Възспалени синуси

• 452
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте!
Трета седмица се влача с градинския сопол от детето. Първата седмица секретът не беше много, лекувах си се както обикновено - ибупром синус и капки за нос. От миналата седмица започнах да усещам болка в синусите, отлявата страна на главата - скулата, болката тръгва и към тила и зъбите. Бях на УНГ, предписа ми геломиртол 3х1, промивки с физ. р-р на всеки час и етацид капки. Още на следващия ден усетих облекчение. Всеки следващ ден секрета намаляваше, ушите започнаха да се отпушват. В понеделник ходих на контролен, защото все още сутрин като стана и усещам болка и напрежение в синусите. Констатира, че секретът е много по-малко и каза да продължа със същата терапия, до няколко дни ще се оправя. Днес се събудих без болка, но с напредване на деня се засилва. Пия парацетамол, отшумява и след това цял ден съм добре. Продължавам с промивките плюс инхалации и почти секрет не излиза през носа, освен прозрачен. Преднити дни си беше зелен. Все още си говоря носово. Усещам обаче, че ми върви още секрет назад и се чудя възможно ли е заради това да усещам още болка в синусите?
Нямам хроничен синузит, и преди са ме боляли синусите, но е спирало с отшумяването на симптомите.
Някой мнение?

# 1
Щом са били зелени секрети, значи причината е бактериална. А щом има бактерия, само с антибиотик може да се излекувате. Всички други капки и Геломиртол облекчават симптомите, но не лекуват причината.

Пуснете изследване ва секрет от носа и гърлото и антибиограма.

# 2
Бактерия НЕ се лекува САМО с антибиотик, моля ви, спрете се! Тая имунна система за какво я имате?! Освен да я разбивате допълнително.

Sealove, за да сте сигурна има ли задържани секрети или не, направете рентгенова снимка на синуси. Напълно възможно е вече да няма и наистина до няколко дни всичко да отшуми. Ако все още доизчиствате бактерия, МБ посявка като нищо ще Ви излезе положителна и да, няма лой да Ви спре да си купите антибиотик, но нужно ли е?

# 3
Точно това искам да избегна, ако е възможно - антибиотика. Като цяло имам доверие на лекаря, при който ходя, миналата година също така влачих три седмици хрема, оправена с негово лечение, без антибиотик. Да, обаче тогава не ме боляха синусите.

# 4
Еее, веднъж, ако пиете антибиотик (след антибиограма) няма да умрете, спокойно. Антибиотиците са да помагат! По-добре антибиотик, отколкото синузитът да стане хроничен.

# 5
Бактерия НЕ се лекува САМО с антибиотик, моля ви, спрете се! Тая имунна система за какво я имате?! Освен да я разбивате допълнително.

Sealove, за да сте сигурна има ли задържани секрети или не, направете рентгенова снимка на синуси. Напълно възможно е вече да няма и наистина до няколко дни всичко да отшуми. Ако все още доизчиствате бактерия, МБ посявка като нищо ще Ви излезе положителна и да, няма лой да Ви спре да си купите антибиотик, но нужно ли е?

Очевидно бъркате вирус и бактерия.
Вирусите не се лекуват с антибиотици.

Но бактериите се лекуват само с антибиотик.

И не е нужно хората да се страхуват чак толкова от употребата на антибиотици. Разбира се, добре е да се приемат възможно най-рядко и само когато има нужда.

# 6

Бактериите се лекуват само с антибиотик.

И за двете твърдения - дали? Simple Smile Дори не искам да знам откъде стигате до така декларативни, твърди "истини".
Факт, в България изписването на антибиотици е толкова безразборно, че се стига до подобни твърдения. Дано не Ви се налага някой ден да съжалявате за тази си гледна точка.

Как може Sealove да си помогне, вече уточнихме. Успех, ум и пълно възстановяване!

# 7
Благодаря на всички ви!
Против антибиотиците нямам нищо, те спасяват животи и лекуват. Против съм безразборното им използване и изписване в България. Днес пак имах болка, но далеч по-лека! Гласът ми също започва да се възвръща, явно нещата вървят към оздравяване!

# 8

Бактериите се лекуват само с антибиотик.

И за двете твърдения - дали? Simple Smile Дори не искам да знам откъде стигате до така декларативни, твърди "истини".
Факт, в България изписването на антибиотици е толкова безразборно, че се стига до подобни твърдения. Дано не Ви се налага някой ден да съжалявате за тази си гледна точка.

Как може Sealove да си помогне, вече уточнихме. Успех, ум и пълно възстановяване!

Това не е нещо, което случайно съм чела в интернет.
Имам достатъчно познания и квалифицирани хора край себе си -  професионалисти именно в тази област, за да твърдя именно горното.
И безразборното изписване на антибиотици не променя факта, че бактерии се лекуват с антибиотик.

Но да, всеки е свободен в крайна сметка да си се лекува, както намери за добре. За жалост доста народ се лекува по прочетено в интернет.

# 9
много ми е интересно като започна да чета как някой не пиел никога антибиотици и се лекувал с чай...
Бактерията я мори само антибиотик и когато първо се направи антибиограма и се започне прием на правилния антибиотик не виждам къде е проблема...
С нелекуване на бактерий се стига до хроничен синузит,цистит,бронхит и т.н.
Това че симптомите са изчезнали временно без да пиете антибиотик не означава,че сте се излекували...напротив остава ви слабо място...
Аз имам Хемофилус инфлуенце в гърлото...за жалост на антибиохрама ми излизат само 3 антибиотика...два от които не мога да пия...третия не може да се справи...и така си я влача...и при най малкото веднага се проявява...

# 10
Здравейте, някой с киста или полип на синус?

# 11
аз имам киста на максиларен синус с одонтогенен характер случайно открита на ямр на глава...корена на зъба прибива синуса...ходих на няколко унг плюс лицево челюстен(там ме препратиха незнам защо)и накрая няколко унг ми обясниха как това е случайна находка и нищо да не се предприема...това беше преди 4 години...от тогава си имам дискомфорт,запушена ноздра,напрежение в окото и под него точно от тази страна...но не съм ходила повече на УНГ

# 12
аз имам киста на максиларен синус с одонтогенен характер случайно открита на ямр на глава...корена на зъба прибива синуса...ходих на няколко унг плюс лицево челюстен(там ме препратиха незнам защо)и накрая няколко унг ми обясниха как това е случайна находка и нищо да не се предприема...това беше преди 4 години...от тогава си имам дискомфорт,запушена ноздра,напрежение в окото и под него точно от тази страна...но не съм ходила повече на УНГ
А колко е голяма и може ли да е злокачествена?

# 13
По спомен 2 см не съм сигурна...никой нищо не е казвал за злокачествено

# 14
По спомен 2 см не съм сигурна...никой нищо не е казвал за злокачествено Благодаря!
По спомен 2 см не съм сигурна...никой нищо не е казвал за злокачествено

Общи условия

Активация на акаунт