Драстично вдигане на таксите в доста български университети

• 5 122
  • 142
  •   1
Отговори
# 135
И УНСС публикуваха.
С 800 лв се увеличават таксите за направление Икономика. За останалите - до 300 лв.
За текущи студенти увеличението е 20% от миналогодишната такса.

# 136
За нация с отчайващо ментално здраве имаме притеснително много психолози.
Нацията няма манталитета да посещава подобни специалисти иначе бихме могли да дръпнем драстично.

Ужас е това, че правят образованието все по-недостъпно на фона на това, че на много места се учат крайно остаряли неща, които нямат практика.

# 137
А ти да видиш учебните програми на медицинските специалности…Дето се учат неща от преди 30 години.
Или програмата за придобиване на специалност по ендокринология, където лечението няма нищо общо с 2025 година Joy
Почти нито един университет не актуализира учебните планове и програми да съответстват на промените в годината в която живеем..

# 138
А ти да видиш учебните програми на медицинските специалности…Дето се учат неща от преди 30 години.
Или програмата за придобиване на специалност по ендокринология, където лечението няма нищо общо с 2025 година Joy
Почти нито един университет не актуализира учебните планове и програми да съответстват на промените в годината в която живеем..

Много тъжно но и много вярно.

Като учих едната си магистратура просто преподавателите ни събраха и ни казаха, че така ги карат да преподават, защото не искали много хора в страната да могат да бъдат адекватни на пазара на труда и да изкарват пари.

Не знам до колко е истина, но е направо тъжно. Учиха ни по това време и какво е флопи диск и как интернет те първа ще навлиза по домовете. Безумие е. Именно затова винаги сама си търся информацията и я актуализирам.

# 139
  • Варненска клюкарка

Това от днес! Чакам аз МУ Варна да намалят малко..
Едва ли, таксата я актуализираха за летния семестър, т.е. по средата на тази учебна година. Същата е обявена и за новата учебна година - 17 600 лв. Днес е минало четвърто класиране за  Медицина платената форма на обучение. По скоро за догодина ще я изравнят с МУ София там е 20 000 без има-няма 200 лв. Днес е излязло второ класиране за тяхната платена форма за Медицина. В медицинските университети актуализацията е през най-много година, по традиция с няколко хилядарки наведнъж и досега връщане назад не е имало.

# 140
Част от факултетите в СУ обявиха допълнителен прием. Утре очакваме официално файла за всички факултети в сайта.
Аз се интересувам за платената форма особено за медицинските специалности - тъй като класиранията текат все още, вероятно доста размествания ще има до средата на септември.

# 141
В МУ Варна знам, че студентите бях правили подписка миналата или по-миналата година, ама им казали, че е защото нивото на универистета се вдига. Каквото и да означава това. Grinning

# 142
А защо МУ София не намалиха таксата за платено обучение след решението на НС?
Марина, къде гледате местата за допълнителен прием в СУ?

Общи условия

Активация на акаунт