Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 236
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Няма значение бал и дали подредбата изглежда нелогично. И ние миналата редихме нелогично, от гледна точка на бала, но абсолютно правилно, от гледна точка на желанията. Много е важно детето да разпознава училището като свой избор.

# 601
  • София
Моята голяма шерка преди 4 години, когато трябваше да редим желания категорично ми отказа да учи азиатски езици и съответно не ги писахме в желанията. 3 години по-късно дори не помнеше, че не е искала. И сега само започна да учи японски. Поне за езиците никога не е късно. Relaxed

# 602
Няма значение бал и дали подредбата изглежда нелогично. И ние миналата редихме нелогично, от гледна точка на бала, но абсолютно правилно, от гледна точка на желанията. Много е важно детето да разпознава училището като свой избор.
И при нас е така.
Според желанията, баловете са различни –/+ за всяко място.

# 603
  • Sofia
... (освен Немската, ама там има сантименти заради учителката му по БЕЛ от уроците).
...

В 8-ми клас едва ли ще му преподава тя и може рЕзко да разобича БЕЛ или поне да загуби интерес.

# 604
  • София
... (освен Немската, ама там има сантименти заради учителката му по БЕЛ от уроците).
...

В 8-ми клас едва ли ще му преподава тя и може рЕзко да разобича БЕЛ или поне да загуби интерес.

А, НЕГ е минало вече, не е достижим вариант.  Иначе те са си обсъждали шанса да му преподава, и според него беше голям, не слушах внимателно колко паралелки точно хаха. Все едно де, споделих го просто така, за инфо как се формират някои желания.

# 605

При нея освен МАТ и БЕЛ се взимаше ИИ и ИТ, защото аз най-вече исках Елисавета Вазова с Графичен дизайн и сме щастливи, че сме там. Страхотно училище.

Сподели моля за Елисавета Вазова. Аз съм го набелязала за дъщеря ми за след 2 години. За момчето не съм го обмисляла заради коментарите за много момичета в класовете

# 606

При нея освен МАТ и БЕЛ се взимаше ИИ и ИТ, защото аз най-вече исках Елисавета Вазова с Графичен дизайн и сме щастливи, че сме там. Страхотно училище.

Сподели моля за Елисавета Вазова. Аз съм го набелязала за дъщеря ми за след 2 години. За момчето не съм го обмисляла заради коментарите за много момичета в класовете
От тази година в 105 СУ има паралелка с квоти с интериорен дизайн и италиански език.

# 607
  • София
Дори не знам какви ще ги редим, то няма нищо подходящо.
Аз до оня ден не знаех датите за кандидатстване. Така е с трето дете.

Тази седмица няма нито един проведен учебен час. Уволнение от всякъде. Съчувствам на неоформените, треперят до последно, и те, и родителите им.

# 608
Благодаря:) Ще го имаме като вариант.
Само аз ли съм с неориентиран младеж😀
То голяма мъка да се редят така желания...

Моят в общи линии беше ориентиран само какво не иска.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 16:07 от crow

# 609
  • София
Моята девойка е оформена по всичко вече, върнаха и учебниците вече. Не знам защо ги задължават да ходят, даже и отсъствия пишат

# 610
  • София
Бърз запис и от мен!
Благодаря за темата. Страшно много сте изписали, не успявам да наваксам.
Чакаме и ние, взехме да обсъждаме училища, че и при нас математиката няма да е съвсем каквото ни трябваше.
Девойката си прави проучване и вече има лист . Да видим

# 611
  • Бургас
Преди час дойде така чаканата петица по математика, вече една идея по-спокойно чакаме 1-ви.

Crow, благодаря за споделеното!

Нищо не сме редили още с девойката, тя даже и не знае какви паралелки има в повечето училища. Препира нещо за АЕГ, но според мен се влияе от съученици и местоположение.

# 612

От тази година в 105 СУ има паралелка с квоти с интериорен дизайн и италиански език.
Елисавета Вазова е първото и основно желание на дъщеря ми и по-конкретно интериорен дизаин, но очакваме по-ниски резултати от изпита по математика. Отделно има 5 в дипломата по математика и КМИТ и най- вероятно бала няма да стигне за там.
Може ли да  дадете отзив за 105 СУ? Паралелката с интериорен дизайн там е един от вариантите, въпреки че ни е сравнително далеч. В 3-то СУ също има паралелка с графичен дизаин,  но локацията също не е подходяща , а и бала ми се струва нисък. Ако не се получи с дизаин ще се преориентираме  в паралелки с хуманитарна насоченост или предприемачество.

# 613
Добре, а котато бала варира доста в зависимост от бообразуващите оценки, пак ли го изключвами и редим само по желание?Страх ме е да не овъртя така нещата, защото има такава вероятност, котаго и бала е нисък, а компромисите големи.

Допълвам се. Всъщност 2 училища, които смятахме да сложим по-накрая, сега ни стават приоритет и то не всички паралелки. Бала, ако съдя по миналата година няма да му стигне. Третото училище, което той отхвърляше, сега става най-вероятното и то една единствена паралелка, бая екзотична!
И за това си разигравам някакви варианти да не пропусна евентуален шанс, само защото нещо не съм взела предвид като редим.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 10:43 от loliy

# 614
В нашето училище не пишат отсъствия тази седмица. Бях написала бележка, класния дори не я е взел и е казал, че не се пишат отсъствия. Учебниците днес "заминаха"... И аз съчувствам на неоформените, това пък да мъчиш децата в съвсем последния момент и то след цялата тази истерия- не знам как да го нарека.
Моят съвет към онези, които не са редили паралелки е да разгледате поне видовете ешелони по балове, да се запознаете с таблиците. На този етап изглежда безмислено, но като седнеш да поразгледаш и се позанимаеш излиза, че не е загуба на време, а е полезно, защото след като излязат точките може да нямате толкова време на разположение. Понякога в движение излизат въпроси за паралелки, за местоположение, за база, ако щете- някои ходят до мястото, за да го усетят децата и т.н. Та, не пречи да разгледате подробно, защото се оказва, че трудното е при реденето, когато балът е по- нисък. Поне това е моят опит досега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт