ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ 2025/2026

• 29 952
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Вяра , бързо възстановяване!
Да ви се похваля.😀 След проблема с госпожата по математика отидох при класната и тя ме отведе при директора след като обяснихме ситуацията изпитаха детето и се видя ,че не е за 4 и му писаха 5 за годината 😊 Много сме доволни,че получи някаква макар и малка справедливост и се моля да чуят молитвите на нас родителите и от догодина да са с нов учител , който да си разбира от работата.

# 121
Тези матури изобщо не са показателни.
Напълно безполезно е да обсъждаме каквито и да било резултати.
Децата не се готвиха за тях - след като от началото на година им се обяснява, че дори не е нужно да ходят. А последните седмици бяха с много класни и контролни. Нямаха абсолютно никаква мотивация и подготовка.

Тъпото е, че матурите обхващат и минали години. След като са толкова безполезни и ненужни, поне да бяха дали материал само от 10-ти клас. Без подготовка и на материал от предни години................ А нали ви писах, че по БЕЛ при нас дори не бяха преподали в края на 9-ти клас въпросното произведение?!

С радост посрещам 11-ти клас. Надявам се, че ще бъдат много по-разтоварени и ще обърнат вече внимание на важни неща.
С настоящата учебна програма на МОН за 9-ти и 10-ти клас децата са подложени на нещо като геноцид - сбит материала по разказвателните за 5 години в 2. Flushed Децата нито успяха да добият някакви трайни знания. Да не говорим за целия стрес, на който бяха подложени. Тази учебна програма за мен е пълна недомислица и абсурд. За жалост родителите са безгласни букви. А тия в министерството явно са мноого далеч от същинския учебен процес.

Моята дъщеря за 11-ти клас е избрала допълнително БЕЛ и Биология. Възнамерява да кандидатсва за медицински козметик във Варна. Ще полага и изпит по АЕ. Чакат ни уроци.
Вашите накъде са се ориентирали?

Вяра, изключително сериозен проблем, който не е за подценяване. Аз бих потърсила второ мнение задължително. Съпругът ми преди години пострада от лекарска грешка за такъв проблем.

# 122
Вяра, бързо да се възстановиш, и този кошмар скоро да бъде забравен. Браво на наборката за прекрасния резултат.

Ама само как, точно в най - важните моменти, се случва децата да са на два стана. И се справят успешно. Може само да се радвате и гордеете с тях.

Утро, евала, добре си постъпила, ако трябваше да се обърнеш към тази по Мат., нещата нямаше да се развият така. Добре си направила, като си взела това решение. За останалото също съм съгласна с теб.

Всички оценки са нанесени вече. Изумява ме това, че от последните тестове по Био. има боровинка, а по Физика и Химия грахчета. Повече ме кефи по Гео., там не беше седнала да учи, дала им го е на лист ( уж трябваше да е електронно ) -5 - 6 въпроса с много подточки, затворени, отворени, всякакви. Дори е нямало от кого да препише, ето тук вече, спокойно мога да се зарадвам. Стига да иска - може, но мързела е лоша работа, отсъсвията също. Явно тая госпожа си е свършила добре работата. Успяла е да навакса пропуските.

# 123
  • Mars Hotel
Вяра, това звучи ужасно. Дано се възстановиш бързо!

# 124
Вяра, бързо възстановяване. Съчувствам ти, защото и моето семейство мина през същия ад.
Браво на всички набори, че преминаха успешно този 10.клас, а относно НВО- няма да коментирам. Всеки един резултат е труд на наборите - с 2 часа математика и препускане по материала, без достатъчно упражнения, направо са си герои, че изобщо са се явили на НВО. Скала за тях няма, дори в протоколите има само точки, а колоната оценки е празна. Това, че някои учители ги приравняват към оценки, предполагам е за лично ползване.  Материалът е доста като обем - 8,9,10 клас.

# 125
При нас си спази обещанието за оценки според матурата по БЕЛ.Две деца ,които са били за четворки им е писала 5 , защото са изкарали едното 71 ,другото 74т

# 126
А при нас, Слава Богу, не взеха резултатите от матурата предвид.
Дъщеря ми има 5 по математика за годината, въпреки сравнително слабото представяне на НВО.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 15:25 от utro77

# 127
При нас си спази обещанието за оценки според матурата по БЕЛ.Две деца ,които са били за четворки им е писала 5 , защото са изкарали едното 71 ,другото 74т
Само в полза на детето.

# 128
О,да.Един вид като награда,че са се справили добре , което е окуражаващо за децата и го подкрепям.
Само в полза на детето.

# 129
Учебната година за наборката прикючи, успех 5,61. Вече сме на морето. И познайте? Класната звъни, че иска снимка за дипломата в понеделник, а я питахме преди дни. 🤐

Вяра, бързо разрешаване на здравословните ти проблеми.

# 130
Вяра, бързо възстановяване пожелавам.

И аз съм с нова болежка. Тези дни ходих да си правя скенер на очите. Хич не е розово положението.
И всичко най-вероятно идва от ЩЖ.

Младежът днес се обади по телефона, че е оформен и си тръгва от у-ще. Ние сме се разминали някъде по асансьорите Simple Smile Прибрал се към 11.

Изобщо не съм доволна от ученето му. Набляга единствено на предметите, които са му на сърце.
Доволна съм единствено, че си оправи оценките по немски. Има 4 за годината, при 2 от първия срок.
И си развали успеха по АЕ. Учителят им има здравословни проблеми и са със заместничка, която "работи само с ученика на 1вия чин". Много нещастен е (тийна де).

# 131
Витка, идете там в някое фото, после ги пратете до уч - щето ( до класната ), ей тук за едната бройка щях да изям „ с ", и да стане кланата Joy, да съ смееш ли, да плачеш ли, мноу съм зле.

Ан, дано от др. година нещата се уредят и тръгнат в правилната посока.

На мен ми се ще, някои учители да ги сменят, да им сложат по - отговорни и кадърни. Но уви, само с искането, желанието и надеждата, ще си остана.

# 132
Дами, благодаря ви за подкрепата!

Бетелгейз-An, дано се установи бързо от какво ти идва проблема с очите (дали е ЩЗ или нещо друго) и да успееш да се възстановиш почти веднага след това!

Моята вече единайсетокласничка се радва, че вече е почти във ваканция - ходи си на училище и се среща с приятелите.  Милата за малко да я оставим без море, че аз с моя здравословен проблем изобщо не виждам как мога да си помисля за такава почивка. Обаче брат ѝ я покани да отиде с него и приятелите му (голяма тайфа младежи) през август и сега е много щастлива, защото преди това пък категорично отказах да я пусна с приятелките ѝ. Те са сериозни момичета, пълнолетни и шофиращи, но моята тепърва стана на 16 г и някак нередно ми се видя да я пусна с тях.

А синът ми пък вече беше на Созопол за 1 седмица на конференция организирана от него, защото е в студентси съвет на университета си. Сега пък е за 4 дни в Бургас за друга конференция - ще представя продукт на университета си. И почивката с приятели му се пада трето ходене, но на него от както е в университета все така му се пада, по различни причини. Simple Smile

Та при толкова приятни новини, изглежда нямаше как и нещо лошо да не ни сполети (добре че съм аз де, че децата или мъжа нямаше да ги преглътна).

# 133
В нашето Школо излезе заповед: "Запознаване на учениците с писмените им работи по български език и литература, по математика и по чужди езици от НВО – Х клас:

български език и литература – на 26.06.2025 г., на 27.06.2025 г. и на 30.06.2025 г. включително в ПГЕА, район „Овча купел“, бул. „Овча купел“ 1, от 09:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 до 17:00 ч.

математика – на 26.06.2025 г., на 27.06.2025 г. и на 30.06.2025 г. включително в СПГЕ „Джон Атанасов“, район „Изгрев“, ул. „Райко Алексиев“ 48, от 09:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 до 17:00 ч.

чужди езици – на 26.06.2025 г., на 27.06.2025 г. и на 30.06.2025 г. включително в 7. СУ „Свети Седмочисленици“ – район „Средец“, ул. „Цар Иван Шишман“ № 28, от 09:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 до 17:00 ч.

информационни технологии за измерване на дигитални компетентности – на 26.06.2025 г., на 27.06.2025 г. и на 30.06.2025 г. включително, в училището, в което ученикът е положил изпита, от 09:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 до 17:00 ч.

НАПОМНЯМЕ:

Съгласно чл. 46 на Наредба №11/01.09.2016 г. на МОН за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от външното оценяване не може да се променят.

Запознаването с оценената индивидуална работа на ученика от НВО по БЕЛ, по математика и по чужд език става в присъствие на член на РКПОИР чрез влизане в системата с определени права на достъп, като:

а) ученикът вижда сканираната и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки един отговор;

б) сканираното изображение не може да бъде снимано, записвано, отпечатвано и изнасяно от залата;

в) не се допуска разглеждане на други изпитни работи.

Запознаването с изпитната работа се осъществява от ученика срещу документ за самоличност".
Много бързат да приключат въпроса.

# 134
Ан, дано всичко скоро се оправи и при теб. И туй е от нещата, дет не трябва да ни сполетява.

Вяра, с късмет е наборчето, личи си, щом и на почивка ще успее да иде, тя го заслужава.

Певе, учудваш ли се. Вчера търсих инфо, не открих, днес се сетих да погледна при РУО, там като видях, направо онемях. И ден не можеха да изчакат, закъде ли са се разбързали. Явно заради седмокласниците. А туй за снимането, разпечатване и тем подобни, хич, ама хич не го разбирам. Все едно военна тайна. Ни рецензии има, ни нещо друго. И без туй не може да го успориш решението. И защо го правят туй упражнение, щях да кажа нещо, но по - добре да си замълча. Нема нужда да разбунвам духовете.

Общи условия

Активация на акаунт