Има ли ефект от какаово и кокосово масло за тен?

• 2 177
  • 25
  •   1
Отговори
Някой опитвал ли е?

# 1
  • Melmak
Кожата не е защитена. Мит е, че има някакъв фактор. Буквално е пържене това, ако си със светла кожа е особено лесно да изгориш.

# 2
  • here and now
Какаовото масло(качествено такова), нанесено след слънцезащитата, прави тена по-приятен и по-траен.
Ползвала съм преди години, бях много доволна. Напоследък не съм толкова суетна.

# 3
Дали има ефект - има.
Дали в дългосрочен план погрозняваш и се състаряваш (почти необратимо, а ако е, то е с наистина уау скъпи процедури) - да.
Дали увеличаваш риска от рак на кожата - също да.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 22:10 от Ironfeather

# 4
  • София
Има ефект, когато я ползваш със съответната слънцезащитна. Дългосрочен негативен ефект също има.
Когато ги ползваш правилно и не с цел запръжка, имат положителен ефект.

# 5
Ползвай си слънцезащита и не се занимавай с неща за готвене, понеже последствията може да са много страшни. Маслата може да си ги сложиш вечер, да ти овлажнят кожата, ама не и за да имаш тен от тях.

# 6
Няма особена - да не кажа никаква - логика да се нанася слънцезащита с олиата. Те компрометират покритието й. Все пак точно затова правим двойно измиване с олио - за да свалим слънцезащита, грим, мръсотия.

Не знам откъде тръгна този тренд, явно е опит за хем вълкът сит, хем агнето цяло, но нещата просто не работят така. Можем да се предпазим от изгаряне, но идеално знаем, че последствията за кожата не са само от видимо зачервяване, а от всеки вид загар.

# 7
Какаово масло, натурално, купувам всяка година, за мазане след плаж.
Прави тена по-плътен, и подхранва кожата.

# 8
Благодаря  на всички.Питам, понеже съм със светла кожа и много лунички и трудно потъмнявам.

# 9
  • вкъщи
Аз слагам две лъжици в самото плажно мляко с фактор. Има ефект, но аз ходя много на плаж и потъмнявам лесно, макар,че съм светла. Тенът е по шоколадов и траен с какаово като добавиш.

# 10
  • Melmak
Благодаря  на всички.Питам, понеже съм със светла кожа и много лунички и трудно потъмнявам.

С такава кожа няма и как да потъмнееш, само можеш да изгаряш. Пази си здравето и ползвай фактор, не се печи в най-силното слънце и помисли за здравето си!

# 11
Очаквамя публичен линч, но аз преди плаж задължително ходя на солариум.. Вече 5 месеца посещавам солариум 1 път седмично. Е, кожата ми е прекрасна! Никакви пъпчици, петна.. нищо.
НЕ си пека лицето
И реално отивам на плаж с тен и това + какаоово масло ставам истински млечен шоколад 😃😃😃

# 12
Очаквамя публичен линч, но аз преди плаж задължително ходя на солариум.. Вече 5 месеца посещавам солариум 1 път седмично. Е, кожата ми е прекрасна! Никакви пъпчици, петна.. нищо.
НЕ си пека лицето
И реално отивам на плаж с тен и това + какаоово масло ставам истински млечен шоколад 😃😃😃

Защо пък публичен линч? - ти на други хора не вредиш. Аз поне публично "линчувам" само хора, които вредят на другите. Иначе всеки, ако иска да се самоубива. Може да му споменем рисковете и последствията, ама решението си е лично и никой няма право да му се бърка (поне на пълнолетните де).

# 13
  • here and now
И аз като млада, стоях с гол гръб в помещения с климатик и нищо ми нямаше.
Сега вече не го правя, сигурно ще се сетите защо...

# 14
  • Melmak
Всеки може да си съсипва здравето както намери за добре. Лошото е ако види диагноза меланом. Не го пожелавам на никого, бъдете разумни. Казвам го като човек с опит в темата. Sad

Общи условия

Активация на акаунт