дъжд ще обикаляме музеи, ако е хубаво - предпочитам да използваме за разходки и усещане на атмосферата.

Иска ми се да отидем до Paddington Experience - да взимам ли билети за него от сега или ще има в деня?

# 117
Ами от Лутън летището с излиза с автобусите National Express A1 или А2 до Goldes green и от там с черната Northern линия. Вече къде точно ще слезете зависи къде точно около British Museum. Може би на Tottenham Court. Около 1,5 часа е пътя.
Никога не резервирам никакви работи и решаваме на място. За British Museum ако решите да ходите направи резервация, билетите идват бързо на мейл и после отидете на централния вход на Great Russel Str.
За London Eye също съм купувала билети в последния момент като видя, че времето е хубаво и ясно и гледката ще си струва.
Paddington не сме ходили и не познавам.

# 118
Di Solei,
Благодаря много за информацията. 🤗
Значи ще действаме на място и ние и ще се надяваме на хубаво време😁

# 119
Аз планирам и резервирам предварително, за да можем да се възползваме максимално от времето, да напасна потребностите и желанията на ‘катуна’ и всички да бъдат доволни. Не си представям как всяка сутрин ще водим преговори къде да ходим и какво да правим, особено с 13-годишния, който си променя мнението и настроението на всеки пет минути. Може нещо да напаснем в ход, но то е дребно.

Пък и в Лондон винаги ходим на поне два мюзикъла/театъра. За тях резервирам в момента, в който купя билетите за пътуването - 2, 3 или 4 месеца по-рано. И винаги съм се чудела колко малко билети има останали в момента на резервацията. А аз резервирам от най-скъпите. Често се е случвало дори да няма.

Общи условия

Активация на акаунт