Антибиотици при хеликобактер

• 588
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Изписани са ми 2 антибиотика за лечение на Хеликобактер пилори. Доктора каза,че се пият едновременно, тоест наведнъж приемам 2 различни хапчета. При вас така ли беше, не е ли много силно?

# 1
Заповядайте в темата за хеликобактер

https://m.bg-mamma.com/?topic=1761387

# 2
Здравейте,
Изписани са ми 2 антибиотика за лечение на Хеликобактер пилори. Доктора каза,че се пият едновременно, тоест наведнъж приемам 2 различни хапчета. При вас така ли беше, не е ли много силно?

И сега какво? Ако някои безименни в този форум ти кажат да не ги пиеш? Нас ли ще послушаш? Поне да беше питала Гугъл или AI.

Иначе да. Има си предписание за лечение на хеликобактер и то е точно за два антибиотика едновременно.

# 3
  • София
Да, и аз съм пила 2 антибиотика едновременно.

# 4
Привет! Включвам се на темата за хеликобактер пилори. Много съм наплашена в момента за лечението на тази бактерия. От седмица вече съм на АБ, общо 3 антибиотика за 2 седмици. Днес е ден 7, и имам чувството, че нищо не работи и няма подобрение. Симптомите ми започнаха преди месец с ежедневно гадене. Ако сте минали през това лечение исках да попитам дали симптомите ви спират по време на лечението защото аз не виждам никаква разлика и съм притеснена. Емоционално съм изтощена вече и нямам никакъв кураж. Имам чувството, че всеки изминал ден става по-зле. Това нормално ли е? Вие имахте ли гадене непрекъснато и исках също да попитам дали при вас 2-рата седмица беше по-тежка от първата? Кога започнахте да виждате подобрение? Какви са били симптомите при вас? Имали ли сте странични ефекти от антибиотиците?

Много ще съм благодарна, ако споделите!

# 5
Заповядайте в темата за ХБ

# 6
Имах гадене по време на лечението на хеликобактер. Едва издържах 14 дни да пия тези горчиви антибиотици.
  Особено единия - тетрациклин 250 мг.,  който трябваше да пия на 6 часа по 2 таблетки.
Горчаха ужасно.
Всичко мина, още на 15-ия ден, когато свърши лечението. Това беше през май 2023 г.

# 7
2дни ги пих и получих силно разстройство, гадене и какво ли не, и ги спрях.Вече цяла седмица не мога да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт