ЛОНДОН - 15

• 13 655
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
  • Berlin
И ние ще сме някъде м/у тези две спирки. Simple Smile

# 91
  • Berlin
Допълвам: ние сме до Gloucester Road, тук минават 3 линии на метрото, доста удобно се оказва като локация. Музеят на науката и природонаучният, дворецът Кенсингтън и паркът към него, после Хайд парк, Роял Албърт Хол са на пешеходно разстояние, още малко ако ви се ходи - Хародс. Има доста заведения, хотели и децата се нагледаха на коли още в първия ден.

# 92
Допълвам: ние сме до Gloucester Road, тук минават 3 линии на метрото, доста удобно се оказва като локация. Музеят на науката и природонаучният, дворецът Кенсингтън и паркът към него, после Хайд парк, Роял Албърт Хол са на пешеходно разстояние, още малко ако ви се ходи - Хародс. Има доста заведения, хотели и децата се нагледаха на коли още в първия ден.

abs,
Може ли да споделиш в кой хотел сте отседнали? Както и да разкажеш впечатления от местата, които посетите, а и летището, влака?

# 93
  • Berlin
Ние кацнахме на Станстед, оттам директно на Станстед експрес до Ливърпул стрийт, после оттам взехме Circle line до Gloucester Road (където минават и District и Piccadilly). Хотелът е Doubletree by Hilton Kensington, на 2 мин. от метрото.
Ние нямаме програма, на деня решаваме какво може да посетим и имаме двама господа, които са отегчени от живота, така че не сме много за пример. Ще напиша какво видяхме, но това да се има предвид, защото много влияе на разписанието ни.
ММ посети и Natural history museum, и Science museum (аз само втория). Според него вторият е по-интересен, по-голям и с по-малко хора. Те са един до друг и безплатни, така че не пречи да се влезе и на двете места. В музея на науката има и няколко платени експозиции, но ние не влязохме там. В Природонаучния са динозаврите. До тях е и Victoria & Albert Museum. Вчера бяхме на Хари Потър, но за него повече по-натам, на децата им хареса (йей!). Ще напиша само как стигнахме - от Gloucester Road до West Brompton с District line (две спирки разстояние) и оттам влак на Southern до Watford Junction (това е последната спирка на този влак). После маршрутката на студиото, да се има предвид, че може да се почака за нея, образува се опашка. Билети за влака взехме от автомат на West Brompton. Онлайн не стана за този маршрут, от автомат и за същия ден ни струваше 50 паунда за 2ма възр. и 2 деца, отиване и връщане без фиксиран час.
Harrods - интересен интериор и екстериор, супер фрашкано с народ, само премиум марки.
Днес посетихме Horizon22, Borough Market и Selfridge’s. Първо стигнахме до The Sky Garden - нямаше билети walk ins за днес, имаше доста голяма опашка на входа. Продължихме към The Garden at 120 - голяма опашка пак, не ни се чакаше. Тръгнахме към Horizon22, имаше < 10ина човека. Сканирахме един код за билети за днес, регистрирахме се онлайн и си влязохме директно. Вмъквам, че ако и тук не беше станало, щяхме да продължим към The Lookout.😀 Изобщо ако и вие не знаете кога точно искате да отидете и сте изпуснали да вземете предв. билети онлайн, минете из района, сградите са на метри една от друга и вижте къде може да се качите. Horizon22 е най-високата безплатна площадка. The Shard е май най-високо, но и цената си е висока. После оттам отидохме на Borough Market. Супер фраш! Не можахме да разгледаме всичко и спокойно, беше време за обяд и седнахме в един рибен ресторант да починем и после към Selfridge’s - по-голям от Хародс, пак с доста хора, пак премиум марки, но не те хваща клаустрофобията.
Преди това един ден имахме разходка -  от Биг Бен към Уестминстърското абатство, Доунинг стр., през St. James’ park до Бъкингамския дворец. Навсякъде имаше много хора. Особено около Биг Бен и Westminster. Никъде не влязохме поради споменатите в началото причини, но определено отвън всичко беше много впечатляващо. Това набързо.

# 94
Момичета, препоръчайте квартали, които са с лесен достъп чрез метро до забележителностите, в които да се наеме апартамент

Ние спим в хотел в района на Кингс Крос - Сейнт Панкрас, защото пътуваме до Лондон с Евростар. Зависи кои забележителности искате да видите - те не са всички на едно място.

Бъкингамският дворец не е ли отворен за посещения само през лятото за известно време? Ние бяхме със сина ми през юли и много ни хареса. Дали си заслужава, след като сте били в други, е особен въпрос. И ние сме били в други и то много, а предния ден бяхме в Уиндзор. Всеки е уникален сам по себе си и си заслужава.

