Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 681
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 770
От сайта на училището, което си е харесала дъщеря ми:

Дали може да става въпрос за някаква друга служебна бележка?🙄

# 1 771
На текущия министър дъщеря му наистина е в 7ми клас. Тя е 5 години по-малка от дъщеря ми и помня как на първия учебен ден в 6ти клас ни извикаха в някакъв странен ранен час, за да открие Вълчев учебната година, защото той и тогава беше министър, а детето му беше 1ви клас при нас. Училището беше основно и общинско, дали в последствие е преместено детето - не зная.

Мда. Stuck Out Tongue Closed Eyes https://www.168chasa.bg/article/7060894

# 1 772
Аз ходих на тържество, връщам се и тука направо с томахавката. Много тъжно. Цялата ми подредба замина Anguished

Някой може ли да помогне с подобна подредба за по-ниски балове /около 400 - скромна раЛта/за момчета.. Много се разстроих.

# 1 773
I♥M♥V♥, погледни 7мо, 127мо (повече момичета има там) и потенциално на 18то новата паралелка с математика, която може да не е известна все още и да запази бал близък до другите паралелки в училището.
Други места, които знам, че има доволни са Ломоносов и Телекомуникациите.

# 1 774
  • София
Синът ми е с бал 400-422, ще искаме и пишем 7мо училище, след това 1,127,30...Ломоносов много хареса една паралелка за кинотехника, но там не смея заради по-далечното местоположение(особено на практиките) и доста по-ниския бал, с който се влиза. За съжаление няма да успее за 31во, което е на 5мин от вкъщи. За Строителната гимназия също се чудихме, но предпочете езиците.

# 1 775
  • София
I♥M♥V♥, погледни 7мо, 127мо (повече момичета има там) и потенциално на 18то новата паралелка с математика, която може да не е известна все още и да запази бал близък до другите паралелки в училището.
Други места, които знам, че има доволни са Ломоносов и Телекомуникациите.
Аз такова чудо на пушачи, пиячи, енергийни и тн като пред 18 не съм виждала другаде. И то на входа пред очите на всички ги разбутваме да минем.

# 1 776
  • София
Скрит текст:
Току-що ми обърнаха внимание, че съм допуснала техническа грешка за паралелката с АЕ в 31-во /вместо 431 бях посочила 441/. Коригирах го и в двете прогнози. Ако забележите нещо, което не изглежда логично, пишете да го проверя. Все пак са доста паралелки и сметки и може да се допусне грешка.

Също едно уточнение за 73-то - паралелките с профил Математически и Обществени науки са нови. Прогнозата е направена на база досегашнните паралелки с втори РЕ, които бяха с един код. Сега са две отделни паралелки с различни профили. Това със сигурност ще окаже влияние и ще има разминавания с прогнозата. Предположенията ми са, че профил Математически ще е с по-висок бал и може да доближи паралелката с втори ФЕ.
Струва м
и се, че прогнозата за момичета, 32 СУ природни науки има техническа грешка....327 не е ли доста нисък бал?
Ами нисък е. Joy 427 е. Мерси, сега ще го поправя. При момчетата пък друга грешка си открих - разместили са ми се редове, поправих и там. Така става човек като бърза.
За математическата паралелка на 73-то със сигурност ще е по-висок бала от прогнозния, но няма на какво да стъпя, за да определя друга цифра - би било произволно просто. Затова е на база на паралелките с руски, тъй като руският остава като втори и сега.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 08:20 от sanaka

# 1 777
И аз да попитам, макар да не е сред училищата в класацията, но какво ви е мнението за НГДЕК спрямо езикова гимназия, по отношение на общо образование и после реализация? Твърде много ли се отива в посока история/древни езици, за сметка на математика, чужд език и т.н? Или все пак завършват с едно добро общо ниво по всичко? Доколко е застъпен вторият чужд език?
Още не са излезли резултатите там, но ако моят младеж се е справил там, ще дойде дилемата езикова гимназия (немска, английска, френска, за всички ще стигне балът) или НГДЕК.
Единственият капитал на това училище в моите очи са децата. Втори език, ако е немски - г-жа Карабельова е прекрасна и всеотдайна дама! По математика имаха страхотен преподавател, който за жалост пострада в началото на тази учебна година и децата преживяха брутален катарзис със смяна на множество некомпетентни лица, които дори не бяха преподаватели. Не искам да квалифицирам и да бъда жлъчна. Средата е прекрасна, но текучеството на учители, базата и липсата на адекватна обратна връзка ме отказаха.  Моят ученолюбив младеж не желае и да чуе за там. Предпочита кварталното училище пред това да кандидатства там. А толкова се гордееше, обичаше историята и се стараеше...
Ще се допълня:
След като приключи цялата драма по взимане на дипломи, свидетелства и каквото още има там съм склонна да споделя и повече. Няма да нагрубя никого, ще изложа само и единствено факти.
Боже това е моето мнение едно към едно! Моят син го приеха в 5 клас и мога роман да напиша но с две думи- успя да удържи до 6 клас първи срок и с кеф се върна в 20то. Обожава историята и затова отиде там и заради част от всички млади и амбициозни учители, които в последствие ги изгониха! Такова арогантно отношение на директор и лакейско поведение от някои учители( може би по принуда не ги виня) не бях виждала. Иначе да децата са страхотни, но и там имам забележки и кой с коя класна се падне и как ще успее да ги сплоти. Нашата не успя и по брой конфликти си личеше. Иначе има и страхотни учители бели лястовици, но не остана време да ги опознаем- харесваше се учителя по История Петров и по Немски Карабельова
Не коментирам въобще сграда и условията вътре в нея- там нито тоалетни, нито кабинети, нищо няма. Правеха се родителски срещи и директорката ходеше като на война- с 50 учителя зад нея все едно ние бяхме тръгнали да воюваме, а просто искахме яснота.
Моя син категорично отказа и не желае да чуе, въпреки че с неговата история и български е точно за там. Но има много други прекрасни училища за прием
Успех на всички 😇

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 08:54 от silviamoni

# 1 778
  • София
Тъй като няколко човека вече ме молят за бал за НТБГ и НФСГ, ще се опитам да направя и за там, но ще ми отнеме повече време.

# 1 779
  • София
Sanakа, моля те, включи и 18-то, ако имаш възможност. За калпазани от мъжки пол ми е питането.

# 1 780
  • ПЛОВДИВ
Писах на РУО Пловдив за статистика.
Хайде, дами от Пловдив, пишете и вие. Нека имаме инфо до края на деня!

# 1 781
  • София

https://danybon.com/obrazovanie/sr-usp-bg-sf-nvo-7-cl-25/
ето и някаква осреднена статистика

# 1 782
  • София
I♥M♥V♥,освен 7,1 и 127,може да включите 19-то, ако локацията ви устройва и специфичните езици, 134 също е вариант,ако би учил иврит,има добри учители там, но понякога випуска е слаб,като този на дъщеря ми.Но пак казвам има  добри учители. 31 е хубаво училище,ако имате бал за него!Препоръчвам го също.За мен ЛИЧНО по-добро от 35 и 32☺️ Обърни внимание на коментара за децата пред 18-то...Каквото и аз съм видяла там не съм виждала другаде.Това не значи,че цялото училище е лошо и всички деца са такива.Просто е голямо училище,в голямото училище има от всичко по много. 119 също е в този диапазон на бал,но скоро не съм имала личен отзив.Преди беше също приемливо. Ломоносов за нискобалово училище е доста добре,но все пак имате по-висок бал и може да избирате. Разпитвайте,събирайте мнения,вярвам,че ще изберете най-доброто.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 10:03 от chriss

# 1 783
  • София
I♥M♥V♥,освен 7,1 и 127,може да включите 19-то, ако локацията ви устройва и специфичните езици, 134 също е вариант,ако би учил иврит,има добри учители там, но понякога випуска е слаб,като този на дъщеря ми.Но пак казвам има  добри учители. 31 е хубаво училище,ако имате бал за него!Препоръчвам го също.За мен ЛИЧНО по-добро от 35 и 32☺️ Обърни внимание на коментара за децата пред 18-то...Каквото и аз съм видяла там не съм виждала другаде.Това не значи,че цялото училище е лошо и всички деца са такива.Просто е голямо училище,в голямото училище има от всичко по много. 119 също е в този диапазон на бал,но скоро не съм имала личен отзив.Преди беше също приемливо. Ломоносов за нискобалово училище е доста добре,но все пак имате по-висок бал и може да избирате. Разпитвайте,събирайте мнения,вярвам,че ще изберете най-доброто.
А забравих и за НГДЕК,ако му се учи история😁

Това последното за НГДЕК го махайте бързо, че сега ще избухне мощно 🤭

# 1 784
  • Варна
Здравейте! Късмет на всички дечица, да бъдат приети там, където желаят най-много! Моля за отговор! Седмокласничката си е загубила ученическата карта, няма лична карта /родена е октомври/, при записването дали ще има проблем? Благодаря предварително за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт