Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 060
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 765

Съвсем същата си е математиката. 97-ма учехме същите неща, само че изпитът беше с отворени въпроси. Нямаше тестови. Изкарах 5.865 и ме приеха първо желание на първо класиране. Бях ходила на уроци шести и седми клас. По БЕЛ ходих на уроци само втория срок и имах 5.25. Не виждам нещо много различно от почти 30 години.
Аз завърших тогава, та паметта ми малко вече не е особено бистра по темите. Даже не помня в кой клас държахме матурите - май в 11-ти и се взимаше средната оценка от девети, десети и единадесети. Дори ме е срам да призная, че не помня дали до 11-ти или до 12-ти съм учила Joy Но модули съм сигурна, че почнахме в девети.

# 766
Има и бал 30 точки в някой училища. Трябва да е от две тройки в училище. И пак се смята и се влиза някъде, друг е въпроса къде.
При нас бодро вървим към приключване. Оформени са, върнати са учебниците, утре последно на училище с този клас. При нас тече мъдрене на подредбата, тоест първото желание е ясно на 100%, въпроса е кое да е второ и кое трето.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 19:54 от ~Боряна~

# 767
  • София
Не , с 28 т. се приема за двойка ,  и не се удвояват за бал при кандидатстването.Трябва да има минум 30т на НВО да се удвояват или утрояват
Няма такова нещо. На НВО няма оценки. И една точка да има, пак ще се удвои или утрои.

# 768
Т.е. дете с 28 т има 6-тици? Не ми се вярва.

Не , с 28 т. се приема за двойка ,  и не се удвояват за бал при кандидатстването.Трябва да има минум 30т на НВО да се удвояват или утрояват

Пълни глупости.
На НВО 7 клас няма оценки, а само точки, и точките не се приравняват към никакви оценки. Който има 10 точки, има 10 точки, това не е двойка, а 10 точки и те си участват в образуването на бала.

# 769
Това, което МОН трябва да види е, че материалът не се усвоява. Не знам колко години трябва да се получава такъв незадоволителен резултат и то в различните възрастови групи, и да не се предприемат адекватни мерки?! Стандартно 2-3 повторения и се вижда, че "експериментът" е неуспешен. Но в случая явно резултатите не са важни, а други неща са приоритет.

Викаш да се равняваме по последните? На Гошко не му се учи и целият клас трябва да се съобразява с това.....

# 770
Много обичам някой да влезе и да пльосне някоя фалшива информация, без източник и без никакви обяснения кое, какво и откъде е дошло. Добре, че сме със здрави нерви тук.

# 771
Санака прощавай, но от много информация... каква е ролята на училищата- гнезда?
Аз си мислех, че при прием/ или участие за второ класиране отиваме там където сме приети (училището Х). А сега оставам с впечатление, че в училища- гнезда?

На родителската за кандидатстването ни казаха, че ако си подал желанията, но се усетиш, че нещо си объркал и искаш корекция, може да се отиде на място в такова училище да ти променят подредбата.

# 772
  • София
Чета, че някои потребители считат,  че задачите за 7.клас са сложни.
Бихте ли ми дали пример за сложна задача от това НВО?

# 773
Резултат 30 е всъщност двойка, така ли?🤔 - На НВО няма оценки.
В училищата, които са гнезда се ходи, ако не искаш да кандидатстваш онлайн. - И в гнездата кандидатстваш онлайн, просто някой друг ти попълва заявлението.
Заявление за участие във второ класиране (само при шанс детето да се придвижи нагоре) се подават в училището, където е прието детето. Моля, ако може някой да потвърди или отрече.🙂 - Да. А ако не е прието никъде, участва автоматично на второ класиране.
Да, знам, че няма оценки на НВО. За мой ориентир питах.☺️
Да, знам, че все се кандидатства онлайн, просто е единия случай не го правиш сам.😁
Кога ще се заредят в Infopriem оценките от свидетелството? И те ли заедно с резултатите от НВО?

# 774
Аз си мислех, че при прием/ или участие за второ класиране отиваме там където сме приети (училището Х). А сега оставам с впечатление, че в училища- гнезда?

На родителската за кандидатстването ни казаха, че ако си подал желанията, но се усетиш, че нещо си объркал и искаш корекция, може да се отиде на място в такова училище да ти променят подредбата.
От миналата година вече можеш и сам да си го направиш онлайн през системата.

# 775
Е няма такова нещо. Значи максималистът е решил перфектно третата задача, но първите две от втория модул са му се сторили сложни. По-вероятно е да го е домързяло да мисли по тях. При други деца, чета обратното. За Викинга пък всичко е било сложно.. е как няма да е, като не е отворил учебник от шести клас насам. Много е субективно да се говори, че задачите са били сложни. Може би, времето да не е било достатъчно по-скоро. Но не сме обсъждали това у дома.

# 776
  • София

Училищата-гнезда са за тези, които ги е страх от компютъра. Joy Просто, ако те е страх сам да работиш със системата /която е елементарна/ и да си подадеш заявлението с желанията, отиваш в училище-гнездо и там някоя леля ще го направи вместо теб. За заявление за второ класиране се ходи в училището, в което си приет на първо.
Корекции можеш да си правиш и сам в системата.

# 777
Дъщеря ми изобщо не искаше да коментира след НВО по математика. След НВО по БЕЛ сама си смяташе част от точките...
Но тя е от децата които получават без никакво усилие само шестици по английски, изобразително, музика, компютърни технологии и т.н. и с шарени оценки по другите предмети.🙄
Предполагам, че на НВО по математика и' е било трудно на повечето задачи.

# 778
Абе последната, геометричната, не е лесна да ти кажа.
За разлика от многочлена, за който ореваха орталъка, а той излиза на два реда.

# 779
Това, което МОН трябва да види е, че материалът не се усвоява. Не знам колко години трябва да се получава такъв незадоволителен резултат и то в различните възрастови групи, и да не се предприемат адекватни мерки?! Стандартно 2-3 повторения и се вижда, че "експериментът" е неуспешен. Но в случая явно резултатите не са важни, а други неща са приоритет.

Викаш да се равняваме по последните? На Гошко не му се учи и целият клас трябва да се съобразява с това.....

Щом се смята, че 35 точки на национално ниво са супер резултат, тъй да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт