Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 92 586
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 590
Малко късно се включвам да отговоря, но си следя с постоянство. Моята щерка е с 91т. по БЕЛ И 86,5т. по мат!!! Много се гордея! Толкова усилия положи през цялата учебна година, че чак последните 2-3 седмици почти всеки ден ходеше на уроци по БЕЛ и МАТ, на училище ходи за някое друго контролнл или изпитване. Приключихме учебната година с пълно 6.00 и ще ходят да се черпят с целия випуск на някакво заведение. Въпреки нейния резултат, приятелките ѝ не са се справили толкова добре и сега чакаме статистика.

# 1 591
Записвам се с една девойка със 100 т по МАТ, която не иска да чуе за каквото и да е свързано с мат, целим АЕГ. Учи в квартално ОУ плюс школата в Литера.

# 1 592
Честит рожден ден на наборчетата! Да са здрави, с късмет и да попаднат на точното за тях място!

# 1 593
  • Sofia
Не, нямам съмнения. Детето ми си калкулира резултата с точност до една точка и половина. Имам по-скоро други съмнения, но няма да спекулирам.

+1, по математика си беше калкулирало точките в момента, когато видя резултатите и почти е познал.
По български знаехме, че се е справил отлично по това, което разказа и също се ориентира правилно.
И аз ще ви посъветвам да отидете и да видите работата.
Моето най-голямо притеснение не беше в кое училище ще учи, а точно да не се срине психически и после да го изживее тежко. Тези изпити са твърде голямо напрежение за тази възраст, ако питате мен. Нашият младеж е издържал на напрежението, но уроци, тичане, пробни...цяла година го гледах как е претоварен и сега правим всичко възможно да си почине и да забрави този стрес.

# 1 594
Моето най-голямо притеснение не беше в кое училище ще учи, а точно да не се срине психически и после да го изживее тежко. Тези изпити са твърде голямо напрежение за тази възраст, ако питате мен. Нашият младеж е издържал на напрежението, но уроци, тичане, пробни...цяла година го гледах как е претоварен и сега правим всичко възможно да си почине и да забрави този стрес.
Поради тази причина от 2 клас е тръгнала на състезания и олимпиади, да свиква с формата, да свиква с вписването във времевата рамка, да свиква с напрежението. Напрежение никога не е изпитвала, ходеше си за удоволствие, но знаеше, че нищо не зависи от резултатите, които получава. Сега малко се напрегна, защото искаше да изкара високи точки, нищо че не знае какво баш иска като училище. Grinning

# 1 595
Може, може да се блокира на изпит. Много деца от стрес просто им причернява, изпадат в състояние да не могат изобщо да се концентрират.
Да се ходи на изпит, на състезание, си е особено умение и също се тренира. Тренира се как  сам да успееш да излезеш от ступора и няма универсално лекарство. Просто се ходи на състезания и детето само си изработва механизъм за справяне, който си е уникален за всяко дете.
Шмърци, писали сме заедно

Много хора не искат да тормозят по-притеснителни деца със състезания и аз ги разбирам. Но нашата система е конкурентна, състезателна и се налага да поизмъчиш малко детето, за да се научи да се концентрира по време на стрес

# 1 596
Благодаря, момичета! Почерпете се за наше здраве Heart
Че е тежък периодът е ясно, но няма нищо по-важно от това да не бъдат сломени амбициите им и да продължат напред. Най-вече да са здрави! Освен физически и емоционално. Те преживяват наравно с нас тези неща. Колкото и да ги прикриваме, майката е връзка, която оказва силно влияние на всички нива. Лежерна съм била понякога, понякога много строга. Максималистът така вярваше, че ще се пребори за АК, но бога ми... благодаря, че не се случи, защото аз нямаше да се справя!
Аз виждам как отлетяха мечтите за ЕГ, но има и други алтернативи, които смятам за удачни. Както споменах, дори кварталното ни училище е страхотно и няма нищо страшно да се продължи там.

# 1 597
  • Sofia
Тук сте прави и аз задължително бих посъветвала всички деца да ходят на пробни изпити където може.
И при двете ми деца имаше положителен ефект това, че вече са преминали през формАта няколко пъти.

# 1 598
  • София
Габрово и Плевен също са пуснали статистики, отново по предмети, без комбинирана. Не знам какво им става тази година.

# 1 599
Габрово и Плевен също са пуснали статистики, отново по предмети, без комбинирана. Не знам какво им става тази година.
А дали е сигурно, че ще пуснат сборната статистика? Задължени ли са нормативно?

# 1 600
  • София
Нормативно не са задължени, но винаги пускат. А и може да се изиска по реда на Закона за достъп до обществена информация.

# 1 601
Същата работа и в Плевен и Габрово - значително по-ниски резултати по мат тази година.

# 1 602
  • Куциндрел
Средният резултат на СМГ и НПМГ по мат не е 100, така че много от стотиците са на простосмъртни деца. И много от тези със сто няма да отидат в математическа гимназия
Мхм, има от училището на детето със 100 точки по МАТ. Даже не е елитно, има математически паралелки. Моето в в такава и само с един път в седмицата тази година на уроци по математика успя да изкара задоволителен резултат. Ако го бях юркала здраво щеше да се нареди в 90+ точките, но той няма амбиция за елитно училище

# 1 603
  • София
Бих искала да попитам, дали дете, което се запише на първо класиране, може да изтегли документите си, при обявяването на последните свободни места, ако такова се освободи в някое от по-желаните училища?

# 1 604
  • Sofia
Извинете за тъпия въпрос, но до коя дата трябваше да редим желанията в системата? Кога я затварят?
Намирам това
Подаване на документи за участие в приема на ученици по Наредба № 10/01.09.2016 г.   08-10 юли 2025 г.
Т.е желания ще редим от 8-ми до 10-ти ли или вече може и затварят системата на 10-ти?

Общи условия

Активация на акаунт