Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 300
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 525
Ужас.....няма да гледам, докато някой не потвърди, че са истински резултати.

# 526
  • София
Това е несериозно.

# 527
  • София
Една година бяха объркали балообразуването на ТУЕС и от там цялото първо класиране беше грешно, та се наложи да го правят пак.
В годината на малката щерка. Joy
Беше "весело". Пуснаха класирането, поляхме го, порадвахме му се и в един момент форумът пропищя, че има объркани балове /не беше само ТУЕС/ - прието детето в желаното училище, ама балът му наполовина от действителния. В един момент свалиха класирането и започнахме да чакаме, благослявайки рошАвите айтита. По едно време излезе Кастрева, и рече, че имало техническа грешка, ама не било страшно. Продължихме да чакаме, по едно време започва да излиза в платформата частична информация. На мен например ми излезе, че е класирана в София-град. Викам - пак е нещо, току виж ни бяха класирали в Луизиана. Накрая пуснаха правилното класиране. Е, имаше разплакани деца, които сутринта се бяха видели в мечтаното училище, пък следобед с пет места по-надолу, ама тях Кастрева не ги брои.

# 528
Благодаря! А "разказвателни" какво точно означава?😊
Дано тази година не качват такива "двойни" резултати!😂

# 529
Една година бяха объркали балообразуването на ТУЕС и от там цялото първо класиране беше грешно, та се наложи да го правят пак.
Не само ТУЕС Head Band НПМГ също... и г-жа Кастрева даже коментира главоломно падналите балове, в тези училища, без на никой "експерт" да му мине през акъла, че щом резултат на изчисления, противоречи на логиката и статистиката, то следва да си провериш сметките и формулата за сметките...

ПП: Обърнете внимание, че ако не подадете заявление за участив във второ класиране, то всякакво класиране се губи, просто не се качвате на въртележката...
Т.е. след първо класиране вариантите са 3
1. Записвате се, където сте приети (ако е първо желание и не се записшете мястото се губи. Може да участвате на трето и следващи класирания, на второ -не)
2. Подавате заявление за участие във втори етап на класирането (ако сте по първо желание се връщате на т.1, ако не сте класирани никъде, няма къде да подадете такова заявлени и участвате автоматично)
3. Не подавате нищо никъде, но сте класирани и отпадате от второ класиране.

При участие на второ класиране може да се преместите нагоре в желанията или да се прекласирате на същото място (няма кой да ви измести от него), но мястото ви не "се пази" в смисъл да си изберете после дали в по-горното или това се записвате. Ако сте се качили нагоре, на "вашето" (вече освободено от вас място) вече е класирано друго дете.
Редете внимателно кое след кое, да не стане, че детето се класира на по-предно желание (например второ), прескачайки по-желани, но писани по-назад места (3, 4, 5то и т.н.).
Започва се класирането пак от 1во желание надолу, докъдето му стигне бала да се "закачи", а не от 9то (например) и да се проверява 8мо, седмо и така...

# 530
Ами МОН- калинки, всичко очакваме

# 531
  • София
Чакането на резултати за НВО - 7. клас е най-тягостно. Особено когато всеки момент трябва да излязат ...

# 532
Тя Робинзонова освен, че не се слави с логична мисъл, се видя, че и книги не е чела. Сега се борим децата ни да научат по три чужди езика плюс профил, пък после ще са подчинени на някоя калинка.

# 533
  • Стара Загора
Добър ден и от мен и знойна Стара Загора Simple Smile
Вече официално приключихме 7-ми клас. Една петица за годината по география. Доволна съм много.
6-ци имаме и по основната математика и по ИУЧ! И по БЕЛ.
Сега остана да изчакаме резултатите от НВО-та....До тогава...бЕло, бЕло...и те така

# 534
🤣 Въпросът е, че дори и министърът да отмени профилите, както май се кани, вас няма да ви хване, защото във вече започнат образователен етап не могат да се правят промени.

Зависи... дали първи гимназиален етап не го броим за самостоятелен образователен етап Simple Smile
Не съм юрист, нямам идея как се тълкува.

# 535
Едновременно ли излизат резултатите от НВО по БЕЛ и Математика?
Някой може ли да обясни какво означава "разширено изучаване" на език? Има определен брой часове седмично по чуждия език ли? А с "интензивно" часовете са повече?
Разликата е основно в 8 клас. При ИИЧЕ в 8 клас не се учат история, биология, география и други общообразователни предмети и часовете по език са повече от РИЧЕ. Обаче пък затова в 9 клас по общообразователните предмети изучават материала от 8 и 9 клас, т.е. две години в една. А РИЧЕ си ги учат в 8 клас и в 9, часовете по език са по-малко от ИИЧЕ, но пак са много. Всички езикови гимназии са ИИЧЕ за първия език, мисля, че и в другите гимназии паралелките с профил Чужди езици също (макар че профилът няма общо с това дали си ИИЧЕ или РИЧЕ).

Да, Гато, и аз не съм, Санака трябва да каже. Но според мен цялата гимназия се брои за започнат образователен етап.

# 536
ИИЧЕ продължават с чуждоезиков профил. Избират си следваите профили - 1 или 2 според учебния план. РИЧЕ могат да изберат и чужд език като допълнителен профил.

ПП: Набор 2003 в седми клас бяха, като промениха учебните планове и имаха едни хвърчащи листЕта към учебниците по биология, история... И се оказа, че не са учили Питагорова теорема, че тя се премести в 6ти клас, а в 8ми я ползваха и учебниците бяха "все едно" са я учили... За пропусната цяла епоха по изтория даже не ми се говори...

# 537
  • София
Здравейте! Понеже не съм много наясно, а въпроса ме вълнува искам да попитам следното : Ако детето е прието на едно от класиранията - първо или второ, но иска да участва в следващите запазва ли му се мястото в училището, където е прието на предния етап? Например записали сме се на трето класиране, но искаме да подадем заявление за 5-ти етап - това възможно ли е? Втория ми въпрос е дали в 12СУ и 127 СУ се учат разказвателните предмети на езика? Ако се учи история на английски или испански на моята девойка ще и дойде в повече.
Ако на първо класиране е прието по второ или следващо желание, може да участва на второ класиране, без риск да изгуби мястото си от първо. Или ще се придвижи напред, или ще се прекласира на мястото си от първо класиране. Не може обаче да се избира между местата от двете класирания - трябва да се запише на това от второ. За да участва в трето, четвърто или следващи класирания, трябва да не е записано в нито едно училище по ДПП в страната и губи мястото си от предходни класирания. За да участва на училищните класирания след четвърто, трябва да се представи оригиналът от свидетелството за завършено основно образование.

Николина, не обърквай хората. Това което казваш за второ класиране не е вярно.
да, извинявам се, забравила съм, сега като прочетох и се присетих как беше.

# 538
  • София
Цялата гимназия е една образователна степен /с два етапа - първи и втори/. Нормативното решение в момента е, че учениците имат право да завършат по същия рамков учебен план, по който са започнали в съответната образователна степен. Само че уредбата е подзаконова и би могъл да я промени. Не ми се вярва, но теоретично би могъл.

Пенева, ИИЧЕ има и в случаи/паралелки, когато езикът не е профил. Формите на изучаване на езика нямат общо с профилите.

# 539
  • София
След като на 10 клас излязоха по -рано,дали има шанс и на 7 клас да излязат до края на работната седмица?
Никак не ми се вярва. Най-рано на 30.06.

Общи условия

Активация на акаунт