Великденски яйца ше радват ФЕВРУАРСКИТЕ деца!

• 11 870
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Честит рожден ден simantro!  bouquet

Момичета имам проблем: безименното пръстче на малкото съкровище е зачервено, май че е почнало да се възпалява. Явно от ръкавичките или някой нокатче се е обърнало. Утре ще звънна на педито ама съм в паника не знам с какво да го мажа и дали няма да стане по сериозно и да се разнесе  Cry Някой имал ли е подобен пробем? Мазах го с кърма ама не вярвам да помогне... Дано до утре да не стане по сериозно newsm17
Лека на всички

# 226
  • offshore & overseas
SIMANTRO, честит рожден ден и от мен (хванах и аз последния влак)! Много здраве, щастие, късмет, радост и любов!!   bouquet

Mish, запази спокойствие!! Тъй кат' гледам не е нещо сериозно, ма то мож ли успокои така лесно разтревожена майка.  JoyЗа жалост не мога да ти дам смислен съвет, защото на нас не ни се е случвало подобно нещо, но според мен е по-добре да не предприемаш никакви действия (различни от мазане с кърма или крем Бочко), докато не ви види доки... Аз ти помогнах, та се не видя, но поне ще се моля всичко да е наред и ти да имаш спокойна нощ!  Praynig

Мяуче, е за какво я взехте новата количка - точно за дълъг път (до Слатина примерно?!)... Да яхаш с нея аУтобусите. Само НЕ прави грешката да чакаш някой да ти помогне с качването - никой няма да се сети, ами направо си помоли някой...

...АniPa нещо се губи...
Точно вчера с Цвети се чудехме къде изчезна тя...

Да, и аз това си мислех, но ме плаши не толкова качването у аУтобуса, клкото слизането, защото шАфИора мо'E изобщо да не ме скива, че искам да слизам и да тръгне докЪт съм наполовина вън или вън/вътре.  helpЗатуй ми се ще поне първия път да съм с придружител и съм го почти измъдрила. В понеделник или четвъртък, когато лъвьо ходи на работа в БАН (от 2 до 5 бачка, почти като следобеден сън), той ще ми помогне да кача количката и да я сваля на отиване, а на връщане ще го изчакам да си ходим пак заедно.  #Crazy Тази седмица за зла участ си беше взел отпуск и се плаша да не би да изпусТнем убавото време... Close

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 09:17 от Мяуче

# 227
На нас ни се е случвало.. то остана ли нещо което да се е случило на някой във форума, a ние да сме го прескочили...
Та мисълта ми е: явно е възпаление от нокътче. Ние използвахме спирта за пъпчето онзи 95 градусовия. Напочваш тампон и задържаш върху възпалението. Помага и компрес с риванол след това. За 4 дни мина. Не е опасно. Ноктите се режат в права линия за да не се забиват. Проблема няма нищо общо с ръкавичките. Надявам се да съм помогнала.
Въпрос: сина ми си лапа юмручетата вече с повод и без повод. До сега удържах фронта и не му позволявах, но вече е твърде на често за да се справим с махане на ръчичката от устата. А и това мисля че би го стимулирало още повече да я търси да я лапа. Та въпроса ми е кое е по обро в тази ситуация - да го оставя да си лапа юмрука или да му давам биберон вместо това.. До сега биберон смуче само ако е огладнял навън докато си дойдем до къщи или ако реве неистово след баня. Бих искала да чуя ашето за и проти биберон или пръсти?

# 228
  • София
sky, що мъчиш детето бе жена Grinning остави го да си лапа ръчичките, сега ги е открило детето Joy
Това си е съвсем нормален етап в развитието на всеки малчуган Grinning различно е от осъзнатото лапане на ръцете заместващо залъгалката. Ама ако много те притеснява бутай му биберона, но така можеш да го привикнеш към бибата по-рано отколкото очакваш.

А по повод ръце или биберона, аз съм ЗА бибероната.....после успявам да я изхвърля, докато ако свикне с ръцете, от тях няма спасение ...все са си при него Joy

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 11:06 от Anim

# 229
Здравейте момичета,
Черпя виртуално  newsm38  ura  costumed034 днес ставаме на два месеца.
 В този ред kiselina, честито двумесечие  и на вас   Gift Да сте здрави весели засмени и много да слушкате!  newsm51

