Има ли ефект от какаово и кокосово масло за тен?

• 2 045
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Много зависи от самата кожа. Аз съм си правила вкъщи смес от двата и имах тен, макар и лек. Но задължително използвах слънцезащита.

# 16
Да, едни си съсипват здравето с цигари, други от суета.
За 3-4 посещения на месец едва ли е смъртоносно, но аз съм на принципа, че ако ми е писано да се удавя, няма да се обеся 😃

# 17
  • Melmak
Аха, ама и да ти е писано, като видиш диагнозата много боли.

# 18
Да, едни си съсипват здравето с цигари, други от суета.
За 3-4 посещения на месец едва ли е смъртоносно, но аз съм на принципа, че ако ми е писано да се удавя, няма да се обеся 😃

За някои е смъртоносно, за други не е. След време ще знаеш как е за теб конкретно.

# 19
  • Стара Загора
Преди години съм слагала малко количество какаово масло в слънцезащитно с висок фактор. Ефект за почерняването не знам дали имаше, но чувствах кожата си по-мека и подхранена. Не помня да съм изгаряла.

# 20
За по-бърз и приятен тен ползвам Амбър солей на Гарниер. Една от съставките му е кокосово масло.

# 21
Из фейсбука ми се мотае реклама на продукт за бърз тен с какаово и др.масла.Но изрично е споменато отдолу да се слага слънцезащита,защото то не пази.Твърдят,че се хваща много бързо тен ..доколкото може да се вярва. Simple Smile https://sosimplecosmetics.eu/product/naturalno-maslo-za-ten-chocolate/

# 22
А според вас възможно ли е бързо да се хване тен без кожата да изгори? Под изгаряне нямам предвид червена като рак. Ако си с тъмна кожа ще потъмнееш без зачервяване, но всяко потъмняване вреди на кожата. И ако не меланом, то петна и бръчки в бъдеще са гарантирани. Живея в Италия и едно от първите неща, които ми направиха впечатление, когато дойдох е колко е съсипана и състарена кожата на повечето жени. Бръчки, петна дори при млади жени, при по-възрастни да не говорим. Аз съм за защита 50, и с нея се потъмнява, но постепенно и трайно. Ако пък си с много бяла кожа, носи си я с гордост така. По-добре е бяла и гладка кожа, отколкото преждевременно състарена. За солариума съм съгласна, че подготвя кожата (изгаряйки я постепенно) преди да се пристъпи към голямото изгаряне на плажа без защита. На 20 и аз ходех на солариум и си мислех, че е много куул, сега имам достатъчно акъл да преценя, че е глупост да си плащам за състаряващи процедури. Не се и харесвам на старите снимки с изкуствен тен.

# 23
Невъзможно е да се потъмнее за три дена,примерно. Трябва си време. Зачервяването няма отношение...

# 24
За мен правилният избор е тези масла да се ползват след плаж и душ. Имам на Cocosolis и го обожавам - вечер след душ.

Всички сме наясно колко по-силно е слънцето с всяка година. Да се слагат такива масла над слънцезащита ми се струва доста наивно. Nека не забравяме, че висококачествената водоустойчива слънцезащитна козметика се сваля само с маслени продукти. Следователно, при мазане с масла едва ли остава някакъв ефект от самата защита.

Със сигурност това увеличава риска от появата на бенки, пигментни петна и преждевременно стареене. Няма да коментирам дори риска от рак.

Аз съм светла, изгарям за под 5 мин без защита, имам лунички. Въпреки това, хващам тен, а дори не искам. Нанасям слънцезащита с фактор 50+ всеки час. Не е нужно според мен да се ползват такива масла Simple Smile

# 25
От няколко години ползвам само какаово масло на плажа, направо почернявам 😀, но не обичам да стоя на слънце и да се пека. На плажа съм от 9 до 11 и от 16 до 18.30 часа, разхождам се или стоя пид чадъра, не изгарям. Кожата ми е много чувствителна и не понасям продукти с фактор.

Общи условия

Активация на акаунт