ЛОНДОН - 15

• 8 119
  • 159
  •   1
Отговори
# 45
Гледам един Holiday Inn Express Hammersmith някой отсядал ли е? Добър ли е района?
Не е много централно, но пък цената е прилична, добри връзки има. Ще летим от Stansted.
Хубав е района, но наистина не е толкова централен, но с транспорта в Лондон няма да имате проблем да се придвижвате.

# 46
Здравейте,

Някой да е отсядал в хотел President в района на Bloomsbury:

https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/president-hotel

Букнали сме го за края на септември, дано не ни удави от дъжд..
Колко по-рано трябва да букна Sky Garden, Shrek, Padington, London Eye?

# 47
Здравейте! Имам  въпрос относно предвижването от Летище Станстед. Има влак и автобус, като по- изгодно гледам  е с автобус.
Притеснява ме фиксирания час на билетите за автобусите. Ако закупя за определен час и полетът закъснее билетът изгаря ли или може да се качиш на следващия?
На място може ли да се купи билет?

# 48
Може да се закупи на място.
По мой опит е по удобно с влак.

# 49
за автобусите на Нешънел експрес може да се качиш на друг, стига да има места. Можеда се купи на място, но колкото по-рано, толкова по-евтино.

# 50
  • София
Здравейте, нашето пътуване наближава и имам няколко въпроса. Струва ли си качването на Биг Бен и дали е много уморително? Колно време горе-долу отнема разглеждането на Westminster Abbey и на Парламента, искам да взема предварително билети и да преценя горе - долу как да ги подредя във времето?

# 51
  • Berlin
Аз взех билети за Станстед Експрес, само едно прекачване ще правим и няма точно време,  затова ги предпочетох. Един месец по-рано, отиване и връщане за 2възр. и 2 деца - 87паунда (100 евро).🥹
Кои музеи биха били интересни за незаинтересовани тийнове? Мисля, че ще можем да видим 1-2, после вече ще са отегчени.

Допълвам: а какво мислите за джебчиите, кражби на телефони от ръцете? Как да се пазим?

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 14:38 от abs

# 52
  • София
Музеят на науката.

# 53
Здравейте,предстои ми пътуване по работа до Лондон. По принцип не обичам да летя изобщо и недолюбвам самолетите, но в случая са налага да отида. Та, имам въпрос - ако трябва да избирате и цената на билета не е проблем, с кои авиолинии бихте пътували? Също така, ще имам може би ден или два, за да разгледам нещо от Лондон. Освен, че много бих искала да видя The tower, Бъкингамския дворец , какво друго бихте препоръчали? Трябва да пътувам на 3 септ - 6 или 7 септ. Като ще имам свободен ден само на 3ти и 6ти. Ще бъдем настанени в Хотел Хилтън Метрополе и не знам колко е далеч наистина до всичко. Всякакви идеи и съвети ще са ми от полза. А и друго нещо ,  с Револют подходящо ли е да плащам там? Или трябва с дебитна или кредитна карта. Аз съм в банка ДСК. Знам, че пари в брой почти май няма да са ми необходими. Благодаря на всички!

# 54
  • София
Определено бих пътувала с Бритиш еъруейз и когато мога, т.е имат билети на прилични цени предпочитам с тях да летя. В Лондон ползвам и Револют и дебитна карта на бг банка - никога не съм имала проблем. Хотелът Ви се намира близо до повечето забележителности и има доста за гледане - въпрос на предпочитания е - аз редовно се замъквам в Британския музей и в Художествената галерия, парковете, разходката с корабче по Темза до Гринуич ми е любима, на близко разстояние едно от друго са Парламента, Биг Бен, Лондон Ай, Уестминстърското абатство - има много за гледане. Смяната на караула в Бъкингамския дворец също е впечатляваща и може да се комбинира с разходка в Сейнт Джеймс парк и след това е площад Трафалгар. Скай гарден или някой от другите небостъргачи също е приятно изживяване. Изборът е голям, това е само малка част от всичко, което си заслужава да се види в Лондон. О, да не пропусна мюзикълите - определено си заслужават, за мене беше голямо удоволствие. Чудесно пътуване ви пожелавам.

# 55
Определено бих пътувала с Бритиш еъруейз и когато мога, т.е имат билети на прилични цени предпочитам с тях да летя. В Лондон ползвам и Револют и дебитна карта на бг банка - никога не съм имала проблем. Хотелът Ви се намира близо до повечето забележителности и има доста за гледане - въпрос на предпочитания е - аз редовно се замъквам в Британския музей и в Художествената галерия, парковете, разходката с корабче по Темза до Гринуич ми е любима, на близко разстояние едно от друго са Парламента, Биг Бен, Лондон Ай, Уестминстърското абатство - има много за гледане. Смяната на караула в Бъкингамския дворец също е впечатляваща и може да се комбинира с разходка в Сейнт Джеймс парк и след това е площад Трафалгар. Скай гарден или някой от другите небостъргачи също е приятно изживяване. Изборът е голям, това е само малка част от всичко, което си заслужава да се види в Лондон. О, да не пропусна мюзикълите - определено си заслужават, за мене беше голямо удоволствие. Чудесно пътуване ви пожелавам.
Благодаря!
Може би ще трябва да отида с Луфтханза на отиване въпреки прекачванията, защото Бритиш имат много късен полет и ще ми отиде деня.
На връщане може би ще ползвам Бритиш.

# 56
  • София

Благодаря!
Може би ще трябва да отида с Луфтханза на отиване въпреки прекачванията, защото Бритиш имат много късен полет и ще ми отиде деня.
На връщане може би ще ползвам Бритиш.

Луфтханза вероятно кацат на Хийтроу, което летище също предпочитам пред Станстед, например. От там с Елизабет лайн комфортно и спокойно стигам до местоназначението си. Да вметна, е приложението Citymapper върши отлична работа за придвижване из Лондон и горещо го препоръчвам Simple Smile

# 57
  • софия
Трябва добре да се преценява придвижването с Елизабет лайн. Последния път на косъм не си изпуснахме самолета. Нямаше качване с куфар във влакчето. Повече никога няма да ползвам ГТ през деня.

# 58
Здравейте, предстои ни пътуване до Лондон, ще сме там 14 дни. Ще се върна да чета, още не сме търсили хотел илк място за отсядане. Не сме решили даже хотел ли да е. Днес решихме да идем, ще сме трима аз, ММ и сина ни. Нахлувам в темичката и се връщам да чета.

# 59
Чудесно,чети,чети и когато се върнете пиши.

Общи условия

Активация на акаунт