Мяуче  права си за разтревожената майка  Grinning Стане ли нещо със съкровищата и почваме да си мислим кво ли не. Ама е хубаво, че има форуми да получаваме съвети, успокоение и  хелп  Hug
Днес вече е набрало и има малко гной , но детенце е спокойно и не плаче и няма температура. Звъннах на педито и тя каза 10 -15 минути смрадлика и след това кислородна вода и някакъв крем антибиотичен след мaлко ще ходя да вземам. И по 3-4 пъти да мажа.
sky angel , по принцип аз играя ролята на Марко Тотев  Laughing , явно има и други като мен. Дано не всичко което се случва във форума ви се случва и на вас за напред. А би ли обяснила правилната посока на рязане? Аз ги режа с нокторезачка малка бебешка.  newsm78
Между другото и аз се присъединявам към недоволните от НОИ,превели ми някаква сума която не е пълна и е объркана и ми обясниха, че сега ще ми пращат болничния за ново преизчисление  af Та за  #Sniper #Sniper бройте ме и мен. Хайде изчезвам до аптеката до по късно.

# 230
Mish аз режа с ножичка и така стават прави. Отделно обаче връхчетата които остават го драскат и каква файда че съм изрязала нокти незнам. Ама не слагам ръкавички. Не ми харесват дечица с ръкавички. И надрано дете не ми харесва.. то на мен угодия няма..

# 231
  Mish,на Радо също му се беше възпалило така едно пръстче защото нокътчето само се беше забелило доста надолу.Аз лично не съм мазала с никакъв крем,гнойта му я махах и мажех с тампонче напоено с лайка.Малко е трудно да го гледаш как пищи като му стиснеш пръстчето за да излезе гнойта,но така правех и на дъщеря ми,а и на мен ако ми се случи.А и явно Радо не го болеше след това,така мина за 2-3 дни.Може да ви се стори жестоко но открих че така най-бързо минава без лекарство за мазане.
  А пък за бибероните и аз мисля че е по-добре биберон отколкото деформирано пръстче.Аз съм типичен пример за това колко е трудно да се отучиш да си лапаш пръста-май до към 7 клас го правех и то несъзнателно-заспя си и после майка ми ми казваше че ме е заварвала с лапнат пръст.За щастие нямам  изкривен палец защото на една приятелка десният палец е много неприятна гледка.

И да ви питам нещо-вярвате ли в урочасването?Онзи ден по време на разходка срещнахме една колежка която е много злобна и има лош поглед.Нарочно не я бях викала да види детето но така се случи че нямаше как да я избегна на улицата.Та тя го поразгледа докато говорехме и не знам дали беше съвпадение,но вечерта Радо се скъса от рев-все едно отново имаше зверски колики.Иначе си носим червен конец със синьо камъче,веднага му измих очичките като се прибрахме,но така не беше ревал отдавна,а и беше много нервен.Та май има нещо вярно че някои хора са с лоши очи.

# 232
 ooooh! чувала съм, че в никакъв случай не трябва да се пипат възпаленията на ноктите. Винаги минават от самосебе си...

# 233
.... Тази седмица за зла участ си беше взел отпуск и се плаша да не би да изпусТнем убавото време... Close

Е, щом "лавю" е бил в отпуск - имаш си оправдавние  Wink Споко - времето е наше. Особено Убавото - тепърва предстои!

Днес бяхме на разходка в южния. Народ, дечурлига, сергии, щуротиии  - лудница!!!

За бибата vs. пръстче - и аз давам глас за бибата! Първо - по-лесно се контролира чистотата й понеже се мие по-лесно и по-често, а и се стерилизира). Второ - при смукането на пръстта освен самия палец, се деформира и челюстта и небцето, а бибата е мека и не влияе така. Трето - мисля, че детето по-лесно се отучава от биба понеже можеш да я скриеш, докато методите за отказване от лапане на палец (като мазане на пръстчето с люто  #Cussing out) са брутални. Аз лично си й дадох бибата от първата седмица още.

# 234
Времето навън днес беше разкошно.
Аз съм щастлива защото най накрая си намерих чашки с капаче за замразяване на кърма даже започнах първата.
И аз съм за бибата, по лесно може да го откаже човек от нея, а jas.min е права за деформирането на челюстта. На братовчедка ми детето е с деформирана челюст издадена е напред точно от сукане на палец. Един познат се майтапеше като ги питах дават ли биба каза: Абе всички ми обесняват, че от бибата няма отказване, ти 30 годишен човек с биберон виждала ли си не си.  Joy
Почнах за сега да третирам пръстчето с мазилата и кислородната вода за сега зачервеното поспадна. sky angel май при нас точно от ръкавички стана и сега ги махнах и повече няма да ги сложа, само че и нашия хубавец си дере лицето. От както се родило ръцете му все на лицето, все за главата ще кажеш се е хванал и мъжо се базика, че си мислело божее къде ме доведохте Laughing и за това за главата се държало.

