Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 92 402
  • 1 852
  •   2
Отговори
# 135
Интегрираният изпит е хубаво нещо, обаче вече няма да бъде математика, ако се направи наистина, а не е само камуфлаж. И тогава какви писъци ще настанат, не ми се мисли.

Последно интегрален ли ще е...интегриран ли ?

# 136
Интегрираният изпит е хубаво нещо, обаче вече няма да бъде математика, ако се направи наистина, а не е само камуфлаж. И тогава какви писъци ще настанат, не ми се мисли.

Последно интегрален ли ще е...интегриран ли ?

То е едно и също. Не обърнах внимание как го е казал министърът. Това ли беше най-важното?

# 137
  • София
На кой както му харесва. Това пише в наредбата:

(9) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2020 г., в сила от учебната 2022 - 2023 г.) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 може да се провеждат и под формата на тестове, които интегрират няколко учебни предмета, но задължително включват посочените в ал. 3.
(10) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2020 г., в сила от учебната 2022 - 2023 г.) В случаите по ал. 9 преди началото на учебната година министърът на образованието и науката със заповед определя учебните предмети, които ще участват интегрирано в националното външно оценяване за съответната година, както и формата на конкретния тест.

# 138
Абе миш маш им в главите на тия. Като задачата със стълба, дето бил укрепен с едно въже, толкоз си разбират от работата. Представям си какви интегрални бисери ще създадат

# 139
Не знам защо се смята за правилно неравнопоставеното положение, в което са поставени БЕЛ и Мат., спрямо всички останали предмети. Колкото и да се опитвах да не се пренебрегват разказвателните предмети в 7-ми клас, последните 2 месеца "отидоха в ъгъла". То не може да се огрее навсякъде и да преговаряш материал за 3 год. по два предмета.

Може да се предположи, че ще има някой недомислен въпрос (не че и сега ги няма), но пък е много вероятно първата година да се заложи на лесен тест, за да да се покаже, че не е толкова страшен този вариант Wink

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 22:45 от Mur

# 140
  • София
Ако решат да правят такъв интегриран изпит, в началото на учебната година към помагалата трябва да има готово помагало с примерни такива задачи. Да знаят децата и учителите какво да си представят и какво да готвят.

# 141
Не знам защо се смята за правилно неравнопоставеното положение, в което са поставени БЕЛ и Мат., спрямо всички останали предмети. Колкото и да се опитвах да не се пренебрегват разказвателните предмети в 7-ми клас, последните 2 месеца "отидоха в ъгъла". То не може да се огрее навсякъде и да преговаряш материал за 3 год. по два предмета.

Може да се предположи, че ще има някой недомислен въпрос (не че и сега ги няма), но пък е много вероятно първата година да се заложи на лесен тест, за да да се покаже, че не е толкова страшен този вариант Wink

Така е, но поне недобре усвоеното до 7 клас по другите дисциплини се наваксва лесно. Все още не е фатално.
Иначе един комплексен интегрален/интегриран изпит звучи супер, но ще има родителски бунт.

# 142
...трябва да има готово помагало с примерни такива задачи...
Един такъв изпит не би трябвало да съдържа задачи, които не са включени в учебния материал, защото и сега имат доста задачи към уроците и в учебните тетрадки. 
Изобщо трябва да се избяга от досегашния формат, при който по Мат е необходимо изрешаване на една камара допълнителни сборници, а по БЕЛ да се правят тези и преразкази до откат по школите, защото на това в училище не се обръща достатъчно внимание.

# 143
Нищо не звучи супер от днес за утре. Не ме дразни това, че има възможност за вкарване на други предмети в изпита. Дразни ме скоростта и наглостта, с която се правят промени все едно не се касае за бъдещето на деца.
Очевидно феновете на интегралите не са поглеждали някои учебници за 7. клас. Хайде първо от там да почнем.

# 144
  • София
Ще изтърва аз темата. Няколко пъти започвам да я чета Simple Smile Гледам даже МинистърОт е изтипосан Simple Smile

# 145
При нас наборът си сменя мнението по три път на ден, днес положението е следното след малко по сериозно обсъждане кои училища ще пишем:

В 15 часа
Той – "Аз, ако отида в СМГ ще съм дъното, пробито, супер зле. Ще ме дават по новините „Мъж на 43, глава на четиричленно семейство завърши СМГ“

В 16 часа
Той: - "Ще ходя в 19то да ходя после барман в Швеция“

Малко по късно аз:
Аз: -„А СГСАГ ще пишем ли“
Той: – „О там казаха, че учат до Август месец“
Аз: - „Кой ти каза“
Той: - “На Отворените врати ми казаха, че специалността която там нещо със земята, учат до Август”

Аз: - „НТБГ„
Той: - “Ох икономика, не ми се учи Математика“.

В 18 часа
Той: - “Учи ми се География тя ми е интересна“
Аз: - “Ами НПМГ ще пишем все пак да пробваме първо желание, я стигнеш, по скоро не, но щом искаш География“
Той: - „О там ще ме смачкат, то живота ме мачка, в училище да ме мачкат, егати живота“

Излезе, няколко часа по късно:

В 22:30
Той: - "Искам да стана барбър ще ходя във фризьорското"

Не Шах и Мат, направо ми идваааа………..Да идва Първи Юли, че мъката голяма. Утре не знам какво ли да очаквам.

За следващите поколения може да съберат "Сборник от бисери на Седмокласници и родители" и да ги включат в материала за 7ми клас Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 23:53 от vioila

# 146
Тоя да вземе някой да го диференцира, че от толкова интегриране, съвсем изплиска легена.
Не му пука, той е е на хикста...

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 11:08 от Татко Мецан

# 147
И какво каза този министър. Ще ви изпитваме по нещо, ама не знаем по какво, ще ви кажем септември, евентуално. Това само у нас може да мине, никъде другаде

# 148
  • София
Прочетох статията:
"Например, каза Вълчев, в изпита по математика, една задача може да се съчетава с астрономията, друга - със здравното образование. Това ще е първата скромна крачка към интегралните тестове, добави министърът, като този по математика ще включва и практически знания по физика, химия и биология."

Смея се през сълзи. Имам да изкарам още един 7 клас.

Аз ще минавам 2 пъти още през тази веселба, но ще имам малко почивка да наблюдавам с интерес Kissing Heart идеите на министъра на промените.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 00:36 от Niffi

# 149
Малеее, мислех, че по- голяма гавра с деца и родители от тая през последните няколко години няма, но явно греша...Добре, че приключвам със седмокласната одисея...

Общи условия

Активация на акаунт