Трета седмица се влача с градинския сопол от детето. Първата седмица секретът не беше много, лекувах си се както обикновено - ибупром синус и капки за нос. От миналата седмица започнах да усещам болка в синусите, отлявата страна на главата - скулата, болката тръгва и към тила и зъбите. Бях на УНГ, предписа ми геломиртол 3х1, промивки с физ. р-р на всеки час и етацид капки. Още на следващия ден усетих облекчение. Всеки следващ ден секрета намаляваше, ушите започнаха да се отпушват. В понеделник ходих на контролен, защото все още сутрин като стана и усещам болка и напрежение в синусите. Констатира, че секретът е много по-малко и каза да продължа със същата терапия, до няколко дни ще се оправя. Днес се събудих без болка, но с напредване на деня се засилва. Пия парацетамол, отшумява и след това цял ден съм добре. Продължавам с промивките плюс инхалации и почти секрет не излиза през носа, освен прозрачен. Преднити дни си беше зелен. Все още си говоря носово. Усещам обаче, че ми върви още секрет назад и се чудя възможно ли е заради това да усещам още болка в синусите?
Нямам хроничен синузит, и преди са ме боляли синусите, но е спирало с отшумяването на симптомите.
Някой мнение?