Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 456
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 990
мисля че не - от осми до десети юли включително си остава.

# 991
Уф! Нямам търпение вече да излязат резултатите и да се приключи с гадаенето. Какви са шансовете да публикуват оценяването днес?

Всички сме така, но по-добре да ги нанесат внимателно, отколкото после да има грешки.

# 992
Във връзка с коментарите от по-предни страници, относно способността на хора с висше образование да решават задачи от 7 клас, ще кажа, че аз съм икономист и за мен задачите от НВО не представляват никакъв проблем, въпреки че не съм си припомняла материала. Достатъчно е да имам листа с формулите. Важна е логиката и начинът на мислене. Същевременно обаче на НВО по БЕЛ, що се отнася до цитати от литературни произведения и разни граматични понятия, които вече нищо не ми говорят, не мисля, че бих се справила блестящо, даже напротив. Така че, всичко си зависи от начина на мислене и от това, какво човек използва преобладаващо в професията си.

Аз също съм икономист и проблемът не беше толкова да намеря решението, а да реша задачата по начина, по който се очаква от ученика, а не някои неща да си ги смятам наум и после да се чудя как да ги обясня така, че да стават за описване, както се изисква. А и има от т.нар. "хитри" задачи, които наистина могат да те подведат и искат време, за да се сетиш къде е хитрината. Имаше примерно една такава чудесна задачка-закачка с един автобус, който преминавал през мост с дължина 140 метра.... Колкото мои познати попитах, никой не се сети за хитрината от първия път.

# 993
Аз съм позабравила доста от училищния материал, но ми е трудно  да се огранича със знания до 7 клас. Например, много често съм се изкушавала да й обясня задача с тази теорема на Талес, но навремето я учихме  в 8 клас.- Успоредни прави отсичат от раменете на даден ъгъл пропорционални отсечки.

# 994
Да, хубава почивка се очертава. Като видях само списъка с литература за четене през ваканцията и леко се притесних. Все хубави и задължителни наистина неща за четене, ама то само за Илиадата не знам дали ще им стигне ваканцията. Затова сигурно е уточнено, че с такива произведения се запознават по-набързо, тоест частично, като  в случая 4 песни явно стигат. А в списъка са още "Декамерон", "Хамлет",  "Дон Кихот" май не на части...Е, и два сонета пак от Шекспир. Да започват, че времето си тече.
Въобще не смятам да ѝ го причинявам това след тази ужасно тежка година за нея. Ще си чете, каквото ѝ е кеф да чете. За останалото - христоматии дал Господ.

# 995
Декамерон, Библията, Дон Кихот.....  Тази година ще е христоматията определено.

# 996
  • София
Изобщо не мъчете децата с ужасната осмокласна литература. Ще си я прочетат, когато й дойде времето.

# 997
Около мен няма нито един висшист, който да може да реши задачите за седми клас. Имам предвид хората, с които се  срещам всеки ден.
Познавам иначе висшисти, които и ДЗИ по профил математика могат да решат, но те са си математици.
За българския не се съмнявам, че всички около мен ще отговорят на въпросите за четене с разбиране - даже и на 16 задача Laughing, както и на литературните въпроси. За граматиката не съм убедена. Там пак математиците ще отговорят.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 15:24 от Аmanda

# 998
  • Пловдив
Права е Санака - нали гледах какво учеше тази година осмокласничката - доста наблегнаха на Библията и притчите, Черноризец Храбър, Константин Кирил... Четеше само от Христоматията и беше достатъчно - много са тегави произведенията.

# 999
Права е Санака - нали гледах какво учеше тази година осмокласничката - доста наблегнаха на Библията и притчите, Черноризец Храбър, Константин Кирил... Четеше само от Христоматията и беше достатъчно - много са тегави произведенията.

...т.е. достатъчно е христоматията и няма да има неясноти от това, че не е прочетено цялото произведение?

# 1 000
Извинявам се, тази христоматия част от учебниците ли е, или може да се купи отделно? Последните 3 години христоматиите за 5, 6 и 7 кл свършиха добра работа.

# 1 001
Моята ще чете каквото и е кеф. Аз приключвам с притесненията. Остана и в гимназията да се притеснявам кой чел, кой недочел, всичко вече си е на тяхна сметка. И лични карти имат, а момчетата сигурно и мустаци

# 1 002
Извинявам се, тази христоматия част от учебниците ли е, или може да се купи отделно? Последните 3 години христоматиите за 5, 6 и 7 кл свършиха добра работа.
Отделно се купуват. Обикновено казват на родителската среща в началото на годината на кое издателство искат да е.

# 1 003
Някои нямат лични карти още, но пък имат мустаци:laughing:
За произведенията не се притеснявам, че няма да ги прочете. Поне това не се налага да го карам да прави. Чете си ги с кеф.

# 1 004
Последно толкова напрегната от очакване на резултат съм била преди 14г., когато чаках теста си за бременност.

Общи условия

Активация на акаунт