Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 747
  • 1 852
  •   2
Отговори
# 390
Доста нажежено стана и все пак ще се изкажа Simple Smile

Смятам за несправедливо да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ матури по предмети, които не се изучават поравно на ниво училище, както и на ниво паралелки! Толкоз.

Щом ще са задължителни, подготовката в училище трябва да е на равни основи. Оттам насетне, кой на какви уроци ходи, кой колко решава, това е друг въпрос.
Нека да не гледаме едностранно на казуса. В училище и да има желание да ги подготвят качествено, масово децата не проявяват интерес. Дъщеря ми един ден се върна от училище и казва - мамо, днес госпожата по математика се опита да обясни (не помня вече какво) по най-различни начини, за да може да се разбере от всички, но никой не я слушаше, говореше си и тя накрая се разплака...
Учителите са безсилни пред незаинтересоваността на децата. Нека си го признаем. С фуния никой няма да им налее знания по каквото и да било.

П.П. Моето дете на школа и уроци не е ходило. Купих няколко сборника с тестове (не еднотипни задачи), изреши ги и това беше. Колкото е могла да се справи на НВО, справила се е. Ще разберем на 1 юли.

Като казахте бара....къде е сборния пункт на 2 юли? Да има избор от коктейли.....
Още не са обявили дали няма да е на четвърти километър...

На Суходол какво му е?
По-далече е от четвърти километър. Joy
В тая жега не ми се ходи до Суходол...

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 22:26 от шмърциплянку

# 391

Нека да не гледаме едностранно на казуса. В училище и да има желание да ги подготвят качествено, масово децата не проявяват интерес. Дъщеря ми един ден се върна от училище и казва - мамо, днес госпожата по математика се опита да обясни (не помня вече какво) по най-различни начини, за да може да се разбере от всички, но никой не я слушаше, говореше си и тя накрая се разплака...
Учителите са безсилни пред незаинтересоваността на децата. Нека си го признаем. С фуния никой няма да им налее знания по каквото и да било.

+1
Все повтарям това, новсе някой има претенции, че системата била крива, че в училищата не преподават математика на нивото на СМГ.

А за разплаканата учителка се сетих един виц Simple Smile

Идва млада нова учителка по география в клас, а там викове, тропаница, бой...
- Здравейте, деца.
В отговор:
- Ходи се шибай, кучко...
Учителката отишла разплакана при директора... Той я изслушал и я съветва:
- С тях трябва по друг начин, отначало трябва да им привлечете вниманието и после да преподавате. Елате, ще ви покажа...
Отиват те до кабинета, отворил той вратата с крак:
- Здравейте, пичове...
- Мараба, директор.
- Я ми кажете, като сте толкова отворени, можете ли да сложите презерватив на глобуса?
- ..... Ама, шефе,  к`во е това глобус?
- Ха, точно за това ще ви разкаже сега новата учителка...

# 392
Цитат
Учителите са безсилни пред незаинтересоваността на децата.

Мхм, точно затова идва седми клас, НВО и всеки намира мястото си.

# 393
Много смешно. И всъщност не ми пука къде е завършила дъщеря ти, не ме амбицирай, че ще извадя цитати, че е в Оксбридж. Пука ми че говориш глупости, айде остави за СМГ, но за частните училища и за АК, за които нямаш никаква представа.
Пука ми, че представяш СМГ като нещо изключително, където учат само богоизбрани и че децата извън СМГ не стават. Ей това е много отвратително внушение и затова винаги ще протестирам. А конкретно ти и детето ти и на Марс да сте завършили, не ми пука. Пука ми от безобразните ти внушения по темите и от безобразните ти лъжи, че два часа седмично английски са достатъчни да го научиш на С2- писала си тази отвратителна, безобразна лъжа 1000 пъти и много лесно мога да те цитирам.

# 394
Много смешно. И всъщност не ми пука къде е завършила дъщеря ти, не ме амбицирай, че ще извадя цитати, че е в Оксбридж. Пука ми че говориш глупости, айде остави за СМГ, но за частните училища и за АК, за които нямаш никаква представа.
Пука ми, че представяш СМГ като нещо изключително, където учат само богоизбрани и че децата извън СМГ не стават. Ей това е много отвратително внушение и затова винаги ще протестирам. А конкретно ти и детето ти и на Марс да сте завършили, не ми пука. Пука ми от безобразните ти внушения по темите и от безобразните ти лъжи, че два часа седмично английски са достатъчни да го научиш на С2- писала си тази отвратителна, безобразна лъжа 1000 пъти и много лесно мога да те цитирам.

Това съм писала и можеш да цитираш. Друго не. А човек, който не се интересува и не е любопитен, отдавна да ме е забравил.
Иначе пиша, за да уравновеся нещата след мнения на такива като теб. Нищо лично, заради хората, които избират го правя. А това, червеното, съвсем сигурно не съм казвала никога. Просто на някои като теб им се струва, че е така. Например още като се разхождахме в парка с дребосъците установих, че ако кажеш на някоя майка "Детето ми може това и това" тя чува "Твоето дете не може това и това". Ако кажеш " Детето ми е умно" тя чува "Твоето дете е глупаво".

# 395
  • София
Имам предвид часовете по математика и БЕЛ следва да са еднакви навсякъде. Това разбирам под равна основа. За качеството на преподаване - то е ясно, че няма как да бъде еднакво.

Моето дете я разбира математика, но й беше много трудно в училище, защото непрекъснато се препускаше през материала. Докато в съседни паралелки имат с 1-2 часа отгоре - ами чувствителна е разликата. Там имат време за упражнения и допълнителни разяснения. Та не е баш така, както го представяте.

# 396
И 500 часа математика да имат, на когото не му се учи, няма да учи....

# 397
  • София
То и синът ми имаха 2 часа по-малко математика от другата паралелка, но имат втори чужд език. Часовете за фуч/иуч се разпределят по различен начин, няма нужда всички да учат еднакво до последния час. То ако тръгнем така, едните имат блок математика в понеделник (а другите не), ама то от толкова избори и неучебни понеделници - назад много часове.

# 398
  • София

А какво правим с децата, на които им се учи, но имат по-малко часове в училище?

Защо все за незаинтересованите говориш, фокусът тук е друг, не знам кое не разбираш.

П.П. Калинке, ама по другите предмети нямаш задължителна матура, нали?

# 399
Часовете по ООП са еднакви за цялата страна. От там нататък как се разпределят часовете ИУЧ и ФУЧ е въпрос на управление и кадрова обезпеченост в конкретното училище.

# 400

Защо все за незаинтересованите говориш, фокусът тук е друг, не знам кое не разбираш.

Решават си вкъщи. Сборници дал Господ. Ако чакаме всичко да ни се диктува от училище, далеч няма да стигнем.
Моите деца като ги питам нещо и ако ми отговорят - това в училище не сме го учили и получават един мълниеносен поглед, който ги подсеща, че извън училище ученето не отпада като вариант.

# 401
  • София

А какво имат за сметка на метаматиката във вашата паралелка? Не вярвам да имат свободни часове.
То и моя няма матура по втори чужд език, но в такава паралелка е влязъл, с по-малко математика. Имало е разпределение вътрешно след 4ти клас, за толкова са му стигнали силите. Наясно съм, че не навсякъде имат избор деца и родители.

# 402
  • София
Ех, колко лесно звучи. Решават вкъщи. Какво да решават като не са разбрали материала заради липсата на време? Коментирали сме го и с други родители, това е голяма греда и е добре да се помисли по въпроса.

rire, е то е ясно, че оттам идват разликите, но щом ще ме задължават да държа задължителна матура, нека имам равен старт с останалите.

# 403
Черна станция, и 1000 пъти да се редактираш, все тая... Не е въпросът конкретният ми пост и колко пъти си се редактирала на него. Въпросът е огромната ти и отвратителна лъжа, че английски се научава с 2 часа седмично. Хиляда твои поста в този смисъл ще цитирам тук. Другият въпрос е другата ти отвратителна и голяма лъжа, че само децата от СМГ стават за топ уни. Тук пише човек с дете в Йейл от АК, и много други има такива.
СМГ сте страшна секта. Обаче не промивайте мозъците на другите с простотиите си. Честно да ти кажа, много ми идва

# 404
Черна станция, и 1000 пъти да се редактираш, все тая... Не е въпросът конкретният ми пост и колко пъти си се редактирала на него. Въпросът е огромната ти и отвратителна лъжа, че английски се научава с 2 часа седмично. Хиляда твои поста в този смисъл ще цитирам тук. Другият въпрос е другата ти отвратителна и голяма лъжа, че само децата от СМГ стават за топ уни. Тук пише човек с дете в Йейл от АК, и много други има такива.
СМГ сте страшна секта. Обаче не промивайте мозъците на другите с простотиите си. Честно да ти кажа, много ми идва

Колкото и да се пениш, това за двата часа е вярно.  А другото НИКОГА не съм казвала. Може да съм казала, че от СМГ са с най-голям шанс, или с най-много приети в топ университети, но до там. Останалото пак си го изсмукваш от пръстите.

Общи условия

Активация на акаунт