Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 129
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 675
Сподели моля за Елисавета Вазова. Аз съм го набелязала за дъщеря ми за след 2 години. За момчето не съм го обмисляла заради коментарите за много момичета в класовете
Тази година 3 от 4 паралелки ще са с квоти. Само Интериорен дизайн остава без. Въвеждат и 2 нови езика като първи чужд - НЕ и ИЕ. И аз го следя за догодина.  Интересно е как ще се променят баловете след квотите.
Минималният ще падне
Разлика момчета-момичета около 30-40 точки

# 676
  • Бургас
Имам запазено това:
Наредба за оценяване на резултатите от обучението на учениците:
Чл. 22. 8. (Предишна ал. 7 - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) Срочната оценка се формира не по-рано от една учебна седмица и не по-късно от два учебни дни преди приключване на съответния учебен срок.
Има ли срок за оформяне на годишни оценки по наредба?

# 677
  • София
И аз отдавна съм заложила на 30-ти за резултати. Но пак се равълнувах след поста на ганис Sweat Smile

При нас днес си е ден за оформяне, изпитват ги дори финално неоформените. Но въпреки това, ходи с желание, не му се разделя с класа. Понеделник също ще е учебен.
Хайде, да идва 30-ти. Или да не идва, не знам и аз.Sweat Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 15:08 от Niffi

# 678
  • ту тук, ту там
Ох, тъй ми е добре в блажено неведение, хич не съм нетърпелива. 😆
Че после връщане назад няма. 😅

# 679
Аз не искам да идва 30.06.
Искам да си живея в незнание😂😂😂😂

eleni ме е изпреварила😀

# 680
  • София
Априлски душ, по -скоро чуденето ми е какво ще се случи с минималния за момичетата. Логично е да се вдигне спрямо миналата година. Макар и новите обстоятелства- специалност, език. Но предстои до месец да видим.

# 681
  • Sofia
Моята най-накрая реши, че иска да учи испански. За Испанската няма да й стигне, поне на първо четене и сега се търси училище с първи език испански.
Имате ли впечатления от 31 ОУ?
Преди 22-ро го спрягаха, че е силно с испански, но сега като го погледнах те са профилирани по хуманитарни и природни науки.

# 682
Априлски душ, по -скоро чуденето ми е какво ще се случи с минималния за момичетата. Логично е да се вдигне спрямо миналата година. Макар и новите обстоятелства- специалност, език. Но предстои до месец да видим.
Мисля, че и миналата година бяха с квоти. От там видях голямата разлика в бала. Вижте таблицата в сайта на Дидева, с квоти са, без интериорния дизайн. Не знам само 2023 дали са били с квоти

# 683
  • София
Моята най-накрая реши, че иска да учи испански. За Испанската няма да й стигне, поне на първо четене и сега се търси училище с първи език испански.
Преди 22-ро го спрягаха, че е силно с испански, но сега като го погледнах те са профилирани по хуманитарни и природни науки.

22ро е хубаво училище. Махнаха профил Чужд език, но въпреки това е с ИИЧЕ, което е перфектно Simple Smile Имам спомен, че Санака беше обяснила за него, че нищо чудно часовете за език да ги вмъкнат като профили след 10 клас. Поне аз така я бях разбрала.

# 684
  • у дома...
С изключение на Испанската, всички са профилирани - чуждоезиков профил или природни науки. 1-во и 30-то също са с първи испански, и то на много добро ниво на езика.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 15:19 от Просто_майка

# 685

Аз в 22 СУ звънях, имах разни питания.
Попаднах на мила учителка или не разбрах каква е, но тя каза, че предлагат 3 и 4 профил езиците. И, че в т.нар. "нови паралелки" , няма нищо ново, а просто има такива указания (засмя се тук) от по-високо ниво и на доста места "чуждите езици" са преименувани.
Така ли е и не, не знам.

# 686
  • у дома
И аз отдавна съм заложила на 30-ти за резултати. Но пак се равълнувах след поста на ганис Sweat Smile

БЕЛ все още се проверява.

# 687
  • Сливен
Вече моята е оформена. Доволна съм. 5.69. Важното, че по БЕЛ и Математика има 6. Доста се потруди детето. За 2.07 съм й измислила изненади. Гледах едни клипчета- детето тегли листче- изчисти стаята или отиваме до ДМ. 🤪 Подготвила съм й ваучери за някои магазини, така или иначе трябва да и взема някои неща за лятото. Но ще е като ден специален за нея.
Много се зарадвах, че има надежда да излязат на 30ти. Дано!!! Нямам търпение.
А техния клас тогава ще са на екскурзия. Представям си каква емоция ще е( дано за всички е положителна) да са заедно, научавайки си резултатите. Те са силен клас. Сигурно ще са се справили всички.

# 688
  • София
22ро е "нашето" училище поне до 01.07.2025 и на мен ще ми липсва със сигурност, честно казано нямам против дъщеря ми да продължи там. Има интензивно изучаване на испански в гимназиален етап, поне допреди 1-2 години имаше и native speaker преподаватели, промотираха изучаването на езика като съизмеримо с това в испанската гимназия. Не знам доколко впечатленията от прогимназиален етап важат и за гимназиален, но нивото е високо, учителите определено умеят да мотивират (на родителски срещи изпитвах неблагородна завист, че едно време моите не бяха такива). Изискванията, обаче, също са сериозни. Тази година се представиха много добре на ДЗИ. Доста рекламно звучи, но си ги харесвам.

# 689
  • София
Сподели моля за Елисавета Вазова. Аз съм го набелязала за дъщеря ми за след 2 години. За момчето не съм го обмисляла заради коментарите за много момичета в класовете
Тази година 3 от 4 паралелки ще са с квоти. Само Интериорен дизайн остава без. Въвеждат и 2 нови езика като първи чужд - НЕ и ИЕ. И аз го следя за догодина.  Интересно е как ще се променят баловете след квотите.
Не са от тази година квотите.
Мен пък ме мъчи ,че почти всички паралелки да с интензивно изучаване на език първата година . Иска ми се разширено,с то почти няма .

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 15:57 от mary81

Общи условия

Активация на акаунт