Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 489
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 450
Аз гледам минималния бал на второ класиране за минали години...
Иначе па-смислено било да се видело къде е детето според резултатите от нво...колко има прид него. Така четох.
Не разбрах само това как ще ми помогне и какво точно да сматам тогава Thinking
Ще помогне да се прецени с колко приблизително се е изместил балът тази година спрямо миналата за конкретна паралелка, ако приемем, че интересите на децата се запазят. Тук има хора, които ще го обяснят, като излезе.

# 451
Аз гледам минималния бал на второ класиране за минали години...
Иначе па-смислено било да се видело къде е детето според резултатите от нво...колко има прид него. Така четох.
Не разбрах само това как ще ми помогне и какво точно да сматам тогава Thinking
Да се ориентираш тази година дали балът ще е по-висок/по-нисък.
"Нашата паралелка" е с 20т . разлика ( 2Мат+2БЕЛ), а реално децата със силен резултат по мат са били два пъти повече.

# 452
  • ту тук, ту там
В таблицата какво е “брой”? Изобщо не мога да се ориентирам.

И точките са сбор от тези по БЕЛ и по МАТ, така ли, преди да се удвоят?
Тук има хора, които ще го обяснят, като излезе.
ОК, ще изчакам тогава  ✌

# 453
  • ПЛОВДИВ
Аз разсъждавам така ,не знам колко е правилно, но - гледах статистиката за момчета с резултати над 75 по БЕЛ и над 75 по математика. Сметнах приети момчета в МГ, 3ЕГ, ХГ, ТГ и още едно СУ, което държи по-висок бал и така позиционирах набора - къде е спрямо тези момчета. Като съпоставя и ориентировъчния му бал и нещата ми харесаха.

Той има 1 основно желание, но няма да е световен проблем ако не му стигне бала. Алтернативните училища са достатъчно добри.
В таблицата какво е “брой”? Изобщо не мога да се ориентирам.

И точките са сбор от тези по БЕЛ и по МАТ, така ли, преди да се удвоят?
Тук има хора, които ще го обяснят, като излезе.
ОК, ще изчакам тогава  ✌

Да, бел+мат - преди удвояване
и отдебно брой точки - бр. момчета/момичета

# 454
Като видиш минималния бал за паралелката миналата година на кое място в статистиката съответства, можеш да видиш тази година на това място какъв бал е... и къде сте вие спрямо това място... Иначе като абсолютна стойност постигнатия бал нищичко не значи.

Снака, честито ти ново форумно име "Сенека", да почерпиш!

# 455
  • София
Аз се надявам на резултати в понеделник по обяд, заедно със статистика веднага след това, най-късно следобед и, също доста важно - Санака да е на линия в този ден Relaxed  Розе май пиеше Tropical Drink

П.П. Сенека съм го срещала и преди из темите назад, не е ново Sweat Smile

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 11:54 от Niffi

# 456
  • София
И Сенека съм била, и Спанака съм била... абе често ме прекръщават в този форум. Joy Обикновено е автокоректорът.

# 457
Има нов файл с паралелките. Публикуван е вчера в сайта на РУО-София.

# 458
  • София
Вчера дадох линк към него.

# 459
Взимате миналогодишните статистика и минимални балове. В НЕГ са влизали момичетата с минимален бал 470(това не са точните данни) или 470-100(две шестици)= 370/2= 185 точки. Гледате статистиката и тя показва, че има 200 момичета с по-висок сбор точки и 20 със същия. Давам пример, който не е базиран на реални цифри. После поглеждате статистиката за тази година и от там виждате, че има 190 момичета с резултат над вашия, а вие сте със сбор 180. Въпреки по-ниския бал, би трябвало детето да се класира в НЕГ. Недостатъкът на този метод е, че не отчита нагласите и желанията през текущата година, а тези през предходните. Но разликите не са драстично големи.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 11:56 от Monza

# 460
  • София
Желанията на децата във всеки набор не са константа и те няма как да бъдат предвидени. Но все пак прогнозите са доста близки до реалните балове. Със сигурност успяха да предвидят големия скок в баловете миналата година.

# 461
Simple Smile взех леко да се...притеснявам аз вече за...резултатите, превъртам всякакви варианти естествено особено ме притеснява БЕЛ.
Тезата я считам между 4-6 точки ( да помечтаем), 16-ти.. ще е интересно затова все се чудя някои за инфо, преразказът..там съвсем мъгла.

Сбор, който ни трябва е 180

# 462
Взимате миналогодишните статистика и минимални балове. В НЕГ са влизали момичетата с минимален бал 470(това не са точните данни) или 470-100(две шестици)= 370/2= 185 точки. Гледате статистиката и тя показва, че има 200 момичета с по-висок сбор точки и 20 със същия. Давам пример, който не е базиран на реални цифри. После поглеждате статистиката за тази година и от там виждате, че има 190 момичета с резултат над вашия, а вие сте със сбор 180. Въпреки по-ниския бал, би трябвало детето да се класира в НЕГ. Иедостатъкът на този метод е, че не отчита нагласите и желанията през текущата година, а тези през предходните. Но разликите не са драстично големи.

Това си го принтнАх да го чета няколко пъти

# 463
Взимате миналогодишните статистика и минимални балове. В НЕГ са влизали момичетата с минимален бал 470(това не са точните данни) или 470-100(две шестици)= 370/2= 185 точки. Гледате статистиката и тя показва, че има 200 момичета с по-висок сбор точки и 20 със същия. Давам пример, който не е базиран на реални цифри. После поглеждате статистиката за тази година и от там виждате, че има 190 момичета с резултат над вашия, а вие сте със сбор 180. Въпреки по-ниския бал, би трябвало детето да се класира в НЕГ. Иедостатъкът на този метод е, че не отчита нагласите и желанията през текущата година, а тези през предходните. Но разликите не са драстично големи.

Това си го принтнАх да го чета няколко пъти
Сори! На който му е лесно с цифрите, му е трудно с буквите. Не винаги, но най-често.

# 464
КЪДИ и аз така. Хем съм я разглеждала в сайта на Дидева тази таблица, но нещо не мога да я разгадая. Като имам вече точна представа за резултата, ще се мъча пак.

Общи условия

Активация на акаунт