# 95
Може ли отзив за времето в Лондон тези дни? Благодаря!

# 96
Може ли отзив за времето в Лондон тези дни? Благодаря!
Много приятно.

# 97
Всички квартали в първа и втора зона са удобни за посещение на забележителностите. Просто транспорта в Лондон е прекрасно устроен и навсякъде има метро линия.
Лично на мен ми харесва Кенсингтън, Падингтън, Нотинг Хил. Били сме и в Aldgate east, но за мен там е удобно единствено за Liverpool street и Tower bridge. За 2ра зона бих препоръчала Islington.

# 98
Благодаря, abs.
Аз резервирах Премиер Инн в Падингтън - една потребителка беше писала за него в предишните теми. Гледах в Google maps, street view и ми хареса.
Ние също нямаме фиксирана програма. Единствено купих билети за Хари Потър студиото, убедих се, че свършват бързо. Другото като наближи или на място. В YouTube има много интересни видеа на туристи и гидове за нетолкова популярни места, но пък типично лондонски. И аз не обичам да се бутам в навалицата.

# 99
  • Berlin
Мина нашата седмица в Лондон, определено видяхме малко от планираните неща, но сме доволни като цяло. На мен много ми попречиха слуховете за джебчии и крадци на телефони и през цялото време бях под стрес да не ми откраднат нещо, макар че единствено телефонът би могъл да е цел. Други ценни неща нямахме всъщност в нас.
Минахме набързо в British Museum в последния ден. Ако нямате предварително билети с час, входът за музея е откъм Montague Place, което е от задната страна де факто и се ходи известно време. Препоръчвам директно до там да се насочите в този случай. Минава се през проверка на чантите и това е, ние почакахме по-малко от 10мин. Музеят е огрооооомен, представете си Лувъра. Ние обиколихме само най-известните експонати, има ги на брошурата и пак ни отне известно време. Също имаше доста хора.
Посетихме и Portobello Market в Нотинг Хил, не е моето нещо и не беше уау - щандове с дори не знам какво, не запомних, толкова не ми направи впечатление, сувенири, някакви гривнички, обеци, немски вурстове с хлебче 😂. А, да, The Notting Hill Tote Bag се продава тук. Simple Smile Хората се подготвяха за Notting Hill Festival, който беше сега уикенда - т.е. поставяха пред оградите си дървени ограждения, един магазин на един ъгъл се беше облепил с такива дървени плоскости и рисуваха графити по тях - за да не пострадат по време на фестивала.
Посетихме няколко приятни заведения в Кенсингтън, хапнахме добре, основно за вечеря, намерихме наливен Гинес, което също беше в списъка (на ММ, не в моя🙂).

Като карта за транспорт ползвахме седмична Travelcard на Greater Anglia - 45 паунда за 7 дни, за децата наполовина, плащаш и пътуваш, това е. Взехме я от Liverpool Street Station. Има смисъл, ако се ползва много транспорт и за повече от 5-6 дни и за деца естествено, защото ако се плаща с карта/през телефона за децата, няма намаление.
М/у другото на Станстед се продават Oyster карти, на Left Luggage (до Burger King). Обаче жената там ми каза, че е Visitor Oyster и аз директно се отказах и реших да не ги взимам, така че не мога да кажа дали са Oyster или Visitor Oyster, защото пък на табелата пишеше, че продават Oyster (не Visitor Oyster, това е друга карта). Някой, ако се интересува, може да провери как точно е.
Малко след като пристигнахме в Лондон ми се появи съобщение, че телефонът ми може да ми изключи функцията за разпознаване на лице, за да мога да плащам и минавам по-бързо на устройствата на TfL (Transport for London). Аз реших да не го използвам, но беше интересно, че веднага ме засякоха и ми предложиха това. Да не се чудите, ако ви излезе и на вас.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 21:04 от abs

# 100
Малко уточнение. TFL означава Transport for London. Включва всичко - метрото, червените автобуси, железопътната мрежа, която допълва метрото (overground), трамваите около Кройдън, корабчета по Темза, някои таксита.

# 101
  • Berlin
Ах, да, редактирах. Запомнила съм грешно.

# 102
Каква беше действителността в сравнение със слуховете за джебчии и кражби – бяха ли те верни или по-скоро създаваха излишно напрежение.Това и на мен е най голямото притеснение  и се въздържам от пътуване.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 12:45 от Moderator (Bubanka)

# 103
Пътувайте спокойно.Кражби и джебджии има навсякъде.

# 104
Телефоните най-вече пазете. На дъщеря ми го грабнаха от ръцете и.Взе си го от тук на изплащане, още първата вноска не беше платила.Имаше записи от камери на автобуси в близост, тя го проследи къде е, но полицията въобще не се задейства. От тогава ходим с телефони на верижки на вратовете.

Общи условия

Активация на акаунт