Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 838
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 210
Тъй като четох,че се изисква Акт за раждане, предполагам ,че ако детето е навършило 14 години и има лична карта, ще е ок с нея само.Да не се налага да ровя за Акта?

# 211
Compass ...проблемът с разслояването е вероятно за София. В провинцията на доста места за прием в МГ вземат удвоените точки от бел и удвоените по мат.
Така че не знам кое се е загубило и за кого е проблем...но не е нещо общовалидно. Да не забравяме и че темата не е само софийска...

# 212
Аз много силно се надявам баловете да са като 2023 година. Това, което се случи миналата беше пълно безобразие. Страшен натиск във високия и средния сегмент.  Не се прави така тест. Дай по-трудни задачи, но не подвеждащи, а трудни, които да искат мислене

# 213
Compass ...проблемът с разслояването е вероятно за София. В провинцията на доста места за прием в МГ вземат удвоените точки от бел и удвоените по мат.
Така че не знам кое се е загубило и за кого е проблем...но не е нещо общовалидно. Да не забравяме и че темата не е само софийска...
Във Варна пак е 3 МАТ+БЕЛ. И миналата година се влизаше с БЕЛ.

Бях чела коментар, че в СМГ децата си ползвали плътно 90м за задачите от 2 модул.

# 214
Ама те в СМГ никога не излизат преди края, на това са ги учили. Иначе да, описването е отнело време, чертежите са също трудоемки

# 215
Ама те в СМГ никога не излизат преди края, на това са ги учили. Иначе да, описването е отнело време, чертежите са също трудоемки
Е, то и аз съм учила моите така, след едно състезание толкова се бяха забавили, че ходих при охраната да ги търся. Но в съответния коментар се имаше предвид, че са разписвали дълго време.

# 216
Teta, да, пиша за София - тук е адът😁😅

# 217

А и с оглед на близкото минало кой знае колко са им набивали в главите, че се отнемат точки за "глупости" и затова са гледали да описват надълго и широко, подробно и четливо.

# 218
Някой има ли официална информация от МОН как ще оценяват въпрос 16 по БЕЛ? Ще дават ли точка за един написан документ?

# 219
  • София

И едно питане - заявлението за второ класиране, дали може да се свали от някъде и да се попълни предварително ..че баща му ще трябва да ходи да подава документите и искам всичко да е готово .
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2024/07/3zaiavleni … _2_etap_2024.docx

Това е от миналата година, но вероятно и тази ще е същото. Ще го качат отново на сайта на РУО.

Акт за раждане не се изисква никъде за записване, освен при записване на близнак.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 11:25 от sanaka

# 220
Оф, айде да излизат вече тези точки ...

В Шумен също влизането в ПМГ е с удвоено по мат и удвоено по бел..произволно цъкнах в нета на прима виста....та има си го на доста места явно и този вариант.

# 221
Къде има качествено обучение по математика и информатика, извън СМГ, където ще ти трябват 100т?

И аз от това се интересувах, ала уви - местата извън СМГ и НПМГ със засилено изучаване на математика и информатика са силно ограничени... 31 - во училище има математическа паралелка, 18-то - също.

За 31-во това не е съвсем вярно. Миналата година (това са децата, които сега ще бъдат 12-ти клас) не се събраха деца за математика и съответно нямат профил математика. За разлика от 1 АЕГ, където са се събрали деца за профил математика и съответно ще полагат матура по математика.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 11:53 от mimi 1234

# 222
  • София
Аз днес подробно се запознах със сайта за кандидатстването. Изчетох инструкцията, не мисля, че е кой знае колко сложно. Само не ми стана ясно откъде се вижда (ако се вижда въобще) коя паралелка е с квоти. Имам спомен, че съм виждала училища, в които с един и същ профил има две паралелки  - едната с квоти, а другата без.

# 223
За 31-во това не е съвсем вярно. Миналата година (това са децата, които сега ще бъдат 12-ти клас) не се събраха деца за математика и съответно нямат профил математика. За разлика от 1 АЕГ, където са се събрали деца за профил математика и съответно ще полагат матува по математика.
Сигурна ли сте? 31-во отдавна има традиционно две паралелки, обявени с математически профил още в 8-ми клас - той не може да се сменя след 10-ти. 
Матурата по математика е по избор, не е задължителна даже за профилираната математическа паралелка.

# 224
  • София
Не е вярно това, разбира се. Вероятно не са се събрали деца в езиковите паралелки за математика, но двете математически паралелки са със задължителни профили математика и информатика, така че там си ги има и няма как да е друго.

Общи условия

Активация на акаунт