Висок съд за пасиране

  • 213
  • 5
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 4 852
Здравейте, имам следния въпрос: Има ли уред подобен на пластмасовите високи купи за пасиране, но от неръждаема стомана? Трябва ми от неръждаема стомана, тъй като искам да пасирам и горещи ястия (например супа, зеленчуци за пюре и т. н). При други плитки съдове при пасиране пръска и цапа много, така че само високи съдове са вариант.

# 1
  • София
  • Мнения: 17 941
Пасирала съм в стъклен буркан.
Докато сипвам топлата храна слагах метална лъжица за да отнема от топлината. После вадя лъжицата и бутам пасатора.

# 2
  • Мнения: 1 901
Ако правя крем-супа пасирам директно в тенджерата, дори да е гореща. Ако пасирам нещо друго - в стъклен буркан, горещо също става, няма никакъв проблем. Метална лъжица не съм слагала, не знаех, че има такъв начин, но не се е и налагало.
Бурканите нали се стерилизират на 100 градуса, т.е. със сигурност издържат толкова, колко по-горещо от това да пасирам Grinning

# 3
  • Мнения: 1 550
Супата може да се сипе в стъклен буркан, но е добре бурканът да е поставен на печката до котлона, докато се сипва горещата течност. Пукал ми се е буркан, когато съм го слагала върху мраморен плот или плочки — заради голямата температурна разлика.

# 4
  • Мнения: 217
Метален шейкър за протеин.

# 5
  • Paris, France
  • Мнения: 17 074
Имам високи и тесни, разграфени  кани от огнеупорно стъкло, в които пасирам всякакви неща. Нещо такова, но има и по-тесни:
https://pyrex.co.uk/collections/measuring-jugs
Супата винаги я пасирам директно в тенджерата. На Braun пасаторите, но и други марки, само се движат по дъното и нищо никъде не пръска. 

Картофено пюре правя директно в готвещ блендер. Купите на тези блендери са от неръждаема стомана и издържат до 100, 130 и даже 180°С някои. Само хвърлям обелените и нарязани картофи и добавям по 20мл мляко на 100г картофи. Той си ги сготвя и смила. Даже може да ги бели и реже сам, но после купата се плакне. Накрая слагам сол, черен пипер, индийско орехче, жълтък, пармезан или каквото искам и разбивам 30 секунди.

Общи условия

Активация на акаунт