ЛОНДОН - 15

• 13 497
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
Наскоро да е пътувал сам родител с дете?
Изисква ли се нещо при влизане/излизане от Лондон? С различни фамилии сме и ще нося многоезичния акт за раждане. Няма да излитаме от България.

# 61
  • Berlin
Копирам си питането от друга тема:
За студиата Хари Потър имам въпрос - този автобус, който казват, че имат от гарата до студиото и обратно, на какъв интервал се движи (пише 30 мин, ама много ми се струва) и има ли вероятност да чакаме, ако има много пътуващи и се пълни? Трябва да реша за кой влак на връщане да взема билети и не знам как да действам. От 16:00ч ни е турът, влак наобратно към Лондон има в 20:00 и 21:00 (директен, без прекачвания), за по-рано мисля, че няма да се класираме. Маршрутът ни West Brompton(WBP) - Watford Junction(WFJ) (+ безплатната маршрутка до студиото) и обратно, със Southern, ще взема билети за отиване и връщане с фиксиран час/влак. Казват, че 3-4 часа са нормални за обиколка, на мен ми се струва много. В смисъл че ще е изморително предполагам. Flushed

Също така, ако се чудите дали ви се ходи на мюзикъл, ето тук има промоция, Kid's Week - билети за възрастен с дете на половин цена в определени дни - https://officiallondontheatre.com/kids-week/ Ние май се спряхме на "Великия шоумен", музиката е хубава, не е детско. Надявам се на децата да им хареса преживяването.

# 62
Здравейте отново,
Планувам да пътувам с Бритиш еърлайнс до Лондон, който ще кацне 22:45 местно време. Бихте ли препоръчали такси до хотела? Ще отседна в Хилтън Лондон Метрополе. За първи път ще ходя в Лондон е не съм запозната с градския им транспорт, но имайки предвид, че ще пристигна късно, може би такси и по-добър вариант. Как мислите?

# 63
  • софия
Бих ползвала Елизабет лайн. Удобно е, няма да има проблем с много хора.

# 64
Здравейте,
Планираме 4-дневна екскурзия до Лондон. Успях да прочета 13 тема, сега чета и 14та. Благодаря ви, че споделяте планове, преживявания, съвети.

По бюджетни причини пътуваме с Раян еър и исках да попитам за трансфер от  Станстед към Лондон. Единият вариант е Станстед експрес - предпочитаме влак пред автобус. В момента ми дава адванс оферта отиване и връщане 87 паунда за 4 души в двете посоки. При покупка запазвам ли някъде час или отиваме, и се качваме в първия влак? От къде тръгва влакът, в смисъл близо ли е до летището? Влакът е директен  до Ливърпул стрийт, с възможност за връзка на Tottenham Hale, нали?
Все още не съм резервирала място за спане и мислех, ако пристигаме на Ливърпул стрийт да търся настаняване в района на около 15 мин пешеходно разстояние.

# 65
  • Berlin
Аз купих точно такива билети, от Станстед до Ливърпул Стрийт, отиване и връщане, нямат час, връщането е в рамките на един месец от началото или с конкретна дата. Избира се до коя гара е валиден билета - Liverpool street, Tottenham Hale или Стратфорд. Това се вижда още при задаването на търсенето за цени. “Нашите” в момента струват 95 паунда, аз ги взех за 80 преди повече от две седмици.

# 66
  • София
Здравейте и аз с въпрос за Stansted Express. Тъй като пристигаме доста рано сутрин, първият ден искаме да отидем дирeктно от летището до. Гринуич, а на връщане ще сме от Chelsea,където ни е апартаментът. Затова на отиване ни е по- удобна спирка Liverpool street, а на връщане Tottenham Hale. Aко взема до Liverpool Street дали щe е проблем на връщане да се качим на Tottenham hale.

# 67
От къде тръгва влакът, в смисъл близо ли е до летището? Влакът е директен  до Ливърпул стрийт, с възможност за връзка на Tottenham Hale, нали?
Все още не съм резервирала място за спане и мислех, ако пристигаме на Ливърпул стрийт да търся настаняване в района на около 15 мин пешеходно разстояние.
От терминала на летището се пътува с едни влакчета. Влакчето ще ви закара до самото летище, от там се слиза по едни стълби надолу и хващате влака. Следвайте символите. По другия въпрос не мога да кажа точно. Нашият билет беше от Станстед до Стратфорд със смяна на Tottenham Hale. Билетите ние си ги купувахме на място и не знам как е при онлайн покупка. Хотел лично аз не бих търсила на момента и честно казано не виждам смисъл да се нощува в центъра. Въпрос на предпочитания.

# 68
Благодаря много за отговорите.

Успях да прочета и 14-ата тема. Събрах доста информация и още веднъж благодаря на всички, които споделят!

Сега остава да направим плана - най-вече с тийнейджъра, който не знае какво иска или какво му се прави, и подрастващия, който не обича да върви. Ако го оставя на тях, ще бъдем на кулинарен туризъм, зоопарк,  динозаври и крокодили. За мой ужас сигурно ще искат на London eye. Ходили сме във Виена на едно подобно май в  Пратера и беше голяма скука.

# 69
Аз съм пак на опаки 🤣
Не правим план, а просто се разхождаме и решаваме на момента. Най-добре предварително да разгледате какво би ви било интересно. За нас Лондон е преживяване на атмосферата. Обикаляме основните забележителности и просто се наслаждаваме на разходки. London Eye купих билети един ден преди да отидем, искахме да сме сигурни, че времето е хубаво. Гледката от горе е хубава, не мисля, че е нещо умопомрачително, но трябва да се види. По-голямо преживяване беше Camden Market. От темата знам, че хората прекарват по ден в студията на Хари Потър.  За нас беше достатъчно шопа на Oxford Street. За сметка на това прекарахме много време по паркове, в малките улички, Soho, Chinatown и Canary Wharf.
Специално нашата тийнка искаше за отиде в определени магазини, които са рядкост в Европа. За малкия Лего може да е интересно.

# 70
  • Berlin
Аз съм с двама, на които нищо не им е интересно. 😂 Нямам план, заминаваме след 1 седмица. Знам само, че ще отидем в някой пъб за бира, фиш енд чипс и искам full English breakfast, един следобед в Хари Потър и другото, както дойде според настроението. Ааа, взех билети за “Великия шоумен”, та една вечер сме на мюзикъл.

# 71
  • София
Хари Потър студиата са огромни и ум не ми го побира как може да се отиде чак в 16:00 и какво ще се види за толкова малко време.

# 72
Разглеждат се, разбира се, и всичко може да се види съвсем спокойно. Студията затварят в 22:00 ч., има предостатъчно време. Единствено заведенията за хранене на изхода приключват с поръчките малко по-рано, така че трябва да се предвиди нещо друго за вечеря.

# 73
  • Berlin
С удоволствие бих отишла по-рано, но когато се сетихме, че ще ходим до Лондон, това беше най-ранното време, за което имаше билети. И на мен не ми го побира умът, ама какво да се прави, шанс. 
М/у другото преди началото на обиколката може ли да се посети магазинът за сувенири, евентуално да отидем по-рано и има ли шкафчета за раници там?

# 74
Здравейте, на 20.09  летим 6 -ма до Лондон. Изчетох доста , но неуспях да си отговоря на няколко въпроса.
1.Кацаме на Станстед и най - изгодно ми изглежда National Express до Стратфорд - около 40 паунда за 6-мата- какво ще кажете ?
2. Отиваме с цел разходки и смятам да взема Oyster за всеки и се чудя сега да заредим седмична карта за 1-3 зона или всеки ден да си зареждаме дневна карта ?
3. Интернета - идеята ни е да вземем 1 карта с неограничен достъп , но те са толкова доставчици че просто луд да станеш Simple Smile Препоръчайте нещо което сте ползвали от типа предплатени карти.
Много ще съм благодарна за всяка информация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт