Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 295
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Добре, а котато бала варира доста в зависимост от бообразуващите оценки, пак ли го изключвами и редим само по желание?Страх ме е да не овъртя така нещата, защото има такава вероятност, котаго и бала е нисък, а компромисите големи.

Допълвам се. Всъщност 2 училища, които смятахме да сложим по-накрая, сега ни стават приоритет и то не всички паралелки. Бала, ако съдя по миналата година няма да му стигне. Третото училище, което той отхвърляше, сега става най-вероятното и то една единствена паралелка, бая екзотична!
И за това си разигравам някакви варианти да не пропусна евентуален шанс, само защото нещо не съм взела предвид като редим.
Ако редиш по реда на действителните желания, няма какво да объркаш. По-висок, по-нисък, различни балообразуващи - все тая. Системата винаги ще те класира по най-високото желание, за което ти стига бала.

# 616
Свърши се! Учебниците върнати, оценките нанесени и децата днес на екскурзия! Гордея се с моята мадмоазелка, стоически издържа тази нелека година. Хайде остана последния напън, но той е по-скоро в главите на родителите

# 617
И на мен така ми се струва - реденето е по-трудно, когато бала е по-нисък, защото почват да се съобразяват много фактори - училища, профили, различно балообразуване помежду им.

# 618
crow, ...със скрития коментар малко ме наплаши.. И трите тази година сменят училища- малките отиват в МГ след 4 клас.. Аз честно казано досега при подобни ситуации гледам да каля децата. Такъв е животът ...и няма какво да им спестявам.

# 619
  • Бургас
А, аз таблицата с паралелките съм ѝ я сортирала още като излезе ДПП Wink, знам горе-долу нагласите ѝ. Чакам резултатите и започваме да се убеждаваме една друга кое е по-доброто за нея Joy

# 620
Не мога да дам актуални отзиви за гимназиален курс в 105 СУ. На моя приятелка децата са в начален курс в паралелка рисуване. Доволни са.
Училището е с нов амбициозен директор. Тази година намали приема в първи клас за да може начален курс да минат на едносменен режим. Промени и профилите за първи, пети и осми клас. Залага на италианския език. Преди години имаха паралелки с рисуване, а сега откриват с интериорен дизайн.
На моя приятелка детето завърши там паралелка с английски и СХН. Беше доволна. Детето от малко имаше затруднения в училище и не научи СХН, но напредна по английски и се чувстваше добре там. Майката се изказваше добре за учителите. Познавам деца завършили там паралеки с италиански и не са научили много, но преди 10-15 години в училището се влизаше с нисък бал. Някои години им съкращаваха втората италианска паралелка заради липса на деца. Съученичка на дъщеря ми, която беше двойкаджийката на класа и с двойки на матурите го завърши, защото есента имаха свободни места. Детето не научи италиански. Нямам информация за обучението по италиански.

# 621
Добре, а котато бала варира доста в зависимост от бообразуващите оценки, пак ли го изключвами и редим само по желание?Страх ме е да не овъртя така нещата, защото има такава вероятност, котаго и бала е нисък, а компромисите големи.

Да, винаги по желание, не по бал или балообразуване Simple Smile

# 622

При нея освен МАТ и БЕЛ се взимаше ИИ и ИТ, защото аз най-вече исках Елисавета Вазова с Графичен дизайн и сме щастливи, че сме там. Страхотно училище.

Сподели моля за Елисавета Вазова. Аз съм го набелязала за дъщеря ми за след 2 години. За момчето не съм го обмисляла заради коментарите за много момичета в класовете
Вазова са с квоти, с изключение на един клас

# 623
Ако детето е навършило 14 години и се налага да отсъства при записване в училището от кого трябва да е пълномощното.От родителя или от детето?

# 624
  • ПЛОВДИВ
Много съм горда с голямото ми момче.
Завършва 7 клас с  една петица -  по РП математика.

Успя да пребори и Физика, и Химия, и Биология и ... Технологии и предприемачество!

Премина геройски през тази учебна година!
Щастлива съм и съжалявам, че го подценявах толкова много пъти, че го овиквах, че е мързелив и не е целеустремен!

Той е прекрасен и съвършен! Точно толкова, колкото, когато го гушнах за първи път!

# 625
И аз много виках и овиквах тази година. Като пресипнала гарга бях станала.  Направо не можех да се търпя. Ма с викове не можеш да подкараш каруцата по-бързо, само си изкарвах парата.
Оформена е вече, връща учебниците, само един се оказа загубен. А с какво тежко чувство бях като почваше годината и ги носих за подвързване.

# 626
  • София
В училището на дъщеря ми спряха да им пишат отсъствия. Даже една учителка им се накарала, че ходят и обещала контролно следващия час. Дъщеря ми е постоянно присъствие, май с останалите "зубъри" усъвършенстват уменията си в... белота.
Опитвам се да не й влияя в предпочитанията какво да учи и ще се постарая да зачета мнението й. Факт е, че аз бих я тласнала в съвсем друга посока спрямо личните ми интереси и няма да е честно. Категорично не иска ИТ, аз цял живот с това съм се занимавала... Не иска испански (учи го в момента, нямаше право на избор, не й харесва), аз харесвам този език. Достатъчно голяма е да знае какво иска, животът е неин. Надявам се да й стигне бала за нейните си мечти и накрая да е щастлива.

# 627
Успя моят син с годишната оценка по математика, леко отдъхвам.

# 628
Ще редим според предпочитанията. Балът ще го ползваме само да се ориентираме къде ще се спре рулетката - в предните или задните желания 😆

# 629
Нашите са оформени, учебниците ще връщат чак в понеделник, дано поне утре намалят часовете. Нямам търпение да се свършва, детето също, от вчера се пазари, че имал останали дни по семейни. Не знам защо не приключват всички учебната година още на 15ти, а дори и в края на май. Не е като да им се пълни главата със знания баш последния месец.

BacuTy , не се плаши, от едни и същи места има както доволни, така и недоволни.

Общи условия

Активация на акаунт