# 235
И на Виктор му забра едното пръстче. Пръснах го с бивацина, който ми остана от пръскането на епизиотомията,  и мина за 1 ден

# 236
хАлоу и от мен!
Някой ме подсети да питам вие спите ли на светната лампа заради бебоците (към тези които спят в една  и съща стая)?
Наистина Анито се губи, дано всичко е наред при тях и нямат време да ни навестят от хайманосване по улиците.
Мартинко го ваксинираха преди два дни- реакция нямаше. Само дето е много нервен и плаче почти непрекъснато. Днес е спал само навън и то със зор- следобяд. След папане е кротък, но по едно време започва неистов рев.
Педито ми спомена още при първата ваксина за компреса, но каза, ако се наложи. Не се наложи, а и при Пентаксима също, за което се радвам. Запасих се с Панадол, но не съм му давала.
И моето момче си лапа яко и ЗВУЧНО юмручетата и то след ядене. Аз иначе му давам залъгалка, определено мисля, че е по- добре от колкото пръстчета.
Мимка, за съжаление май е само кенгуруто, а и слинга, но за него не мога да изкажа мнение. Ще чакаме с нетърпение да се наканиш и да додете невредими особено психически, че в градския знаем как е.
Поздрави на всички слънца, дето днес са порастнали с още малко. Закъснял поздрав и за празника на Мила.
Някъде бях мернала тел. на Алексиев от Горна Баня, даже го записах, но съм хвърлила листчето.
Лека вечер на всички!

# 237
Някой ме подсети да питам вие спите ли на светната лампа заради бебоците (към тези които спят в една  и съща стая)?...

Ей, вярно, че някой спомена и се присетих какъв кошмар е спането на светло!  ooooh! Само първите 2-3 вечери спахме на нощна лампа и то не съвсем цялата нощ. Отвратително е! Явно ми прозират клепачите и въобще не можех да заспя.  Sunglasses Аз и през деня много рядко успявам да заспя. Даже и отначалото, когато трудно се понасяха безсънните нощи, пак не съм спала през деня. Сега вечер я оставяме да заспи на светната лампа, но като легнем и ние - я гасим.

# 238
  • Bapнa
Ей, вярно, че някой спомена и се присетих какъв кошмар е спането на светло!  ooooh! Само първите 2-3 вечери спахме на нощна лампа и то не съвсем цялата нощ. Отвратително е! Явно ми прозират клепачите и въобще не можех да заспя.  Sunglasses
  rotfImbo това беше добро
Спим на загасено, а първите дни, когато ми се налагаше да ставам посред нощ за нещо си светех с телефона, за да не будя мъжото.
По въпроса за ръката и залъгалката - аз съм ЗА БИБЕРОНА и го ползвам още от болницата. Естествено той е само временно решение и бебо го плюе с красиви парабули  Joy иска си млякото и никакви биби, които не пускат нямат място в устата му  smile3504
dar_ina вярвам или не - случвало ми се е и на мен - Виктор по принцип много обича какички и лелички да го зяпат и пипат и да го лигавят и ги гледа с едни голеееми очи и с усмивка, но с една пръдла не се получи - такъв скандал и вдигна, докато го разглеждаше и казваше какво хубаво бебе е, че тя побърза да си тръгне - не я познавах, просто бях в Пикадили с бебето и тя ми се лепна. Веднага след като се махна бебо се успокои. Много странно ми беше, но заключих, че просто е усетил нещо кофти и затова така ревна.

# 239
  • София
 И аз съм за бибата! Аргументите са ми същите и няма да повтарям. Освен това действа успешно в някои случаи като запушалка за уста, когато започе да скандалничи, докато взема мерки за решаване на проблема, напр. рев в супермаркета "гладна съм уаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа".

Ох за лошите погледи не знам. Точно днес имахме случаай  - ходихме тримата в една квартална кръчма  - При водната кула и мъжо празнува с приятели рожден ден постфактум, щото беше по Великден и всики бяха пръснати. малката се държа много прилично,кротува, спа, папка, кротува, и т.н. Там обаче 12 човека каато и виснаха на главата  - Ох , колко е хубава, ох колко е кротка, ох, не знам какво. И ще влязат в коша при нея ако можеха. На всичко отгоре яхванаха за ръкавичките, а пък както знаете те служат зза разтриване на главичката и за пъхане на бебешки ръчички в устата.
Тази вечер Симона се скъса от рев между 19 и 21.30. Такива колики не бях виждала, а пък си мислех че са ни отминали вече.
Вчера пък една баба до супера се заби да гледа беба  картинката беше същата.
Не мога да кажа дали има връзка между двете неща или КОЛИКИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ С ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА СИЛА

Общи условия

Активация на акаунт