ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ 2025/2026

• 29 982
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Наздраве момичета! 5,65 успех не съм и сънувала. Чудо ще стане ако се напъне малко. При всичките тренировки и уроци направо се е справила блестящо. Някак си ми се иска да поговоря с математичката и да попитам как по ИУЧ оценката е по-висока от колкото по по-лесната математика. Бих й показала и точките от нво ,но има хора с които просто се въздържаш за се видиш.
Важното е, че всичко свърши. В неделя лети за Валядолид- посрещат ги с тест още в 9 сутринта.

# 181
Анра, без мен ли бе девойче. Срамота.

Ренкооо, чуден и е успеха, след толкоз хойкане по уроци, тренировки, състезания, че и тенис имаше, направо си е за възхищение. Хич не питай защо по едното е едно, а по другото - друго, и при мойта е тъй, нито ще питам, нито ще разпитвам. Живи и здрави да са. Ееее, как още с отиването и тест, къв е тоя тест. То тамън се оттърва от изпитвания и тестове, и сега пак. Сигурно е, за да видят нивото по езика. Ама ти все пак си сипи, пийни си, разпусни.

Ааайййй, НАЗДРАВЕ. Поне тази година тайфата тук преминава дружно на следващото ниво, без препятствия и чуденки.

# 182
Рени, безмислено е да се разправяш. Те по гръб не падат.

Писах на нашата класна, защото виждам някаква нередност в преценката и. Ами, детето е виновно, не е концентрирано, дреме. Тя ми го газвала нищо, че аз и казах, това че не взима участие не е от незнание. Ами да иде да живее тя на общежитие да види как се оцелява. Ми то 82 точки са от дремене. НВО показа, че е седми в класа по БЕЛ, а в Школо е на 23 място. Моя аналитичен ум ми казва, че явно не го харесва, а то е кротко и добро дете. Сега обаче ме обзе спокойствие. Не ме е страх да казвм какво мисля. Да е здраво дупето на набора, дано не го чакат  трудни две години. Наздраве! Дзън!

# 183
Рени, безмислено е да се разправяш. Те по гръб не падат.

Писах на нашата класна, защото виждам някаква нередност в преценката и. Ами, детето е виновно, не е концентрирано, дреме. Тя ми го газвала нищо, че аз и казах, това че не взима участие не е от незнание. Ами да иде да живее тя на общежитие да види как се оцелява. Ми то 82 точки са от дремене. НВО показа, че е седми в класа по БЕЛ, а в Школо е на 23 място. Моя аналитичен ум ми казва, че явно не го харесва, а то е кротко и добро дете. Сега обаче ме обзе спокойствие. Не ме е страх да казвм какво мисля. Да е здраво дупето на набора, дано не го чакат  трудни две години. Наздраве! Дзън!
Има ли статистика в Школо по НВО.

# 184
Аз не открих такава.

# 185
Не, няма. Децата са си наснимали резултатите и е лесно да видиш. Иначе госпожата не била готова с анализа. Щяла да ми пише. Аз това го сметнах за 2 минути, седми по БЕЛ и първи по математика. И това, че е първи по математика ме отчая, защото резултата му не е блестящ . Не са снимали всички, предполагам тези с най-ниските резултати.

В математическите гимназии дават ли задачи за домашно или всеки сам си подбира от някой сборник.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 02:34 от krasi78

# 186
Краси, туй е от мързел, не е само до желание, тя ако искаше, спокойно можеше да го направи. На писмени работи също се вижда, дали спи и дреме, или е научил нещо. Набора трябва да се научи, да взима участия, да иска да го изпитват. С мойто гардже колко съм говорила, еее мииии, отвори си очите, чак тази година. Доста късничко, но е по - добре от никога. Дано догодина си промени мнението към него.

Аз бях писала веднъж, как сърдитка се подпирала или си слагала главата на ръката, а учителката все си мислела, че дреме или спи. Казвала и да не спи по време на час, един ден, решила да и зададе въпрос, мойта и отговорила, и оттогава повече не я е закачила. Но упреци, забележки,недоволство, не е имало. И как да има, като тя е кротка, а останалите шумни. Стига да няма предубеденост, нещата може и да се наредят. Ако ли не, може да смените училището. Не знам откъде сте, но все ще има такова в което да се премести ако се наложи.

# 187
Краси ,дават домашни ,но не всеки ден. При нас и по математика са гледали точките , защото на едно дете му писала за годината 4 и категорично отказала да го изпита за 5 , защото нямало как да му остави 5 за годината,като има 51т на матурата 🤦 По БЕЛ ,поне не ги ощетяваше ,а им пишеше само по високите оценки ,ако имаха по малко точки не ги отчиташе.

# 188
Краси, в кое училище е твоят син? Профилирана или професионална гимназия?
Моят син е профил математически, но домашни по математика няма. Всъщност дори и да имаше, няма кой да ги проверява, така че е все тая. Учителката, която им преподаваше тази година, би трябвало да се пенсионира. Той изобщо не я харесваше. Тя преподаваше и на големия и той не я харесваше. Нямам идея кой ще им преподава догодина по математика. Остана една учителка, която води профил, не знам дали и тя не е за пенсия. Разбрали сме се с него, че ще си работим заедно вкъщи и ще борим профила. Имаме учебници, имаме сборници, ще имаме помощ, ако запецнем с нещо, ще се справим. Той е умен и най-важното, знае, че за да усвоиш нещо е нужна единствено работа.
По БЕЛ ще си продължат с класната. По информатика, английски и немски с досегашните учители. За информатиката разчитам и на ИТ обучението.

# 189
  • София
При моето казват по кой сборник ще работят през годината. Не им дават домашни, които да пишат всеки ден. Т.е. отговорността е при децата да се готвят.

# 190
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Краси, не е в математическа паралелка. Дават се малки и големи домашни. Малките не се проверяват, ако искаш ги пиши. Големите се пишат на листа и се събират. На тях има оценки.

# 191
  • София
10 клас приключи с 5.22. С тройки по математика и математика ИУЧ, 4 по физика. Ясно, че не са и силни тези науки. Но, пък да я похваля, по химия е отличник, харесва и и се справя добре. На НВО има 59 точки по математика, което е приятна изненада и за нея 🙂, но е разочарована от 77 точки по БЕЛ, очаквала е да е над 80 т. Каквото, такова. Не сме максималисти. Вчера и беше рожденния ден, но имаше някакви драми, не беше в настроение. Едва ли ще ми каже, или поне няма да е скоро.
Хубава да е ваканцията за наборите и за майките им!
Вяра, дано бързо се разреши проблема, не разбрах, имаш ли диагноза.
Вече сме във възрастта, в която все по-често се обаждат разни болежки и е важно да се диагностицира правилно.
Ан, помня те много слаба, не знам дали сега ще те позная, ако те видя. Това с очите ми звучи не добре. Аз от 10 годишна съм късогледа, но от известно време, поради възрастови изменения 🙂, не мога да фокусирам наблизо, когато съм с очила и постоянно ги махам.

# 192
Вампирче, Стон ще се радвам, когато имате яснота за помагалата да ми споделите. Ще трябва голяма борба! Може и на лично. В езикова гимназия е и ще е с профил математика.

Стон, Вие се борите вкъщи, но на общежите борбата е невъзможна. Ще го смачкат, ако видят, че учи. Мога да го преместя в математическа гимназия, но той не иска. Тъкмо бил свикнал тук. Но за малкия ще избера МГ.

Учителя по профил математика дали е различен от този по ООП.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 10:47 от krasi78

# 193
Моето е в математическа паралелка в обикновено СУ. Домашни рядко имат и никой не ги проверява. Всичко е оставено на съвестта на децата. Който има желание и не го мързи решава допълнително задачи. Истината е, че децата в класа се събраха доста амбициозни и се дърпат напред. От 20 деца в класа 11 са с над 90 точки по математика на НВОто. Дано така се движат и следващите две години. Преподавателката по любимата физика се пенсионира и инерцията там се загуби. Надявам се на някакво чудо другата година. Другите профили са английски език и ИТ - там нещата вървят добре.
Това, което мен най-много ме радва тази година  е че моят интроверт си намери компания и себеподобни. Започна да излиза по-често. Точки, НВОта, оценки нямат значение, ако детето е все завряно вкъщи и социалните му умения са 0. От тази гледна точка я броя за супер успешна тази учебна година.

# 194
  • София
Синът ми е в МГ. По математика им дават домашни. Понякога домашните са от сборника, а понякога от учебника. Не се проверяват индивидуално, но домашното се обсъжда в час. Ако някоя задача ги е затруднила я решават в часовете.
Иначе, учебната година приключи добре за него. Завършва с една 5-ца по немски. Това не е достатъчно за стипендия, защото стипендията се дава само за пълно 6 при нас.
Сега въпросът е какво да прави през лятото. Няма да работи, защото имаме планирани почивки и няма да остане време. Вариант е да се запише на някакъв езиков курс, но ми се струва малко позакъснял със записването.
Понеже ни предстои ремонт, дала съм задача да се боядиса детската стая, но това е работа за два дни. Чудя се вече какво да измисля за да намаля екранното време.
Дами, ако решите за среща, пишете. Аз съм на линия до средата на юли.

Общи условия

Активация на акаунт