Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 210
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 630
...
Той е прекрасен и съвършен! Точно толкова, колкото, когато го гушнах за първи път!
Ей това ме хвана за гърлото и от там трябва да започнем...пак отначало Blue Heart Все по често забравяме къде е истината и важното.
Моят сподели, че госпожата по история била кисела ( в началото на седмицата), защото имало много деца в клас...Laughing На въпроса ми: - Е, защо? отговори- Ми, тя сигурно иска да си почива...

# 631
  • ту тук, ту там
Аз не разбирам кому беше нужно въобще учебната година да е до 30 юни?!
А свидетелствата щели да им раздават в някой ден от седмицата 7 -11 юли!

# 632
  • Бургас
На нашите направо им казаха днес и утре да не ходят. В понеделник ще отидат да си вземат албумите и евентуално да се почерпят. Говори се, че свидетелствата ще им ги дават на 7-и.

# 633
Нашите са на екскурзия до петък. Отсъствия пишат, писка школо всеки час..не знам защо пишат.
Свидетелствата щели да раздават другия петък.
За албумите нито стон, нито дума кога....
Заплахи с три удивителни преди и след изречението - на невърналите учебниците няма да се раздават свидетелства...тръпна да вида как няма да дадат - нямат основание. Ми аз съм върнала точно 14 броя учебници и не ми е приятно да чета заплахи и негативни неща в общата група, насочени и към коректните деца и родители. Класната да си види поименно кой не е върнал и да му пишже на лични съобщения, вместо да тряска шест удивителни в изречението - ще трябва да я питам как се нарича това изразно средство - три увителни в началото на изречението, и три в края ?!?

# 634
Много ще ми е от полза, ако споделите +/- при интензивно и разширено изучаване на език. Основната разликата знам каква е, но чисто като мнения искам да си изясня двата варианта, защото вече започнах да гледам и такива паралелки с разширено изучаване. Те са с по-нисък бал.
И още нещо, когато няма обозначен втори език, какво значи това? Учи се само един ли?

# 635
  • гр. София
В нашето училище утре не са на училище. Свидетелствата ще им дават на 02.07.2025.

# 636
Нашите ще учат плътно на 30 ти, но моята е щастлива за този последен ден, защото си обича класа и и е много мъчно, че се разделят. Вчера увесила нос, че няма да е в този клас. Така беше и като премина в пети в нов клас. Искаше си госпожата от четвърти клас да ги изкара до 12ти

# 637
Много ще ми е от полза, ако споделите +/- при интензивно и разширено изучаване на език. Основната разликата знам каква е, но чисто като мнения искам да си изясня двата варианта, защото вече започнах да гледам и такива паралелки с разширено изучаване. Те са с по-нисък бал.
И още нещо, когато няма обозначен втори език, какво значи това? Учи се само един ли?
Лично за мен  интензивното изучаване на езика в 8-ми клас е предимство, особено когато езикът е нов или е учен малко преди. Идеята е децата да се концентрират максимално в усвояването на езика, за да може след това да го използват в ученето. Повече часове - по-добре според мен.

# 638
Само аз ли съм с неориентиран младеж😀
То голяма мъка да се редят така желания...
Нееее, и моя е така... успеха му е отличен, на НВОто по БЕЛ предполагам ще е горе-долу добре, по МАТ не толкова - но няма идея какво иска... Имаше интерес към графичен дизайн (постоянно рисува разни неща тип комикс, или като герои за игри), но за съжаление е с много висока степен далтонизъм и няма смисъл да се пробва с нещо, при което се работи с цветове.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 12:00 от Vili Dim.

# 639

Доколко ще го научат зависи от учителя и от детето.

Разгледай УУП и седмичните програми. При интензивно няколко от предметите ти се местят изцяло в 9ти клас, имаш 18 часа език седмично в 8ми и 4 в девети; при разширено - 12 език в 8ми и 6 в девети. Отделно при броя часове по ИУЧ и ФУЧ в ниско- и високобалово има разлики. Като цяло тези с интензивно, които аз гледах, имат най-малко 1 час повече в осми и 5 часа повече седмично в девети клас. От моя гледна точка разликата в натоварването е основно в 9 клас, и изобщо не е пренебрежима.

# 640
  • Beyond the Frontiers
Моята девойка върна учебниците още миналата седмица в четвъртък. Категорично отказа да ходи. И сега си отспива за цяла година...

До колкото разбрах всяко училище си принтира само свидетелствата след като са готови резултатите от НВО. Така че е нужно търпение.

# 641
При нас са две паралелки само. Оформени. Да си набират свидетелствата. ....кой ги спира. После ще добавят само точките...въпрос на желание и организация...
Все тая....когато искат тогава да ни ги дават.

# 642
  • София
.....
И да споделя още нещо, синът ми има приятели от Попов, 133-то и Джон Атанасов, в 10 клас са и трите деца.
По резултати от матурата в 10 клас, детето от Джов Атанасов е на много добро ниво, около 80 т., 133 то е на 2- ро място, но детето споделя, че не ги натискат да учат.
И аз доволна от резултатите на матурите в 10 клас на синът ми в Джон Атанасов. БЕЛ-80т., Мат -86т.  Не се е подготвял допълнително. Само това което в училище са учили.

Дъщеря ми също не е от  ориентираните деца. Със сигурност няма да и стигнат точките за елитна гимназия. Набелязали сме няколко училища от по неелитните с добра репутация и удобни за пътуване. Дано и стигне бала за някое от тях.

# 643
  • София
Ако детето иска да учи точно този език, 8 клас с ИИЧЕ е може би най-прекрасната година в училище. Отдават се изцяло на езика и създават специална връзка с него и културата на страната му. Ако обаче не му се учи език или този език, предполагам че е голяма мъка. Дъщеря ми е 8 клас с ИИЧЕ и има ден с 5 поредни часа език. Останалите дни също са с 3 до 5 часа. Предстои да видим какъв кошмар ще бъде 9ти клас с наваксването по разказвателните предмети.

# 644
  • София
Два езика се учат навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт